Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a. A mérés mérleg nélkül is megoldható és viszonylag pontosan meghatározható, hogy egy csésze, bögre, evőkanál liszt , cukor, só, tej, stb. Ebben nyújt kis segítséget ez az oldal, ahol megtalálható, néhány, gyakran használatos alapagyag mérleg nélkül is meghatározható mennyisége. A mérleg többnyire akkor van a konyhaszekrény legmélyén, amikor éppen szükségünk lenne rá.
Kisokos átszámoláshoz - Mindenki örül, ha bögrés receptet talál: nem kell méregetni, alig kell mosogatni. Na de mi van akkor, ha nem minden hozzávaló van bögrében megadva? Egy bögre liszt hány dkg ? Mindig kérdés, hogy hány g, az ek liszt. A reggel biztosan nehezen indul,és néha kapkodósra sikerül, ahogy nálunk is sokszor, de ha a gyerekek nem üres pocakkal ülnek be az első órára és mi sem korgó gyomorral látunk neki a munkának, akkor nagyon sokat tettünk értük és magunkért.
Az ételek hozzávalói sokszor csak kis mennyiségben szükségesek (dkg só, dkg liszt , gramm fűszer stb.). Ezt alkalmanként méricskélni igen hosszadalmas. Ezért ilyenkor mértékegységenként használjunk mokkás-, teás- és evőkanalat, valamint késhegyet, nagyobb mennyiségű nyersanyagnál vizespoharat, bögrét stb.
Találtál egy super angol receptet, de nem tudod átváltani az alapanyagokat. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. A gesztenyét, az olvasztott vajat, a dzsemet, tojássárgáját, cukrot, étcsoki darabokat összekeverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, óvatosan a masszába keverjük.
A cukrot a puha margarinnal habosra keverjük, egyenként hozzá keverjük a tojásokat, lisztet, sütőport, tejet. Receptek Könyve - Finom, egyszerű receptek. Elkészítés: A lisztet a sóval és a kakaóval összekeverjük.
Sütési, főzési tippek, praktikák, tanácsok. Ha összegyúrtam, a hűtőszekrénybe teszem 1-órára. Még a Juli-suliban tanultam egy szakácstól vagy 1éve…. Aztán átgyúrom újra, és kimérem a tésztát, —én kis rudakat csinálok, kb. Tejfölös-~ mandulával Hozzávalók 6-szelethez: 20- dkg teljes kiőrlésű kenyértészta, dkg mandula vagy dió, dkg tejföl, dkg eper, dkg kimagvalt meggy, csapott evőkanál fruktóz, csipet só.
Ezt a tortát érdemes úgy is tálalni, hogy az oldalát nem vonjuk be, így egyből látszik, hogy nem egy hétköznapi tortával van dolgunk. A krémhez: tojás sárgája, tojás fehérje, dkg kristálycukor, liter tej, dkg liszt , csomag vaníliás cukor, dkg vaj (margarin). Lisztezett gyúródeszkán kétfelé választjuk, és két egyforma lapot sodrunk belőle. A tésztához valókat összedolgozzuk.
A vizet és az olajat belecsorgatjuk a habba, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához a száraz hozzávalókat. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevőt. Ha pedig nem szórakoznál a mérleggel akkor csak üsd be hány grammot ír a recept és máris meg kapod púpozott kanálban a mennyiséget. Fontos: Ez a funkció saját fejlesztés ezért, ha esetleges hibát találsz kérlek szólj. Illetve írd meg a chat ablakban milyen alapanyagot látnál szívesen az átváló funkcióban.
A lisztet összegyúrjuk a tojással és a sajttal, galuskákat szaggatunk belőle, majd sós vízben kifőzzük. Hány kcal van egy pohár tejben? RL 90-es világos rozsliszt 08.
A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Sütőpapírt helyezünk a tepsibe és ki simítjuk,majd bele öntjük a massza piskótát, tűpróbáig sütjük. Elektromos habverővel keverjük addig, még könnyű és habos lesz.
Szórjuk bele a fűszereket, egyenként üssük bele a tojásokat, alaposan keverjük össze, majd kis adagokban kanalazzuk hozzá a liszt , keményítő és sütőpor keverékét is. Hozzávalók: dkg krumpli, dkg cékla, dkg fejtett-, vagy konzerv bab, dkg gyalult savanyú káposzta, só, bors, olaj. A szárazbabot egy éjszakán keresztül áztatjuk, majd másnap sós vízben megfőzzük. Hagytam egy napot, aztán használtam kenyérhez részt ebből, résznyi liszttel, sóval, vízzel meg persze pici élesztővel.
A maradékot hűtőben tárolom, és ezt etetem, ha eszembe jut, persze már csak liszttel meg vízzel. A dkg cukorból a kakaóval és dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekavarjuk a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a dzsemet, vajat, rumot, és simára kavarjuk.
Ezzel a krémmel a kikapart barackokat megtöltjük, és párosával összeragasztjuk. A hozzávalókat összedolgozzuk, kikent tepsibe simítjuk, és baracklekvárral megkenjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.