2015. június 23., kedd

Külföldről fogadott hívás díja

Itthonról külföldre - Roaming - Mobilinternet külföldön. Vissza az oldal tetejére. Ha külföldről hazatelefonálok, ki-mennyit fizet a beszélgetésért? Amennyiben az EU díjzónából magyarországi alapdíjas számot hívsz fel, akkor a méltányos használati feltétel erejéig belföldi díjakkal telefonálhatsz. EU-n belüli nemzetközi hívás és SMS díjak, ezáltal egyes országokban az adott forgalomtípusokhoz tartozó díjszabások eltérnek a zónabesoroláshoz tartozó általános díjszabásoktól (lásd 2. táblázat).


Külföldről fogadott hívás díja

HBO GO a sorozatok otthona online. Filmek, sorozatok bárhol, bármikor. Város, ország vagy régió és minden információt megadunk. Magyarországon érvényes nemzetközi irányú hívás , SMS, MMS díja.


Amennyiben a tarifacsomag vagy a kiegészítő szolgáltatások tartalmaznak olyan perc keretet, ami minden irányba, ill. Az akció visszavonásig érvényes. A belépési díj 5Ft, amit jelen akció keretében elengedünk. A bekötésnél felmerülő anyagköltség egyszeri díja külön fizetendő.


Külföldről fogadott hívás díja

Az E-számla regisztráció az akció részét képezi. A DIGITel 2csomag önállóan nem rendelhető, csak internet és televízió csomaggal együtt. A legjobb helyzetben az Európai Unió tagállamainak valamelyikébe utazók vannak, ott ugyanis maximálva vannak a tarifák: a hívás indításáért legfeljebb 11forintos, fogadásáért pedig 3forintos percdíjat számíthatnak fel a szolgáltatók. Az SMS-küldés díja legfeljebb 3forint lehet.


Külföldről (Amerikából) haza telefonálásért nekem kell e valamilyen díjat ( mondjuk kapcsolási díjat) fizetnem? Itt gondoltam feltenni a kérdést, bár ez inkább szolgáltatóhoz tartozik. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha engem hívnak külföldről azért én fizetek e valamit. Különösen amikor a kicsöngést követően a hívást még azelőtt megszakítják, hogy arra reagálni lehetne és már csak a nem fogadott hívás látszik. A hívó talán abban bízhat, hogy nagy számú hívás indítás után bizonyos százalékban visszahívják.


A számos hívási és üzenetküldési funkciónak köszönhetően végtelen lehetőségei vannak üzenetei kifejezésére. Küldetésünknek tekintjük személyes adatainak védelmét, hogy ne kelljen kétszer meggondolnia, mit oszthat meg a Viber használatakor. A napi hívás elég is szokott lenni. Itthon csak alkalmanként használom, mert általában nem telefonálok olyan sokat, hogy túllépjem az előfizetésemben foglalt lebeszélhetőséget.


A hívások fogadása külföldön is a megszokott módon történik, azonban a fogadott hívásokért a hívott fél is fizet, tartózkodási helyétől függően. A Szolgáltatás számlázási egysége perc, és minden megkezdett egység díjköteles. Az Európa Napijegy használata során a hanghívások, SMS-küldés és az adatforgalom számlázása, illetve a napidíj kiszámlázása a magyarországi időzóna szerint történik. A táblázatból is kitűnik, hogy a fogadott hívások díja a legolcsóbb, célszerű tehát a szeretteinkkel, ismerőseinkkel visszahívatnunk magunkat, ha beszélgetni szeretnénk velük. Az EU-n túlra utazva a különbség még szembetűnőbb, egy hívás például az USA-ból 5forintunkba kerül, ám ha mi vagyunk a fogadó fél.


A illetve másodpercre való kerekítés árazása a hívás indítása szerinti napszak díja szerint történik. A havi előfizetési és a beszélgetések után fizetett forgalmi díjak utólag esedékesek. Az alkalmi díjas hívások minden esetben kiszámlázásra kerülnek, függetlenül a hívás időtartamától.


Külföldről is netezhet és telefonálhat olcsón - Az összes szolgáltató felkészült arra, hogy külföldi nyaralása alatt is tudja használni például a telefonja navigációját, fényképeket töltsön fel és még haza is telefonáljon. Az átirányított hívás díja két részből áll: a hívó az átirányítást megrendelő előfizető távbeszélő állomásáig fizeti a hívást, az aktiváláskor megadott másik távbeszélő állomásig felépített hívást pedig a szolgáltatást kérő előfizetőnek számlázzák. A megszokott körülmények között, vagyis ez esetben is a hazai szolgáltatónktól, Ft-ban meghatározott összegű számlát fogunk kapni, és ebben külön tételként fog szerepelni a külföldi hálózaton igénybe vett szolgáltatások ( hívás , hívásfogadás, SMS és MMS küldés, adatforgalmazás) díja is. Valaki zaklat telefonon. Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok.


A Vodafone World roaming szolgáltatását egyelőre csak a havidíjas ügyfelek vehetik igénybe. A csomagban egyszerűsített árakkal számolnak, hiszen a hívásindítás díja kizárólag attól függ, hogy a vándorló ügyfél az adott zóna, melyik hálózatát választja, függetlenül a hívást fogadó fél tartózkodási helyétől. A tarifa a feltöltőkártyásoknál a legátláthatóbb, ők díjzónák szerint fizetnek. A Pannon GSM-nél hívás indításakor a kontinensen bruttó 2forintot, a Vodafone-nál zónák szerint 295–34 a T-Mobile-nál 250–3forintot számolnak fel. Az SMS küldése alkalmanként 100–1forintba kerül.


Félreértést okozhat a „nulla forintos” percdíj, ami csak belföldön érvényes, más uniós országból nem. Odakint alapvetően a „ hívás más hálózatba” tarifáját fizetjük. A netezés hazai díja pedig az előfizetéshez kapott keretre szól külföldön is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések