2017. szeptember 5., kedd

50 Óra közösségi szolgálat 2019

A közösségi szolgálatot az előrehozott érettségi vizsga megkezdéséig is teljesíteni kell? A nemzeti köznevelésről törvény szerint a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása - írja az Oktatási Hivatal. Az elképzelés jó volt, de még mindig nem tudják a gyerekek, hogy mi értelme, pláne, hogy sokszor magukra maradnak az önkéntesség élményével.


Közösségi szolgálat a NOÉn! Higgyétek el ez nem lesz terhes kolonc számotokra. Ti választhatjátok ki iskolátok lehetőségei között, hogy milyen tevékenységet akartok végezni. Természetesen a közösségi szolgálat nem önkéntes, hiszen az érettségihez feltétel.


A óra azonban nem arról szól, hogy teljesíthetünk benne órát a kötelező -ből, hanem arról, hogy odaszánjuk az időnket napra, hogy másoknak segítsünk. Az iskola pedig ezt a tevék enységet elismerheti közösségi szolgálatnak is. A Generációk Háza Művelődési Központ raklapos építkezős táborában és az óvodások részére megrendezett „Izgő-mozgó” mozgásfejlesztő táborban teljesítették az órás közösségi szolgálatot a barossos diákok Máté Bernadett tanárnő segítségével. A fiataloknak összesen órát kell eltölteniük közösségi szolgálatban, a terület valamelyikén, például egészségügyi, oktatási vagy éppen környezet- és természetvédelmi tevékenységgel.


50 Óra közösségi szolgálat 2019

Fő tevékenységi területek. A tanulók nyolcvan százaléka szerint az iskolai közösségi szolgálat nem más, mint egy teljesítendő kötelezettség. Ennek ellenére az iskolák százalékában a diákok alapvetően érdeklődnek az önkéntes szolgálat iránt, és hasonló arányban foglalkoztatják a gyerekeket az így megszerzett tapasztalatok is. A leglelkesebb, legtalpraesettebb diákok számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy az órás közösségi szolgálat végeztével a 16.


Ennek feltételeiről a helyszínen érdeklődhetsz. Többségük a Zala Megyei. A tanuló elvégzi a óra közösségi szolgálatot, betartva azt a szabályt, hogy a heti munkaóra 12-nél több, a napi munkaóra 3-nál több nem lehet. A Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium honlapja.


Ennek megfelelően az idei évben középfokú tanulmányaikat megkezdőket már érinti a jogszabályváltozás. Hol lehet ledolgozni azt az óra közösségi szolgálatos munkát? Ami kötelező az érettségihez.


Azt írják, hogy: meghatározottak a keretek, ahol dolgozni lehet. MIRŐL SZÓL A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT ? Elfogadom, hogy az óra közösségi szolgálat az érettségi vizsgára jelentkezés feltétele, teljesítése csak a tanítási időn kívül lehetséges, és részvételem nem jelent felmentést a következő napi tanórai kötelezettségek alól. A törvényben foglalt óra kötelező szolgálatból órában készültök fel a rátok váró feladatokra, órában kell szolgálatot teljesíteni, ami után órát foglalkozunk a lezárással, az élmények, tapasztalatok megfogalmazásával és megosztásával.


Az órás iskolai közösségi szolgálat jelentősége Egy egészséges társadalomban nem hagyják magukra a bajba jutottakat, azonban a segítségnyújtást, csakúgy, mint az együttélés más szabályait, tanulni kell. Az iskolai közösségi szolgálatot koordináló tanár iskolánkban: Takács Judit tanárnő. Alapítványunk állatmenhelyén vagy korlátozott számban külső rendezvényeken is van lehetőség a középiskolások számára, hogy a kötelező óra iskolai közösségi szolgálat idejét, vagy annak egy részét eltöltsék. A gimnázium tanulóinak kötelezően óra közösségi szolgálatot kell végezniük, amelyet 9. Ezt ajánljuk még az érettségi éve előtti 3-évfolyamon egyenletesen elosztva teljesíteni.


Lehetőséged van év közben vagy a nyári szünetben is önkéntes munkát végezni megfelelő intézményekben. A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megkereste a Miskolci SZC-t, hogy a közösségi szolgálat teljesítésére lehetőséget tudnak biztosítani. Alkalmanként a diák minimum egy, maximum három óra időtartamú tevékenységet végezhet. Szeretnénk felhívni a középiskolások figyelmét arra, hogy az érettségi bizonyítvány kiállításának feltételeként meghatározott ötven óra közösségi szolgálat részben vagy egészben teljesíthető az Őrbottyáni Gazdasági és Műszaki Ellátó Szervezetnél (GAMESZ).


50 Óra közösségi szolgálat 2019

Lehetőség van néhány óra közösségi szolgálat végzésére az iskolán belül is. Minél több helyzetben vesz részt a diák, annál többféle készséget sajátíthat el a közösségi szolgálatok során. Kérem szíves segítségüket órás közösségi szolgálatot teljesítő tanulók fogadó szervezeteként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések