2014. november 7., péntek

Budapest pride felvonulás 2019

Színházak tiltakoznak a szivárványzászló-égetés ellen A Radnóti , az Örkény , a Katona társulatának tagjai is tiltakoznak az LMBTQ közösség megfélemlítése és a rendőrség nem megfelelő intézkedése ellen. Gyere velünk, és mutassuk meg, hogy továbbra sem adjuk fel! Budapest Pride , Budapest , Hungary. We are not responsible for canceling or changing events. A két tábor között kutyás rendőrök álltak.


Budapest pride felvonulás 2019

Megkezdődött szombat délután a 24. Ha hiányosságot találsz, vagy valamihez van valamilyen érdekes hozzászóláso írd meg nekünk! Ennek egyik legfőbb oka az volt, hogy a Jobbik középre húzó stratégiája mentén a párt nem támogatta az esemény megzavarását. Csakhogy a választások óta a szélsőjobboldalon új helyzet állt fel. Leave a Reply Cancel Reply.


Instead of those who celebrated Pride , it was the protesters who were forced to stay within the boundaries of cordons drawn. The march kicked off with speeches. Pride Felvonulás előtti hetekben, és hogy mi azokra az egyetlen életképes reakció.


Idén először nem a vonulók, hanem az ellentüntetők voltak elkerítve. Munkacsoport-koordinátor. Tiltakozzunk a deviáns menet ellen, ameddig lehet! A rendőrség több ellentüntetést is engedélyezett, de a Mi Hazánk Mozgalomét nem, azt ugyanis provokatív célúnak minősítették.


Légy a felszabadultan ünneplő tömeg része, amelyik zenével, transzparensekkel és lufikkal végigvonul a városon. Hiába az új gyülekezési törvény, amit előremutatónak szántak, a rendőrségnek mégis teret adhat hatalmas visszalépésekre. A rendezvényt illetően ajánljuk az alábbi, a Tett en megjelent cikket , melyben a kapitalista társadalom által kommodifikált identitáspolitikai szempont mellett az LMBTQ-aktivizmus gazdasági, szociális és nemi vetületeiről is. Ezzel egyébként le is zárult az idei Pride felvonulás. A Fővárosi Törvényszék ítélete nyomán a felvonuláshoz bármelyik utcából lehet majd.


Budapest pride felvonulás 2019

Szuperül éreztük magunkat, készítettünk is nektek egy kis képválogatást, kattintsatok a galériára! Volt, hogy az óbégatás közben a gyanú szerint a WC-t verték szét, volt, hogy megrángatták az Amnesty International egyik munkatársa karját, volt hogy a hangoskodás miatt percet csúszott egy. Emlékeztetett arra, hogy az idén kordonok nélkül zajlott a felvonulás , ennek ellenre szinte semmi nem zavarta meg a rendezvényt. Itt minden fontos infót megtalálhatsz róla. Erről beszéltek – mesélte -, miközben az előző felszólaló beszélt, és meglátták, hogy kirakta valaki az egyik ablakba.


A szépséghiba, hogy mire elmondta, már be is szedték. A hagyományos felvonulást július 6-án, szombaton rendezik. A program szerint a menet délután négy órától indul a Kossuth térről. Részletes információkért valamennyi aktivitásunkról görgess lejjebb! A felvonulás résztvevői, az eseményen megjelenő, vagy éppen az az ellen tiltakozó politikusok és közéleti személyiségek erős üzeneteket fogalmaztak meg egymásnak.


Tegnap délután a Pride Hónap zárásaként vonult a Kossuth Lajos tértől a Március 15. Hangot adnak mindenkinek, aki igazságos, sokszínű és elfogadó világot szeretne: a beletörődés helyett a cselekvést választjuk, és adjuk tudtára azoknak, akik félelemben. Rendzavarás, atrocitás nélkül zajlott le a 24. Felszólítunk minden jó érzésű magyart a tiltakozásra!


Ismét életre hívjuk a Magyar Ellenállást: a hagyományainkat megvédjük a modern deviációkkal szemben! Az egyéni szempontok helyett tehát a közösség építésén van a hangsúly, az emberi viszonyok elmélyítésén. As much about achieving full social equality as celebrating queerness in all its diversity, this Pride has plenty of vibrant club parties, a fun street parade and other associated events making it worth planning a gay vacation around!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések