2015. június 1., hétfő

Erdei állatos mese

Olyan népi figurák szerepelnek benne, mint tündérek, koboldok, manók, szörnyek, óriások, beszélő állatok és gyakran varázslatok is. A mese ezen klasszikus formájában sokkal inkább az egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl fiktív világában játszódik, mint valódi helyszíneken vagy időben. Nem tudom, hogy s mint történt, elég az, hogy holló uraság meg rókáné komámasszony nagy barátságot kötöttek.


Erdőn-mezőn együtt jártak-keltek, együtt ebédeltek (ha volt mit), egy szó, mint száz: sok országot-világot bejártam, de még ilyen barátságot soha nem láttam. Volt a világon egy kismalac, annak volt egy kis háza egy nagy rengeteg erdő közepén. Nagyon szuper volt a mese előadása az oviban, a gyerkőcök oda voltak tőle és bábokat is készítettünk hozzá utána. Sokáig játszottak vele a csoportban.


Békát fogott a holló, csőrébe kapta, s felrepült vele egy háztetőre. Amint zsákmányával letelepedett a tető szélén, a béka hangosan kuncogni kezdett. Ebben a csodálatos fordulatokban bővelkedő mesében az állatvilág színes kavalkádja lélegzik. A gyerekek találkozhatnak Vadival, a. Nem lehet elégszer hangsúlyozni mennyire fontos a gyermekek életében a mese.


Számos kutatás bebizonyította, hogy azok a gyermekek akiknek otthon rendszeresen olvastak, mondtak a szülők mesét könnyebben ment az olvasás, a szövegértés, a problémamegoldás, a kreatív alkotás, a tanulás. Dehogynem - mondta a villám. De kinek hinnéd el, hogy nem történhet veled semmi baj, ha nem saját magadnak? Ha beleesel az óceánba, akkor eggyé olvadsz a testvéreiddel, és hatalmasabb leszel a leghatalmasabb viharnál is, a leghangosabb villámnál is.


Nemes Nagy Ágnes, Erdei Gyöngyi, Molnár Zsolt. Az Erdei állatos csendeskönyv első oldala lehet, itt szerepelhet a gyerkőc neve is. A kincskereső játék könyvesített verziója, az oldalra felvarrt gombok mását kell megtalálni a figurában lévő gyöngyök között.


Már az egészen piciknek is odaadható, minden alkatrész rögzített. Piroska szétnézett: valóban, a fák alja tele volt szebbnél szebb erdei virággal, a lombok közt meg úgy csicseregtek a madarak, hogy öröm volt hallgatni. Igaza van ennek a farkasnak - gondolta a lányka -, nem is hittem volna róla, hogy ilyen figyelmes jószág! Tehén Az alomra heveredett fáradtan a tehénke, álmában a gazda helyett ő ült föl a szekérre.


Egyszer volt, hol nem volt, valahol az Óperenciás-tengeren is túl, volt egyszer egy ló. Kiöregedett a hámból, s azt gondolta, hogy elmegy világgá. Ha szereted a madárkákat, akkor ezt a csodás rózsaszín hátterű bordűrt neked találták ki! Sok szép színes madárral vidámmá, egyedivé varázsolnak minden szobát, melybe öröm lesz majd belépni!


Nemcsak az együttlét élménye miatt, hanem azért is, mert a mese a gyerekek számára egy lélekerősítő orvosság: a mesékben mindenféle problémára választ találnak, a szereplőkkel azonosulva minden vágyukat elérhetik, és a történetet hallgatva szép lassan minden szorongató. Cirmos cica dorombol, Hallgatja egy komondor. Rá is kezdi, vau-vau, Fut a cica, nyau-nyau. Benjámin László: Bolhamadár.


Egy szoknyában lakott egy bolha, nem is ment rosszul a dolga, nem ivott mást, csak vért és nem fizetett lakbért, élvezte a bolha-létet, nem fenyegette csalétek, nem háborgatták praktikák, ővé volt a világ a bokától egészen a derékig, s csöndben telt volna tán élete végig, tán sírja lett volna a szoknya korca, ha nem határoz másképpen. Az óvodában szinte az egész év során előkerül az állatok témaköre, énekek, mesék, versek, vagy az évszakokhoz kapcsolódó ábrázoló tevékenységek során. Ez az erdei állatos ágyneműhuzat minden kislány számára megfelelő választás. A csomag egyaránt tartalmazza a párnahuzatot és a takaróhuzatot is. Vicces, aranyos színezők bölcsiseknek, ovisoknak és kisiskolásoknak.


Kérj saját színezőt ma! Két hetet foglalkoztunk az erdei állatokkal. Remélem, sok új ismerethez jutottak a gyerekek és ők is úgy élvezték a változatos tevékenységeket, mint mi.


Projektfalunkon először elhelyeztük az erdőben élő állatokat, majd megbeszéltük a jellemzőiket. Valódi prémeket is sikerült szereznünk (róka és nyúl). A te unokád is városban nő fel?


Erdei állatos mese

Nem ismeri a falusi udvar lakóit? Itt az alkalom, hogy a háziállatos mondókák és versek révén megismertesd unokáddal a falusi udvar állatait. Az egeret betették sepregetőnek, a békát beszerzőnek és a kolbászt szakácsnak.


A béka beszerzett, mert ő jól tudott ugrani, hamar tudott menni, jönni, az egér kisepregette a szobát, s hozott be fát meg vizet, a kolbász meg szakácskodott. A bajusza égnek áll, a borbélyhoz mégse jár. A konyhában üldögél, egeret fog, azzal él.


Erdei állatos mese

Görbeszarvú nagy állat, reggel, este tejet ad. Szombathelyen kereskedelmi érettségit tett, majd Salgótarjánban édesapja kereskedésének a könyvelését végezte. Ez a süni is az erdei állatok táborát erősíti.


Mesés jellege miatt akár nagyobb méretben, önállóan is megállja a helyét dekorációként például egy bútoron, de mindenesetre érdemes még neki néhány gombácskát rendelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések