2019. július 18., csütörtök

Válás gyerekszemmel

Válás gyerekszemmel

A szakértő azt is elárulta, hogy ha a szülő új. Vekerdy Tamás: válás gyerekszemmel , azaz hogyan lehet jól válni? Válás gyerekszemmel Meg.


Csinálhatja ezt bármilyen jól is az ember, a gyermek sérül. Persze tudjuk, hogy fontos, hogy milyen mintát kap,. Gondolj csak bele, mit éreznél, ha elszakítanának a gyerekedtől. Az övéké csúnya válás volt, illetve az azt megelőző évek, verekedéssel, meneküléssel, stb fűszerezve. A válást követő évben voltam Badacsonyban iskolai kiránduláson.


Fontosnak tartom, hogy ne akarjuk mindenáron megértetni a gyerekkel, hogy miért hibás az egyik vagy a másik szülő a válás vagy a kialakult helyzet miatt. Ez persze korfüggő is, de ha nyíltani hibáztatunk valakit, azzal csak az Ő frusztrációját növeljük. Ma Magyarországon a házasságok -a válással végződik. A számadatokat tekintve bizony rossz példával szolgálnak a szülők. A válások jelentős hányadáért a transzgenerációs, vagyis a generációkon átívelő programozás felel.


Válás gyerekszemmel

Tudom, hogy nem csak nekem kell megküzdeni a válás nehézségeivel, te is lehetsz stresszes és elkeseredett emiatt. Nekem belefér, ha nem tudsz mindig nyugodt és türelmes maradni, te is legyél elnézőbb magaddal szemben. Bármi is történjen, én. A válás a gyermek és az érintett felnőtt számára is élhető, kezelhető folyamat lehet, ha a kimondott és ki nem mondott kérdések megválaszolásához van segítőtárs.


Végső soron a gyerek számára teljesen mindegy, hogy milyen okok vezettek el a különválásig. Sokan abban hibáznak, hogy ajándékokkal próbálják pótolni, hogy nincsenek a gyermekükkel. Mindazonáltal, ha már elmérgesedett Önök között a helyzet, akkor azért érdemes megfontolni, hogy ne húzódjon akár évekig a válásuk. Mert a válás nem csak a gyermeket viseli meg …. Amennyiben már megindult a per, a Felek kérhetik a szüneteltetését a Bíróságtól hónapra. Igénylik és megértik a válás körülményeiről szóló tájékoztatást, de mindennél nagyobb a veszélye annak, hogy a gyermek valamelyik szülő oldalán kénytelen részt venni a másik szülő elleni harcban.


Válás gyerekszemmel

Megzavarja a válás a formálódó identitást, és a hozzá kapcsolódó értékrendszer stabilitását. Huszonkilenc éves vagyok, sajnos, válófélben. Kisfiam két és fél éves, egyéves kora óta egyedül nevelem. Azt szeretném tudni, hogy mi a véleménye az egy hét anyánál és egy hét apánál kapcsolattartási-formáról egy két és fél éves gyermek esetében? Mondd el a gyerekeknek, hogy a válás nem az ő hibájuk!


A gyerekek önmagukat vádolhatják a válásért, akkor is, ha ezt nem mondják. Az óvodások nagyon egyszerűen gondolkoznak, és eszébe juthat például, hogy valamelyik este azért veszekedtetek, mert egyikőtök megengedte, hogy tovább fent legyen. Remo Largo, Égető kérdés ez társadalmunkban, ahol átlagosan minden harmadik gyermeket érint a szülők válása. Hosszú távú hatásnak, a válás után kialakuló új családszerkezet hatásait értjük, melyek igen sokféle változást gyakorolnak a gyermek személyiségének alakulására. A válási krízis, és a válást követõ alkalmazkodás idõszaka a család minden tagját megrázó és megterhelõ állapot.


Szily Nóra egy egészen különleges, igazán inspiráló estére várja a januári Femina Klub nézőit. Nóra több évtizedes coach és pszichológus tapasztalatával nemcsak abban segít maj hogyan érhetjük el a céljainkat, de olyan történeteket is megoszt útravalóként, melyekben mindenki magára ismerhet, és továbbgondolhatja, mik azok az apróságok, melyekkel áthangolhatja. Nem csak a pár, de az egész család élete fenekestül felfordul. A jövő hirtelen bizonytalanná válik.


Nem elég az érzelmi teherrel megküzdeni, de valahogy hideg fejjel kellene dönteni magunkról és elsősorban, a közös gyermekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések