2015. június 26., péntek

6 Hónapos baba mozgásfejlesztése

6 Hónapos baba mozgásfejlesztése

Főbb fejlődési jellemzők, orvosi és védőnői vizsgálatok hat hónapos korban. A fájdalmas kipirosodást megelőzendő szellőztessük sokat a fenekét, tisztába tételkor langyos folyó vízzel mossuk le, és mindig töröljük teljesen szárazra. Egyes babák egyáltalán nem strapálják magukat ezen a téren, inkább kivárnak, a fürgébbek már hónaposan átfordulnak. Mindegy, hogy hányszor fordult már át a baba , hogy rendszeresen csinálja, vagy csak 1-alkalommal fordul át, ha egyszer meg tudja csinálni, akkor azt már.


Az hónapos baba étrendje. Anyatej hiányában pedig a tápszerrel tudod fedezni kisbabád tápanyagszükségletét. Egy hónapos baba még nem hisztizik. Ellenben most ismeri fel, hogy amikor anya kimegy a szobából, akkor nincs vele. Eddig azt hitte, anya mindig jelen van, most viszont rájött, hogy anya nincs mindig ott és amikor kimész, nem érzi biztonságban magát, ezért sír.


Ebben nincs semmi tudatosság, ösztönből jön. Az hónapos baba mozgásfejlődése. A csecsemő még ideje nagy részét alvással tölti.


6 Hónapos baba mozgásfejlesztése

Amikor éber, fekszik a hátán és végtagjaival nagy darabos mozgásokat végez. A karok általában aktívabbak még. Kezeivel nem tud tárgyakat megfogni, ökölben tartja, hüvelykujja tenyerébe fordul. Cikksorozatunk második részében tovább folytatjuk a kisgyermek fejlődésének felfedezését hónapos korig. A hónapos baba érdeklődése egyre jobban megnő a környezete iránt.


A baba fejlődése a kilencedik hónapban. A napod nagy részét ezért a kisbabád megóvásával fogod tölteni. Személyisége is folyamatos fejlődésen megy keresztül, mely egyre több dologban megmutatkozik.


Fél éves korig nagymozgásokból a baba nagymozgást kel megtanuljon, kikísérletezzen: fejtartás (1- hó) kézzel feltolás hasról (2-hó) forgás minkét irányban (5- hó) Mit kel tudjon nagymozgásban hónapos korig egy baba ? Mit kell tudjon a baba nagy mozgásban hónapos kortól hónapos korig? Helyváltoztató tudásuk gurulás és hason forgás, mint az óramutató. Fontos hogy a babák a mozgásfejlődés összes lépcsőjén megfelelő időben menjenek végig. Kibújnak a felső középső metszőfogak (éves korig) és ez alsó szélsők (hónapos korig). A fog áttörését megelőző 2-napon a baba nyugtalan, fokozottan nyáladzik, éjszaka felriadhat és hőemelkedése is lehet, a fogínyen egy kis gyulladt udvar képződik és egy kékes-átlátszó hólyag jelenik meg.


Először megérinti azokat, majd meg is ragadja. Szereti az egyszerű rajzokat nézegetni, és felismeri azokat a tárgyakat is, amelyek csak részben látszanak. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlása szerint legalább hónapos koráig célszerű szoptatni a csecsemőket.


A szoptatás létfontosságú a kicsi immunrendszerének kialakulása miatt. Előfordulhat természetesen, hogy az anyának nincs elég teje vagy egyéb problémák miatt nem tudja szoptatni a gyermekét. A babák mozgásfejlesztése szempontjából a szenzoros gyógytorna egy fontos eszköz a szakemberek kezében, és ha mindez vízben történik, az csak fokozza az eredményeket.


Ha otthon vagy nyaralás alkalmával babamedence áll rendelkezésünkre, akkor fürödjön a baba , amennyit csak szeretne. Stoller Babaúszó Akadémia, Stílus és minőség a babaúszásban. Ez teljesen normális, de ez még nem a tudatos forgás.


Az is előfordul, hogy a baba (0-hónapos ) sokat fordulnak csak hasról hátra, ennek az lehet az oka, hogy homorítanak (feszítik magukat hátra). Szerinted Kecskeméten melyik az legjobb általános iskola? Melyik az a suli, ahová egész biztosan nem íratnád csemetéd és miért?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések