2018. március 2., péntek

Bágua térkép

A bágua-térkép nyolc irányának meghatározása előtt meg kell keresnünk a lakás középpontját. Először is a lakás alaprajzát méretarányosan rajzoljuk át egy négyzetrácsos papírra. Tegyük a rajzunkat egy sima felületre és állítsuk párhuzamosra a rajzon lévő falakat a tényleges falakkal. Két ábrázolási módja ismert a bágua -térképnek: a nyolcszögletű, illetve a háromszor három részre osztott négyzet.


Bágua térkép

Mindkettőhöz szükséged lesz a lakásod pontos alaprajzára, melyre majd rákerül később a bágua-térkép. A feng shui életterületek: bágua térkép. Az életterülete meghatározására a kínaiak többféle módszert alkalmaznak, mi csak az egyikkel ismerkedünk meg, ez az úgynevezett bágua térkép segítségével történik. Ez az etalon, ami megmutatja, hogy otthonunkat hogyan tudjuk felosztani az egyes életterületekre. Tájolás és bágua térkép.


Ha kísérletező típus vagy, és szereted magad csinálni a dolgokat, akkor itt részletesen megtalálod a tájolás és a pontos. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy felosztom az adott teret egyforma részre úgy, hogy fizikailag (centiméterrel) megmérem annak hosszát és szélességét. Fontos, hogy a bágua térkép fogalmát jól értelmezzük. Mindegyik esetében az eredmény ugyanaz: megteremti környezetünkben a harmóniát. Viszont az elérés módjában különböznek, szabályaik mások.


KarrierA karrier területére a víz elem tulajdonságai jellemzőek. A pályafutás és az életút megértése miatt használják. Az ősi kínaiak úgy tartották, ez a rész védi meg őket a szellemektől. Végül a bágua -ábrát kell rávezetned a lakás alaprajzára.


A helyiségek középpontjának jelölése. A legkönnyebb dolgod az egyszerű három- és négyszögekkel van. Talán túl misztikusnak és hihetetlennek tűnik annak a lehetősége, hogy néhány tárggyal, az otthon, a munkahely átrendezésével a szerencse is megköthető. A Feng Shui szerint miután elkészítettük egy épület bágua térképét, és megfelelő módon erősítettük a kellő helyeket, az ott élők sokkal szerencsésebbek lesznek. Tapasztalatok szerint a bágua térkép az egyik legeredményesebb eszköz, amivel jobbá varázsolhatjuk életünket.


Bágua térkép

Ha például gazdagabbak szeretnénk lenni, a gazdagság-siker életterületre egy zöld (saját fa eleme) vagy kék színű tárgyat (ez az életterületet tápláló víz elem színe) érdemes tenni. A bágua térkép életterületeinek a számokon kívül jellemző színei is vannak. Minden mozzanatát a mindennapoknak be lehet sorolni a Bagua valamelyik házába, függetlenül attól, hogy milyen nagy vagy kicsiny. Ha panelházban élsz, vagy csak egy szobát bérelsz, alkalmazása során értelemszerűen csak a saját életteredet vedd figyelembe. A térkép nagyszerű iránytű az alapokhoz, egy egész telket, házat, de egyetlen szobát vagy irodát is érdemes ez alapján berendezni.


A bejárati ajtó mindig a karrier és a kapcsolatok résznél kell, hogy legyen, innen már könnyen meg tudjuk tervezni a teret. Bágua térkép , forrás: Pinterest. AlbuFeng Shui képek, kép: bagua_terkep.


Bágua térkép

Szeretettel köszöntelek a Feng Shui Klub közösségi oldalán! Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Tihanyi-Konda Szilvia hozzászólás Bagua térkép , elemek, előléptetés, Feng Shui, gazdagság, jó üzletmenet, karrier, kínai filozófia A Feng Shui alapelveit sok híresség alkalmazza szerte a világban is, s még a modern nyugati üzleti világban is helye van. Térjünk vissza jobb oldalra a segítők és az utazás területe felé. Itt a kreativitás és a gyerek terület található, mögötte, pedig a szerelem és a házasság területe.


A gazdagság és a siker és a szerelem és házasság területek között található a hír és a hírnév terület. Magyar forrásokban BHS (Black Hat School) módszer, Black Sect iskola, háromajtós módszer vagy bágua -módszer néven ismert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések