2015. június 23., kedd

Szabolcs megye vihar

Nyíregyháza friss hírek, képek, videók. A munkálatokban több megye tűzoltója vesz részt. A felvételt Ajakon és Nyírmadán D. Vártuk már a lehűlést, de ez azért mégis csak túlzás talán… Még jég is zuhogott az égből! Néhány órán belül lecsaphat a vihar. Szabolcsban már lecsapott a vihar.


Szabolcs megye vihar

A legtöbb esetben úttestre, villany- vagy telefonvezetékre dőlt fát távolítottak el. Az a gárda, amelytől többen távoztak a megye kettes bajnoki cím megszerzése után, így jó szokás szerint hamar földet kezdtek dobálni rá… Tóth Tibor edző azonban gatyába rázta a dolgokat, hat új igazolással üzent: a csapattal továbbra is számolni kell! Varga Ivett elmondta: jelentős károkat okozott a vihar az áramhálózatban, az erős szél több településen villanyoszlopokat tört ki és elektromos vezetéket szakított le.


A megye több településén is pusztított a vihar , nem egy helyen dió nagyságú vagy még azt is meghaladó méretű jég hullott. Itt az aquaparkot és egy szupermarketet is letarolt a vihar, valamint több út járhatatlanná vált. Főleg a kidőlt fák okoznak kárt Somogyban Somogy megyében is a zivatarral és felhőszakadással járó idő okozta károkat hárítják el a tűzoltók, főként Kaposváron akadnak feladatok.


A mérkőzés negyvenöt percig tartott, mert – ahogy megyeszerte – Fehérgyarmatra is vihar csapott le, az ítéletidő miatt pedig nem kockáztatták meg a folytatást. A szervezők így egy félidőnyi játék után hirdettek végeredményt: mivel a Namény 4–1-re vezetett, megszerezte a tornagyőzelmet. A tizenhat éves futballistát a Nagyhalász elleni megye egyes rangadón, vagyis nem holmi limonádé mérkőzésen vetette be Mirgai László edző. Noha a tabellán negyedik Mándok elbukta (2–1) a. Nyírbogdánynál, Gyulán a vár közelét öntötte el az esővíz.


Intenzíven növekszik az illegális bevándorlók száma Magyarország határainál, a tiltott határátlépést megkísérlők száma az idén már meghaladta a tízezret - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Könnyebb lenne azoknak a településeknek a nevét sorolni, melyeket elkerült a vihar , de például Jánmajtison, ahol információnk szerint egy csepp eső sem esett, kora délutántól szünetelt az. Szakolyban egy egész házsor tetejét vitte el a szél. Borsodban tüzek gyulladtak a villámcsapások nyomán.


Szabolcs megye vihar

A mintegy félórán át tartó, sűrű. Nagyecseden, a Szatmári és a Rózsás utcák kereszteződésében szintén villanyvezetéket szakított egy úttestre dőlt fa, itt több villanyoszlopot is megrongált a vihar , a mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, a helyreállítás idején közel hatvan fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. ON szóvivője az MTI-vel. A zivatar helyenként jéggel és óránkénti kilométeres viharos széllel érkezett.


Több mint ezer segélyhívást kaptak a tűzoltók, akiket főként kitört villanyoszlopok és leszakadt vezetékek eltávolításához riasztottak. Elmondta, a vihar jelentős károkat okozott az ukrán-szlovák-magyar határ közelében lévő településeken. Késõbb azt mondta, szerdán kora estig országszerte csaknem 1riasztásuk volt a tûzoltóknak a vihar következtében.


Csütörtökön is lehet számítani zivatarok kialakulására, leginkább délkeleten és a Tiszántúlon lesz esély rá, a zivatarokat pedig viharos szél és lokálisan nagy mennyiségû csapadék kísérheti. Csengeren, a Tisza utcában a vihar szintén levitte a tetőt. Tyukodon is a háztetőt bontotta meg a szél, a helyi önkéntes tűzoltók avatkoztak be. Kisvárdán pedig a középiskola tetejét bontotta meg a szél.


MTI) - A vasárnapi heves zivatarok miatt. Tóth Gabriella elmondta, Ajaknál kamion borult az árokba, a sok eső miatt Kékcse környékén járhatatlanokká váltak az utak, több útszakaszt. Román István kormánymegbízott a károk helyszínein tájékozódik a vihar utáni helyzetről. Vihar és jégeső pusztított a megyében csütörtökön. Fákat csavart ki a szél, autók fényezését tette tönkre a jég, máshol pedig a termés károsodott.


Van olyan terület, ahol a jég a termés nagyját szétverte. Közben a biztosítók jelzése szerint eddig országszerte közel 17.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések