2019. július 16., kedd

Két kép összeillesztése

Napi munkája vagy élete során néha szüksége lehet két vagy több kép egyesítésére. Ebben rengeteg szoftver a segítségére lehet, de sok munkára lehet szükség, amíg sikerül velük elintézni a dolgot. Vagy egyszerűen megkérhet valakit, hogy segítsen önnek.


Ez az oldal egy egyszerű képegyesítési funkcióval rendelkezik. Paint-tel úgy lehet, hogy a képek háttere is megmara csak egy darab kép lesz két részképből. Vagy ha van türelme akkor a szabadkézi kijelöléssel kivághatod az alakot amit meg akarsz tartani, majd csak azt illeszted be a másikra. Mivel az összes kép egymáson van, a rétegzettségnek miatt csak a legfelsőt látjuk. Válasszuk ki azt a képet, ami baloldalon lesz és tegyük ezt legfelülre.


Tegyük alá azt, amelyik a szomszédja lesz és így tovább. Most az új kép Rétegek panele két új réteget tartalmaz, a két forrásképnek megfelelően. Az új kép Rétegek panelén rendezze el az új rétegeket úgy, hogy a korrigálni kívánt részt tartalmazó réteg (a csukott szemű csoportkép) kerüljön a megfelelő képet (nyitott szemű csoportkép) tartalmazó réteg fölé. A Rétegek automatikus keverése paranccsal finom átmenetekkel fűzhet össze, illetve egyesíthet képeket a végső képkompozíción.


Több fájl egyesítése egy fájlba. Az első függőleges egyesítés, a JPG képek A második a vízszintes összefonódás, a képek egy képből egyesülnek balról jobbra a sorrendben, a harmadik pedig a rögzített oszlopszám, amely balról jobbra egyesül, bizonyos mennyiségre, majd balról jobbra egyesül a vonal alatt. Végül téglalap alakú kép lesz.


Paint-ben hogy lehet sok képet egymás mellé szerkeszteni? Konkrétan arra gondolok, hogy van két kép , (egy táncos és egy hangszeres, de ez most nem fontos) és ezeket szeretném egymás mellé rakni, hogy egy képen szerepeljenek, de nem tudom hogy kell. Nyissunk meg két képet. Indexed color van, akkor csak meghatározott színekkel tud dolgozni, így nem lehet a két képet egymásra helyezni, különböznek a paletták. A programmal módosíthatjuk a képeket, készíthetünk albumot és a webre is könnyedén feltölthetjük őket.


Két kép összeillesztése

A helyi menü is használható két oldal közé egy üres oldal beszúrására. Az oldalbélyegkép nézetben kattintson jobb gombbal arra az oldalra, ahová szeretne beszúrni egy üres lapot. Q Függesztőműves fedélszerkezet: kötőgerendás, a padlásfödémtől független fedélszerkezet, amelyben a kötőgerendát egy vagy két helyen függesztőoszlopra kötik az alátámasztás helyettesítésére.


Ha ott van mind két kép akkor a mozgató eszközzel (V betű) tudod igazítgatni. Megnyitod két példányban, az egyikbe betöltöd a képet a másikba átmásolod. Majd az elsőben megnyitod a képet, és azt is a másodikra másolo ahol tudod pozicionálni. Ugyanúgy a harmadik képet is megnyitod az első ablakban, beilleszted a másodikba és elrendeze a végén mented. Find what to do today, this weeken or in November.


Minél nagyobb ez, annál több kép szükségeltetik, viszont a végeredmény hibamentes, vagy pontosabb lesz. Rajz esetén a fotózás helyettesíthető szkennerrel, mellyel sokkal minőségibb kép születik a papír tartalmáról, de itt is szükséges két kép között az. A vágás két kép sima, technikai összekapcsolását, a montázs, pedig a kapcsolódás tartalmi, formai lényegét jelenti a képsorban. A szoftver segítségével szétvághatók a videók, zene és kép illeszthető be, valamint számos szűrő, szöveg, réteg és átmenet segítségével szabható egyedivé a végeredmény.


Könnyedén készíthet videókat például esküvőkről, utazásról vagy bármi másról – akkor is, ha korábban még nem használta. Ez a beállítás nagyban meghatározza a kép megjelenését. Egyenes vonalú projekció, mert így az egyenes vonalak nem torzulnak, leginkább egy nagylátószögű objektív képalkotásához hasonló végeredményt kapunk. Van olyan program, amivel képeket lehet egy képpé könnyen összerakni?


A lényeg,hogy függőlegesen is több kép lenne nem csak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések