2017. szeptember 6., szerda

6 Hónapos baba étrendje gyakori kérdések

Gyakori kérdések a témában. Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. Hányszor eszik, mit és mennyit?


Köszönöm az összes választ,és várom a védőnő válaszát is! A múgy eddig elfogadta,csak egy hete nem nagyon akarja! Ha igen,akkor is éjszaka csak,fél álomban,és humana baby fitt 1-est! Tejpépet eszi,kipróbálom a tápszeres-tejpépes ötletet is,köszönöm szépen!


Amúgy ,hónapos ,és kg:)! A miénk: reggel fele ébre szopizik, fél körül visszaalszik kb órát. Belenyomok valahogy ml vizet. Vagy tojásból rántottát kenyér nélkül.


Fentebb írta hogy ha visszaköszön egy az egyben amit megevett, akkor nem áll rá készen. Nálunk csak a husi köszön így vissza hónaposan. Nekik még vékonyabb a bőrük, ezért a karikás szem is jobban látszik. Az alvási mennyiségével nincs semmi gond. Viszont vashiányos valóban lehet, ebben a korban ez elég gyakori , mert a magzati vasraktárak hónapos korra ürülnek ki és eddigre sok baba kicsit vashiányos lesz, kérd ki ezügyben az orvos segítségét.


Milyen egy hónapos baba napi étrendje ? Mi reggelizni hete kezdtünk: pirítós lekvárral, amit én főztem csak cukorral. Tízóraira gyümölcs,ebédre főzelék, uzsira gyümölcs rizspehellyel, vacsira főzelék. Közben még naponta többször szopizik. Ezt most vettem eszre mert ket napja delelott gyumolcsot kap kekszel , peppel, delben pedig zoldseg puret hussal vagy magaban es megeszik 100gr-t es tapszer mar nem is kell neki utanna de a purebol meg kanalazna egy parat.


A hasmenés időszakában a baba étvágytalanabb lehet, ne erőltesd az evést, inkább kínáld gyakrabban anyatejjel vagy annak hiányában folyadékkal (tápszer, babavíz). Ebben az időszakban elsődleges szempont a baba megfelelő anyatejes táplálása, amelynél az anya helyesen összeállított étrendje meghatározó szerepet tölt be. A szoptatást a baba hónapos koráig mindenképpen ajánlják a szakemberek.


Kérdés:Kisfiam és fél hónapos. Nagyon vidám, értelmes, mosolygós baba. Pár hete vettük észre, hogy hason fekve csak bal oldalra rakja le a fejét. Ha átfordítjuk neki jobbra, pár pillanat után azonnal visszateszi balra. A hónapos csecsemő alvásigénye.


Sok szülő számára egy nehezebb időszak következik, amely hátterében a baba gyors ütemű testi-lelki fejlődése, a fogzás folyamata és. Egyáltalán nem tesz neki jót semmilyen püré ebben a korban, csak rosszat tesz, ugyanis túlterheli az emésztőrendszerét, ami később táplálékallergiát okozhat. Kisfiam alig múlt hónapos és már naponta csak alvásra szeretne átállni. Mindenki (védőnőtől, családon át) azt mondja, hogy ez nem normális, én látom rosszul a jeleket.


Erőltessem a napi alvást, mert a fejlődésére hátrányos lehet, ha keveset alszik napközben. Kibújnak a felső középső metszőfogak (éves korig) és ez alsó szélsők (hónapos korig). A fog áttörését megelőző 2-napon a baba nyugtalan, fokozottan nyáladzik, éjszaka felriadhat és hőemelkedése is lehet, a fogínyen egy kis gyulladt udvar képződik és egy kékes-átlátszó hólyag jelenik meg.


6 Hónapos baba étrendje gyakori kérdések

Hat hét után a kizárólag szoptatott babáknál a heti egy széklet is normálisnak mondható. A babajelelést -hónapos korban célszerű elkezdeni. Ha ilyen korú a babá itt az ideje, hogy megismerkedj a babajelbeszéddel.


Természetesen korábban is elkezdhete hiszen beszélsz is a babádhoz születése pillanatától, de számíts arra, hogy ha túl korán kezde még hosszú hónapok fognak eltelni, amíg visszajelel. Please try again later. Ha már elmúlt -hetes, akkor az oka inkább az, hogy szinte teljesen megemészti a tejet, ezért nem jut semmi a pelenkába.


6 Hónapos baba étrendje gyakori kérdések

A vörös vagy fekete szín arra utalhat, hogy a baba széklete vért tartalmaz, ez nagyon ijesztő lehet az édesanya számára. A problémát azonnal jelezni kell a védőnőnek és a gyerekorvosnak, főként, ha a baba láthatóan nincs jól, mert a véres széklet néha súlyos állapotot is jelezhet. A legtöbb esetben azonban kiderül.


El tudja rúgni a labdát anélkül, hogy elesne, azaz fél lábbal is biztonságosan áll a földön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések