2015. június 9., kedd

Hűtlen nő viselkedése

A megcsalás lélektana: a férfi inkább testben hűtlen , a nő inkább lélekben Nézzünk kicsit másképp a dologra. Mi van akkor, ha adott férfi jellemvonásai, viselkedése ugyanazt hozta ki addigi partnereiből , mondjuk féltékenységet, dühöt vagy passzivitást, stb. Sokszor nem a nő hibája a hűtlenség. Ez a férfi tudatos választása.


Hűtlen nő viselkedése

A hiedelem, miszerint a feleség gyakran szinte egy másik nő karjaiba löki a párját, nem teljesen a valóság. Ha a párod viselkedése egy csapásra megváltozik, gyanakodhatsz, hogy valaki más is belépett az életébe. Férfi és a nő ugyanúgy lehet hűtlen.


A hűtlenségről már sokat hallhattunk különböző a TV műsorokban, olvashattunk róla más médiákban, de nem hűtlenség pszichológiáját eddig nem igazán fejtegették. Sokan úgy gondolják, hogy a hűtlenség egyik legfőbb oka a házasság labilitása. Kulturális, pszichológiai és evolúciós okokkal is magyarázható, hogy érzékünk van a hűtlen személyek felismerésére. A nőknek inkább viszonyuk van, a férfiaknak inkább kalandjuk.


Mindkettő csalás, megcsalás, tehát bűn – a másik szemében biztosan. Lehet, hogy nem mondok ezzel újat, de én arra szoktam bátorítani a klienseimet, hogy az ember ne tegyen olyat, amit utána magában szégyell. Ha a kedves Olvasó a hűtlen fél szerepében van a kapcsolatban, és a lelke mélyén egy kicsit zavarja az, ami történt, akkor érdemes ezzel a témával nagyon alaposan foglalkoznia.


Hűtlen személyre jellemző (viselkedés, megnyilvánulás, gondolat, szándék). A csinos nőről elterjedt a csapodár természetének híre. A legény csapodár viselkedése nem jó színt vet rá.


A csapodár szellő hol innen, hol onnan fújt. A viselkedése nőies, nem hivalkodó, nem feltűnősködő, hanem lágy és visszafogott, még akkor is, ha egyébként beszédes. Beszélhet és nevethet sokat, vagy hallgathat mosolyogva, lehetnek szellemes beszólásai, vagy merenghet kifelé az ablakon, oda fognak rá figyelni, számítani fog.


A hűtlen fél valójában heteken, hónapokon, sőt, néha éveken keresztül szerepet játszik, azaz hazudik. Minden nap, minden éjjel, minden simogatással, minden csókkal. Volt egy barátnőm, akit a tenyerén hordott a férje, és ötvenéves korukban is virágzó szexuális életük volt, a pasi ma is nagyétvágyú, de a nő is, stb. A félrelépő partner viselkedése a lelkiismeret furdalás miatt is megváltozhat. Sokkal kedvesebb, türelmesebb, megértőbb és nagylelkűbb lehet párjával, hiszen folyamatosan mardossa a bűntudat belülről.


Hűtlen nő viselkedése

De mások helytelen viselkedése , még ha felelős beosztásban vannak is, sohasem mentség a bűnre. Sámuelhez hasonlóan, aki „tovább növekedett Jehovánál”, napjainkban sok keresztény fiatal szoros kapcsolatot ápol Jehovával, még akkor is, ha néhányan körülöttük nem mutatnak jó példát. Ha nem vele van a nő , akkor nem fogja engedni, hogy boldog legyen nélküle vagy egy másik férfival.


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: nyomoz a nő után Az ilyen férfi ha meglát egy nőt akihez vonzódik, ahelyett hogy közeledne felé, inkább távolról figyeli mert nem hisz magában. Legyen megfelelő mennyiségű szex a közös életünkben, vagy beszéljük meg a problémákat. A nők százaléka a kielégítetlenségre hivatkozik, ha arról van szó, miért is volt hűtlen. Végül, de nem utolsó sorban: a nő azért is megcsalhat, mert szakítani akar, de más módszert nem talál, hogy ezt véghez vigye.


Hűtlen nő viselkedése

Minden történet megegyezett abban, hogy a férfi viselkedése alapján a nő feltételezhette, bízhatott abban, hogy gyengé bensőséges a kapcsolatuk, és boldog házasságban fogják leélni az életüket, ám a férfi visszaélt a bizalommal, elárulta a kapcsolatukat. Viselkedése lehet erőszakos és manipulatív, máskor önmagát feladó és alárendelő. Retteg a kapcsolat elvesztésétől, attól, hogy egyedül mara ezért minden eszközt megragad annak érdekében, hogy a másikat bent tartsa a kapcsolatban.


A hűtlen az, aki hazudik mindenkinek, panaszkodik a szeretőjének, a párjának, de tulajdonképpen a helyzet megoldása felé semmilyen lépést nem tesz. A szeretőnek szeret a leginkább panaszkodni, hiszen ha a feleségének tenné, akkor felmerül a lehetősége annak, hogy válaszol neki. Minden ok nélkül megváltozik a párunk viselkedése. A régi szokásait egyszer csak elhagyja, és váratlanul új dolgokkal próbálkozik. Lehet ez az öltözködés megváltozása vagy egy új sport kipróbálása, esetleg teljesen új érdeklődési kör felbukkanása.


Ha az exed már egy új kedves mellett éli is a napjait, ne gondold azt, hogy nincs lelke, vagy teljesen elfelejtett már. Egy kőkemény macsó éppúgy tud szenvedni, ha az egykori feleségét, barátnőjét új párjával látja, mint egy gyenge nő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések