2017. szeptember 12., kedd

Mikor nem lehet teherbe esni

Nem lehet teherbe esni a menstruáció alatt, illetve a menstruációs ciklus alatt csak egy nap van, amikor egy nő teherbe eshet. Gyakorlatilag nincs arra mó hogy megjelölhető lenne egy időpont, mikor lehetetlen terhessé válni. Ha szex van, lehetséges a terhesség is. Mikor eshetek teherbe ? Egyrészt nagyon könnyű teherbe esni , másrészt sokszor hosszú idő is eltelik a teherbeesésig.


A menstruációs ciklus jellemzői alapján egész pontosan meghatározhatóak a termékeny napok. A szabályos női nemi ciklus körülbelül nap hosszú, amelyből az első 3-nap a menstruációval telik. Ha a családban visszamenőleg is található esetleg örökletes betegség, a genetikai szűrést is feltétlenül végezzétek el. Lehet épp ez az akadálya annak, hogy nem sikerült még teherbe esned.


Ez szinte a legnagyobb titok, hogy mikor is van peteérés. Amikor egy nő teherbe szeretne esni , mindent elkövet, hogy minél gyorsabban sikerrel járjon. Azonban, ha a párnak nem sikerül a fogantatás az első 2-hónapban, elkezdenek azon gondolkodni, hogy természetes úton javítsanak a helyzeten.


Mikor nem lehet teherbe esni

A gyógyszertárban kapható ovulációs tesztek is segítenek megállapítani, hogy mikor következik be a peteérés. A teszt elvégzéséhez vizeletmintára, illetve a nyálból vagy a hüvelyváladékból vett kenetre lehet szükség. Amennyiben három hónap alatt nem jelez ovulációt, fordulj orvoshoz. Ami ebből igaz, hogy a termékenység növelését célzó módszerek, kezelések növelik az ikerterhesség kockázatát, de egyáltalán nem garantálják. Az érett petesejt az ovulációt követően nagyjából mindössze óráig életképes , a hímivarsejtek azonban 2-napig is bírják.


Menstruáció után nappal teherbe lehet esni ? FONTOS Miután elmúlt a mensim nappal együtt voltunk a párommal, óvszerrel védekeztünk de az aktus során elszakadt. Nem vettem be 72órás tablettát, mert úgy tudom hogy menstruáció után nem lehet teherbeesni, ugyanis akkor nincs peteérésem. Megdöntjük a legnépszerűbb hiedelmeket a teherbe eséssel kapcsolatban, és a tények bemutatásával rávilágítunk az igazságra. Viszont nagyon sok nönek rövidebb vagy hosszabb a ciklusa, ezen kivül nem mindig félidöben van a peteérés, hanem létezik spontán peteérés is.


Mikor nem lehet teherbe esni

Nagyon sok nö lesz terhes közvetlenül a menzesz után (a ciklus 4-6. napja), de olyan nap nincs, amikor nem lehet terhes, a menzesz elött, utána, söt alatta is lehetséges. Léci segítsetek nekem hogy hogyan számoljam ki hogy mikor is van a pete érésem mert én ehez nem értek! Köszi mindenkinek előre is! Amikor már akarnak, sokan akkor döbbennek rá, hogy ez bizony nem olyan egyszerű. Ha már hosszabb ideje próbálkoztok, érthető, ha lassan kezdesz pánikba esni.


A kérdés, kinek mi a hosszabb idő. Az köztudott, hogy minél idősebb egy nő, annál kisebb az esélye, hogy záros határidőn belül teherbe essen. Számtalan testi oka lehet annak, ha egy nő nem tud teherbe esni. Pajzsmirigy-probléma, inzulinrezisztencia, női medence problémák (pl. felfázás)…és ez csak pár dolog, amin egyetlen orvos nem tud segíteni (bár egy jó nőgyógyász csodákat tesz:)). A lelki gondokról még nem is beszéltünk (pl. stressz a munkahelyen).


A félelem a meddőségtől sajnos szintén erős befolyással lehet a baba-projekt sikerére. Biztosan hallottál már olyat, hogy valakinek sokáig nem sikerült teherbe esnie, majd egy örökbefogadás, vagy lombik után szinte azonnal “összejött” természetes úton a baba. Ezt nevezhetjük a tudat hatalmának. Ezért amikor 2-év otthoni próbálkozást követően először időpontot kértem a meddőségi ambulanciára, megkérdeztem a nőgyógyász barátnőmet, szerinte mikor leszek itt terhes? Azt mondta, ezt nem lehet tudni, de ha minden jól megy, akkor átlagosan egy-másfél év múlva terhes leszek.


Teherbe lehet -e esni az anális szextől? Csökkentheti-e a többszöri ejakuláció a teherbeesés valószínűségét? Előváladéktól teherbe lehet esni ? A szexológusok cikkekben és könyveikben magyarázzák el ugyan, hogy hogyan lenne jó védekezniük a fiataloknak, és nem győzik felhívni a figyelmet a tudatosságra, arra, hogy vállalják fel, és próbálják megbeszélni az azonos nemű szüleikkel.


Ha egyszer arra az elhatározásra jutunk, hogy babát szeretnénk, általában türelmetlenek leszünk, s azonnal teherbe akarunk esni. Ez azonban nem megy olyan egyszerűen, egy átlagos pár esetében 6-hónapig is eltart, mire a nő teherbe esik. De egyes esetekben szinte lehetetlen pontosan meghatározni, hogy hány nappal a menstruáció után nem tudnak teherbe esni. Szabálytalan menstruációs ciklus. Ebben az esetben nem lehet kiszámítani a veszélyes és biztonságos napokat, mivel az ovuláció minden hónapban különböző időpontokban történik.


A menzesz ideje alatt nem eshetek teherbe. Azok, akik a menstruáció alatt nemi életet élnek, sokszor teljesen megfeledkeznek a védekezésről – a legtöbben ugyanis úgy gondolják, hogy a havi vérzés idején egyáltalán nem lehet teherbe esni !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések