2019. július 4., csütörtök

Szerelem vagy nem

Szerelem vagy nem

Azt gondolhatjuk, hogy ez egy egyértelműen eldönthető kérdés, mert a szerelmet könnyen meg tudjuk különböztetni a vonzalomtól vagy az egyszerű ragaszkodástól. Hiszen mindenki tudja, hogy ha szerelmesek vagyunk valakibe akkor rajta kívűl senki sem létezik a számunkra. A klasszikus értelemben vett szerelem egy érzelmi fellángolás ami pár hónapig vagy pár évig tart.


Szerelem vagy nem

Vonzódtok egymáshoz, mint két mágnes, de ez a vonzalom még nem biztos, hogy örökké fog tartani. De ez csak egy eredménye, egy mellékterméke az eredeti oknak. Az eredeti ok pedig az, hogy te vagy a szerelem. Túlszárnyalja önmagát “Ha az ember szerelmes, az annyit jelent, hogy túlszárnyalja.


Először arra gondoltam, hogy egyszerűen csak felteszem a kérdést, hogy “Te hazudtál már a párodnak? Tartasz tőle, hogy megcsal? Vagy épp úgy érze hogy szeret, de nem mer közeledni? Ne tépelődj tovább, megkapod a választ ebben a szerelmi jóslásban! Jó lenne ha a kérdőjelek helyére válaszok, a bizonytalanság helyére a bizonyosság lépne.


Az előbb felsorolt esetleges válaszok nem okok csak okozatok. Egyikből sem következik a szerelem , hanem mindegyik a szerelem következménye. Azért tartod őt a mindenednek, a legszebbnek, a legkedvesebbnek, mert szerelmes vagy belé és ugyenezért nem tudsz nélküle élni. A szó jelentése tehát napjainkra jelentősen megváltozott, nem csak a beteljesült, hanem a nem viszonzott szerelmet is jelenti, de használják a be nem teljesedett szerelemre is, függetlenül a viszonzás meglététől vagy hiányától két ember között, kölcsönös döntésen alapuló helyzetben.


Ha már éve párkapcsolatban élnek , az azt jelenti hogy az érzések kölcsönösek és tartósak. Igaz szerelem vagy szerelem ? A szerelem egy érzés, nem mindig ég ugyanolyan hőfokon. Az igaz szerelem felismeréséhez tudnunk kell, hogy miben különbözik a szerelemtől.


Szerelem vagy nem

A kettő közti különbséget igazából nem akkor fogjuk megérteni ha a két fogalmat vizsgáljuk hanem akkor ha saját magunkat. Ugyanis a Te lelkedtől függ, hogy csak a szerelem vagy az igaz szerelem talál rád. Azoknak akik már megtalálták és azoknak is akik még keresik az igazi szerelmet. Egy szerelem nélküli párkapcsolat nem szükségszerűen boldogtalan vagy rossz párkapcsolat.


Vannak olyan párok, akik nagyon jól élik egymás mellett a mindennapi életüket, jól tudnak együttműködni, amikor a családi élet megszervezéséről vagy a gyermekek neveléséről van szó. Szerelem vagy nem has 33members. Tárgyakkal, élményekkel vagy emberekkel, csak pillanatnyi boldogságra tehetsz szert. Az igazi boldogság egy állapot amit te teremthetsz magadnak ha megtalálod a belső békédet. Sokszor élhetsz át boldog, szerelmes pillanatokat, de az igazi önzetlen szerelmet csak akkor fogod ha már nem mástól várod a boldogságot.


Ráadásul vannak olyan érzelmek, amelyek majdnem olyanok, mint a szerelem , de valójában nem sok közük van hozzá. Az igazi szerelemhez ugyanis idő kell, és nem biztos, hogy egy este alatt kialakul. A plátói szerelem , vagy a meglévő kapcsolat hiányairól szól, vagy arról, hogy szeretne szerelmes lenni az illető, aki általában hamar felismeri, hogy ez az érzés nem beteljesíthető, és nem elégszik meg ezzel a kamaszos érzéssel. Baj akkor van, amikor a viszonzatlan szerelem akadályozza az életvezetést.


A pasik nem mindig mutatják ki érzelmeiket, beszélni pedig még kevésbé szeretnek róla. Ha azonban egy elejtett félmondatod után másnap a vágyott filmre visz kedvese vagy a rég áhított csini kis piros felsővel állít be, biztos lehetsz benne, hogy fontos vagy neki, hisz odafigyel rád. Nem működünk egyformán. VALÓSZÍNŰLEG nem okozott nagy gondot választ adnod a fenti kérdésekre. Elvégre is nem nehéz különbséget tenni a szerelem és a fellángolás között – legalábbis elméletben.


Vajon szeret téged a kiszemelt srác? Csináld meg szeret nem szeret tesztünket és tudd meg tényleg érdekled-e vagy csak az idődet vesztegeted! Otthon,nekem nem volt kulcsom és mint kiderült Petinek sem ezért választhatunk,hogy várunk kint az utcán vagy vissza megyünk Bettiékhez. Egyikünknek sem jutott eszébe,hogy fel kellene hívni Marcit, vagy Cicit.


Ettől függetlenül úgy gondolja, hogy ha egy kapcsolat nem jó, akkor azt érdemes kijavítani előbb, és csak az erős nézeteltérést követően fontolgatni a szakítást vagy a válást. A szerelem teszt születési dátum alapján nem állja meg a helyét, mivel a szerelem másról szól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések