2018. április 20., péntek

Gyermek nélküli nők

Gyermek nélküli nők

Nagyon hiszek a könyvek gyógyító erejében. A gyermektelenséget akarva, akaratlanul vállalók számára mindeddig nem tudtam mit ajánlani. Napjainkban is kimondott-kimondatlan elvárás a nőkkel szemben, hogy anyává váljanak. Rájöttem, hogy a gyermektelen nők ugyanannyira sokfélék, annyiféleképp gyermektelenek, mint ahányfélék az anyák. Ezt a sokféleséget szeretném bemutatni: bátor, őszinte nő mondja el a történetét, és szakembert kérdeztem a tapasztalatairól.


Mindenekelőtt figyelmébe ajánlom ismételten az erről szóló összefoglalómat. Amint az összefoglalómból is kiderül, a nem gyermeknevelés kapcsán igénybe vett fizetés nélküli szabadság egyetlen napja sem vehető figyelembe a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időben. A nők kedvezményes nyugdíjának három alapfeltétele van, amelyek közül mindegyiknek teljesülnie kell. Ezek: legalább évi (keresőtevékenységgel és gyermekneveléssel) szerzett jogosultsági idő szerzése, amelyből alapesetben legalább évi szolgálati időt kell munkával szerezni, és azon a napon, amelytől kezdődően az öregségi teljes nyugdíjat megállapítják az. A fizetés nélküli szabadság harminc napot meghaladó tartama szolgálati időnek számít, ha a) a biztosítottat háromévesnél - tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek esetén tizenkettő évesnél - fiatalabb gyermek gondozása vagy tízévesnél fiatalabb gyermek ápolása címén illette meg (…).


A sokgyermekes édesanyák esetében is a gyermekneveléssel szerezhető jogosultsági időbe számít be a fizetés nélküli szabadság napot meghaladó tartama, ha e szabadság az édesanyát a háromévesnél - tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek esetén tizenkettő évesnél - fiatalabb gyermek gondozása vagy. A politikus a felszólalását azzal zárta, hogy megengedhetetlen, ha egy férfi veri a feleségét vagy az élettársát. A közgondolkodás szerint, akinek nincs gyereke, az önző, karrierista, netán gondja van a nőiességével. A gyermekneveléssel szerezhető jogosító időbe viszont beszámít a fizetés nélküli szabadság napot meghaladó tartama, ha e szabadság az édesanyát a háromévesnél - tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek esetén tizenkettő évesnél - fiatalabb gyermek gondozása vagy tízévesnél fiatalabb gyermek ápolása. A tartósan beteg gyermek gondozása miatt igénybe vett fizetés nélküli szabadság időtartama is figyelembe vehető a gyermek éves koráig, így összesen legfeljebb év vehető figyelembe a gyes-ek és az említett fizetési nélküli szabadság idejéből.


Gyermek nélküli nők

A „Nők 40” bevezetésének célja az volt, hogy a nők, akik a munka mellett a családban is helytállnak, a hosszú jogosultsági idő elérése után lehetőséget kapjanak a visszavonulásra a munkaerőpiacról. Arra a kérdésünkre, hogy Varga mondatai nem bántóak-e a gyerek nélküli nők számára, azt felelte: ezért kérdezte meg Vargát arról, hogy pontosan mire gondolt. A négyszemközti beszélgetés alapján egyértelmű a számára, hogy Varga csak a vita hevében fogalmazott keményebben, mondta. Köztük vannak olyanok, akik bár nagyon vágynak rá, mégsem lehet valamilyen okból gyerekük, de olyanok is akadnak, akik tudatosan döntöttek úgy, hogy nem szeretnének gyermeket vállalni.


Ha hiányosságot találsz, vagy valamihez van valamilyen érdekes hozzászóláso írd meg nekünk! Nők gyermek nélkül - Történetek vágyakozásról, veszteségről és választásról. A születendő gyermek mindkét szülőtől örökli azok egészségét.


Az anya és az apa - tudva, hogy saját szokásaik, életmódjuk befolyásolja gyermekeik jövendő testi-lelki jólétét - kell, hogy helyesen megválogatott táplálékkal és egészséges életmódot élve, a munka és a pihenés helyes arányára is figyelve, kerülve. A nőgyógyász hanyagsága miatt arc nélküli gyermek született egy setúbali kórházban. A hibázó orvost a közvélemény nyomására felfüggesztette a portugál orvosi kamara. A nők és a gyerekek harcai, a családon belüli erőszak, a lelki terror, a verbális és nonverbális bántalmazások végtelen sora , a kényszerláthatások, az elhallgatott, félő és reszkető pillanatok és tettek amik kihatnak a nők és a gyerekek mindennapjaira, jövőjükre, fejlődésükre. Január 1-től (gyermek után)!


Tudnivalók a nők elleni erőszakról. A nők elleni erőszak az ENSZ meghatározása szerint: “A nők elleni erőszak bármely olyan, a nőket nemük miatt érő erőszakos tett, mely testi, szexuális vagy lelki sérülést okoz vagy okozhat nőknek, beleértve az effajta tettekkel való fenyegetést, valamint a kényszerítést és a szabadságtól való önkényes megfosztást. A munkáltató ilyenkor köteles kiadni a fizetés nélküli szabadságot, amelyet természetesen elsősorban a nők vesznek igénybe. Táppénz nemcsak a beteg, keresőképtelen munkavállalónak jár, hanem a beteg gyermek ápolása céljából a szülőnek is (jellemzően az édesanyák veszik igénybe). A politikus úgy vélte, a Nők program visszaadja a nőket családjuknak, hogy idős szüleiket gondozni tudják vagy minél több időt tölthessenek unokáikkal, tehermentesítve így a dolgozó szülőket.


Gyermek nélküli nők

Hozzátette, hogy a nők társadalmi plusz tehervállalását, a családok összetartását, a gyereknevelést köszöni meg a program. A bántalmazás, éppen úgy, mint a nők elleni erőszak egyéb formái (a nemi erőszak, a szexuális zaklatás, a prostitúció használata) abban a széles körben elterjedt hiedelmrendszerben gyökerezik, amely szerint a nők és a férfiak között hierarchikus, alá-fölé rendelt viszonynak kell lennie – természetesen a férfiak. A gyerek feladat, kötelesség, kihívás, aggodalom, fáradtság, de nem gond. A gond a betegség, a társtalanság, a munkanélküliség, és az, ha nincs hol lakni, nincs mit enni, ha lőnek az utcán, és menekülni kell. De maga a gyerek , ez a belőlünk sarjadt, ránk bízott, ártatlan és magatehetetlen emberi lény fogalmilag sem lehet.


A legjobb, elérhető árú Nike, Puma és adidas futballcipők a legkisebb focistáknak is. A legnagyobb focispecialistától, a Top4Football-tól. Sajnos épp csak belenéztem, és annyira elszörnyedtem a sok mûanyag nõn, hogy nem tudtam sokáig nézni.


Meg Ryant alig ismertem meg, úgyhogy mitán kiszörnyülködtem magamat a mimika nélküli arcán, elkapcsoltam egy másik csatornára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések