2018. március 1., csütörtök

Tüdőszűrő beutaló nélkül

Tüdőszűrő beutaló nélkül

NM rendelet a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető betegségek megelőzését és korai felismerését szolgáló egészségügyi szolgáltatásokról és a szűrővizsgálatok igazolásáról című rendelet értelmében, életkorhoz kötötten, minden év feletti személynek joga van évente egyszer tüdőszűrő. Ezekben az években már egyre jobban körvonalazódott egy másik, jelentős tüdőbetegség, a tüdőrák folyamatos emelkedése, amely megbetegedések eleinte a tbc szűrések során váltak nyilvánvalóvá. Azt írják a neten, hogy ha beutaló nélkül mész fizetni kell, kb.


Hívd fel a hozzád közel eső tüdőszűrő állomást, ott útbaigazítanak. Szántó Judit Röviden az osztályról FONTOS INFORMÁCIÓK: A év feletti kerületi lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes a tüdőszűrés, azonban a vizsgálat már nem kötelező, behívót nem küldünk, a jelentkezés önkéntes. Kérjen időpontot még ma! A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.


Tüdőszűrés a Budai Egészségközpontban. Vendéglátói iskolát végzek, jelenleg a gyakorlati részét egy kis étteremben, ahová vinnem kell a kis könyvet. El kell mennem tüdőszűrésre és bőrgyógyászatra, kell igényelnem beutalót, vagy ha besétálok ide a IV. SZTK-ba beutaló nélkül is elvégzik? Az Európai Unió vonatkozó jogszabályainak értelmében fel kell hívnunk a figyelmét, hogy oldalaink sütiket (cookie) használnak.


Ezek miniatűr, ártalmatlan fájlok, melyeket az ön gépére helyezünk el, hogy a szolgáltatásaink használatát egyszerűbbé tegyük az ön számára. Beutaló kell az üzemorvostól vagy a háziorvostól. Elérhetőség, nyitva tartás, VÉLEMÉNYEK - nézz szét ITT, mielőtt elindulsz! Negyven év felett saját kezdeményezésre, háziorvosi beutalóval évente egy alkalommal ingyenes a tüdőszűrés. Ha nem ÁNTSZ által elrendelt kötelező szűrővizsgálatról van szó, negyven év alatt fizetni kell.


Az Árkád Egészségközpont magánrendelői az Árkád I. II Bevásárlóközpont közötti területen, kellemes környezetben várják a gyógyulni vágyókat. A szolgáltatások orvosi beutaló nélkül , időpontfoglalással érhetők el. Az egészségközpontban korszerű diagnosztikai műszerpark és labor segíti a gyógyítást.


A Tüdőgondozóban történő megjelenéshez - legalábbis az első alkalommal - háziorvosi beutaló szükséges, de akut, súlyos panaszok jelentkezése esetén a betegeket beutaló nélkül is fogadják, ilyen esetben a háziorvosi beutaló későbbi pótlását kérjük. A mellkas-szűrővizsgálat (tüdőszűrés) végzése a területileg illetékes tüdőszűrő állomások, valamint a mozgó szakorvosi szolgálat feladatkörébe tartozik. Ez a szűrővizsgálat egy évben egy alkalommal a év feletti lakosság részére ingyenes, a vizsgálat beutaló nélkül , saját kezdeményezésre vehető igénybe.


A tüdőszűrés során a tüdőn, illetve az azt körülvevő szöveteken lévő elváltozások sokféle betegségre utalhatnak. Ezek egy része lehetfertőzéseredménye, de a tüdőszűrés során azok az elváltozások is kimutathatóak, melyek például munkahelyi ártalom miatt alakultak ki a szervezetben (ezek közé tartozik például az azbeszt okozta gyulladás). A tüdőszűrő vizsgálat év felettiek részére évente egyszer, NEAK finanszírozással, beutaló nélkül vehető igénybe, ebben az esetben foglalkozás-egészségügyi igazolás nem adható ki.


Tüdőszűrő beutaló nélkül

Tüdőgyógyászati szakrendelés és gondozó. Vizsgálatra orvosi beutalóval lehet jelentkezni, mely alól az alábbi szakrendelések kivételt képeznek: nőgyógyászati és gyermeknőgyógyászati, család- és nővédelmi tanácsadó (CSNT), általános sebészeti és baleseti sebészeti, onkológiai, bőrgyógyászati, urológiai, pszichiátriai és addiktológiai, fül-orr-gégészeti, szemészeti és gyermekszemészeti. TÜDŐSZŰRŐ vizsgálatot tartunk. A vizsgálat lehetőséget ad a TBC mellett egyéb mellkasi betegségek időben történő felismerésére. Javasolt minden év feletti lakos számára.


Panasz nélkül is lehet beteg! Fontos tudni, hogy a tüdőszűrő vizsgálathoz beutaló szükséges. A gyermekek cukorbetegsége általában súlyos tünetekkel jár, nagyon magas vércukorértékkel, glükóz- és ketonuriával. A legtöbb gyermeknél a diagnózist a vércukorszint, HbA1C, vizelet glükóz és ketontest vizsgálat erősíti meg. A munkaalkalmassági vizsgálatok és az (indokolt) sürgősségi esetek ellátása továbbra is előjegyzés nélkül történik.


Tüdőszűrő beutaló nélkül

Az onkológiai szakrendelések beutaló nélkül is igénybe vehetők (vizsgálati eredményekről szóló dokumentumok szükségesek), előjegyzést kérni viszont szükséges. A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más mellkasi betegség időben történő felismerésére. November 30-án (szombaton) 8-óra között em.


Ugyanez a rendelet rendelkezik az ún „konkaktok” kötelező szűréséről, ami a tüdőgondozó feladata, és a Tbc-s beteg közvetlen környezetének szűrését jelenti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések