2018. április 6., péntek

Érettségi után tanulható szakmák 2019

Ezek némileg magasabb szintű OKJ tanfolyamok , hiszen sok esetben igénylik a nyelvtudást és némi informatikai ismeret sem árt. Ha a még nincs állami finanszírozással szerzett szakképesítése akkor Te is igénybe veheted ezt a lehetőséget! JELENTKEZÉSI LAP (pdf) Tájékoztató az érettségi utáni képzésről. Iskola rendszerű oktatás, tanulói jogviszony létesítésével. Túljelentkezés esetén az érettségi vizsga, illetve a szakmai előképzettséget igazoló bizonyítvány eredményét vesszük figyelembe.


A tagintézményeink elérhetőségei a Tagintézményeink menüpontban találhatóak. Cikksorozatban dolgoztuk fel, hogy mely szakmák tűnnek el, illetve alakulnak át a nyolc képzési területen: ezekről itt olvashattok. A szakképzés átalakításával kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok. Már az OKJ-s képzés számából meg lehet állapítani, melyek az érettségi nélkül megszerezhető szakmák. Minden OKJ-s képzésnek van.


Hasznos infók Érettségi utáni szakközépiskolák kategóriáról Nézd meg, hogy éppen melyek Magyarországon a hiányszakmák (például a gépi forgácsolók, CNC programozók, egészségügyi végzettséggel rendelkezők) és melyek telítettek (marketing vagy a személyzeti terület). Vers mindenkinek, fesztiválhíradó, szakmák bemutatója, tudomány másképpen, zene-irodalom-tudomány. Azoknak, akik a szakma megszerzése után szorgalmas munkával, jól jövedelmező tevékenységet szeretnének végezni!


Az érettségivel rendelkezők vagy év alatt szerezhetnek szakmai képesítést. Képzésük megvalósulhat felnőttoktatás kertén belül vagy OKJ-s képzésben. A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a szakképzés és felnőttképzés szakmaszerkezetének, tartalmának, dokumentum rendszerének folyamatos fejlesztését végzi, szervez és koordinál. Bármelyik is a célo egy OKJ tanfolyammal biztos tudás kerül a kezedbe.


Pályaválasztás előtt állsz? Az OKJ Akadémia az egyik legjobb vendéglátós képzések et nyújtó iskola, de választhatsz nálunk kereskedelmi, ügyviteli, egészségügyi, de akár művészeti tanfolyam ot is! NAPPALI TAGOZATOS képzések SZAKMA,. A jelentkezés feltétele nappali és esti tagozaton: érettségi bizonyítvány. Oktatás és képzés az ország egész területén.


Akinek eljött az érettségi ideje, az biztosan gondolkodott már azon, hogyan tovább. Sokan már eldöntötték, de még mindig vannak bizonytalan tényezők az egyenletben, amelyeket nem árt számításba venni. Országos képzés nappali, levelező és távoktatásban. Megkérdeztük a Szegedi Szakképzési Centrum iskoláinak diákjait, mit gondolnak az érettségi utáni időről.


Jelentkezz kereskedő, műszaki informatikus vagy éppen pénzügyi termékértékesítő tanfolyamaink egyikére! OKJ képzések a Külker Gimiben. A megjelenteknek rövid tájékoztatást tartva bemutatjuk iskolánkat, képzéseinket. Ismerd meg iskolánk által nyújtott továbbtanulási lehetőségeidet!


A LEGJOBBAN FIZETŐ állások között tartják számon a szektorban, ráadásul inkább gazdasági diploma kell a sikeres munkához. Hátrány, hogy a munkához szükséges tudás nem része az egyetemi, főiskolai tananyagoknak, hanem a diploma után képzésekkel és a gyakorlatban tanulható meg. Ma már törvénybe ütköző olyan alkalmazottakat, foglalkoztatni minden pozícióra, akinek a munkahelyi tevékenységi köréhez kapcsolódóan nincs meg a tényleges szakmai végzettsége!


A szakképesítés-ráépülések már egy korábban megszerzett szakképesítés után tanulhatók csak. Ilyen esetben a képzési idő - a megelőző év után - további év. Ezek a szakképesítések így igazából évesek, hiszen munkaerőpiaci értékük a 3. Az új rendszerben számos képzés megszűnik, vagy csak iskolarendszerben, több éves képzés keretében lesz tanulható. A jelenlegi rendszerben megszerzett szakmai végzettségek nem vesznek el, ugyanolyan teljes értékű szakmai bizonyítványnak számítanak majd a szakképzés változásai után is.


Informatika érettségi előtt állsz? Jelenlegi képzési szerkezetünk lehetőséget ad minden diákunknak szakképesítés és érettségi megszerzésére, kortól függetlenül. Szakgimnáziumban az érettségi mellé szakképesítést szerezhetnek a tanulók, majd egy év alatt második szakma elsajátítására is lehetőségük van.


Kerekharaszti Tanműhelyben a Szakmák napja a DISZI-ben című asztalos, kőműves, burkoló, és vasipari alapképzést bemutató Nyitott kapuk jellegű rendezvényt tartottunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések