2014. november 17., hétfő

Középiskolák rangsora 2020

HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról. Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium a középiskolák rangsorában, de nagyon jönnek fel a megyei jogú városok iskolái is. Középiskolák rangsora : továbbra is a Fazekas a legjobb. Alaposan átalakult a középiskolák rangsor. Idén is a Lovassy László vezeti a. A legjobb középiskolák versengése rendkívül szoros.


Középiskolák rangsora 2020

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a négyéves képzést adó veszprémi Lovassy László Gimnázium lett az első a magyar középiskolák értékelő rangsorában a legjobbiskola. Megjelentek a magyarországi középiskolák legfrissebb eredményességi mutatói a HVG különszámában. Magyar Köztársaság legnagyobb, a tanulmányokról érdeklődők sorában mindig nagyobb közkedveltségnek örvendő, iskolai adatbázis.


Online listát az összes magyarországi iskola. Fontos azonban megjegyezni, hogy a legjobb középiskolák versengése rendkívül szoros. Az első és a huszadik helyezett intézmény eredménye között mindössze százalékos eltérés mutatkozik, de még a rangsor 100.


Vasvári Pál Gimnázium is csak százalékkal van elmaradva a legjobbtól. A HVG által készített lista első helyén nem igazán történt nagy változás. A Fazekas Mihály Gimnázium továbbra is stabilan tartja az első helyét, amit szorosan követnek az ELTE gyakorlóiskolái.


Azt már lehet tudni, hogy a vidéki intézmények szinte teljesen kiszorultak az első húszból, az egyházi iskolák pedig az idén is jól szerepeltek. Debreceni középiskolák nyílt napjai. Az adatokat folyamatosan frissítjük! E szerint a legjobb eredményt elérő vidéki középiskola a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, amely az összesített rangsor kilencedik helyén szerepel, megelőzve a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumot, a veszprémi Lovassy László Gimnáziumot és a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumot. A Páduai Szent Antal Iskola a Katolikus Pedagógiai Intézettel és az Öveges József Tanáregylettel közösen idén is meghirdeti a hatodik osztályos diákok számára a természetismeret versenyt.


Megjelent a középiskolák rangsora : Kecskeméten a Katona vezet. A portál az elmúlt öt esztendő érettségi és kompetencia-felmérési eredményei alapján állította össze a listát. A kecskeméti városi rangsorban a Katona József. Az egyházi gimnáziumok rangsorát az idén is a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium vezeti.


Az ország száz legjobb gimnáziumát rangsoroló kiadványban az egyházi fenntartású intézmények között a második helyet a szintén budapesti Piarista Gimnázium, a harmadikat pedig a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Szakkollégium szerezte meg. A lapban megtalálhatjátok majd a legjobb egyházi, alapítványi, két tanítási nyelvű intézmények és a gyakorlóiskolák listáját is, és több interjút, cikket olvashattok a középiskola-választásról, a közoktatásban és a szakképzésben várható változásokról. Az élet beláthatatlan futam. Hol rövidebb, hol hosszabb a táv.


A cél fénypont, mely mindig ragyog, egyszerre hold- és napsugár. Belvárosi Római Katolikus templomban (Szolnok, Templom út). A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium honlapja. Negyedszerre is megválasztotta a Bors az ország celebjeit.


Tavaly óta alaposan megváltozott a sorrend. A zsűrink azonban nem, idén is Geszti Péter reklámszakember, Holdampf Linda stylist, Sütő Enikő modell, Bárdos András televíziós szakember, tanár és Kósa-Boda Veronika, a Bors újságírója szavazott. A középiskolai program lényege, hogy a kint töltött iskolai tanév vagy félév során a diákok mélyebb betekintést nyerjenek az adott ország életformájába, kultúrájába, oktatási rendszerébe, megismerjék az országot, és – nem utolsósorban – fejlesszék nyelvtudásukat. A hazai gimnáziumok rangsorában az előkelő ötödik helyen áll a szombathelyi Bolyai János Gimnázium – derült ki a középiskolák Köznevelés című oktatási hetilapban közzétett eredményességi mutatóiból.


Az első helyet leszámítva alaposan átalakult a középiskolák rangsora a tavalyi eredményekhez képest. A listán két helyet előre lépve lett második a Budapest V. Eötvös József Gimnázium hat osztályos képzése, míg az iskola négy osztályos képzése az összesített ranglista ötödik helyén végzett. Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések