2016. június 29., szerda

Mese a rókáról

With György Bánffy, János Gálvölgyi. Szabó Tamás - szájharmonika, Nemes Z. Az igazán igényes gyerekdalokat. A nagyobbikat Rókának, a kisebbiket Krácúlinak hívták. Ezek a rókák olyan csodaszépek voltak, hogy hetedhét.


Mese a rókáról

Vihar Béla: A pórul járt róka — mese 01. Mesebeli nagy erdőben, Annak is a közepében Medve koma málnát eszik, Mikor a sün közeledik. Amíg te itt heveredsz künn – Kezdte mondókáját a sün – Addig a házadban – ó jaj – Garázdálkodik a tolvaj!


Orbán Viktor) Ez, így, eléggé cinkes beszólás. He asks a farmer to permit ham to stay overnight, and he tells the man that there is a goose in has sack, although it is only a rooster. Volt a világon egy kismalac, annak volt egy kis háza egy nagy rengeteg erdő közepén. Mese a le nem fotózott rókáról. Egyszer, amint erdei utam róttam, elébem került egy róka, s gyorsan előkaptam a gépem, hogy lefotózzam.


De a ravaszdi eltűnt, mert gyorsabb volt nálam, s én vártam, hogy hátha megfordul, hogy én majd orvul rákattintsam lencsém, de úgy tűnik, nem volt szerencsém. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk! Tudjátok, a nyuszik nem valami bátrak, de ez a nyuszi még a többinél is gyávább volt.


Ha megzörrent egy ágacska, vagy felröppent egy madárka, a mi kis nyuszinknak tüstént inába szállt a bátorsága. Volt annak két iciri-piciri kis ökre, rákaptak egy iciri-piciri kis tökre. Csizmát húz az iciri-piciri kis macska, hová lett az iciri-piciri barmocska? Egyszer egy vén róka nagyon megéhezett egy kis pecsenyére. Fogott hát egy üres zsákot, a hóna alá csapta, és elindult vele világgá.


Mese a rókáról

Ment, mendegélt, míg estére egy gazdaember házához nem ért. Hol volt, hol nem volt, az óperenciás tengeren innen, de az üveghegyen túl volt egy bolt, ahova megérkeztek az állatos sapkák, sálak. Köztudott, hogy a gyerekek szeretik az állatokat, így állatokról szóló mondókákat és verseket válogattunk össze.


Azt mondta hogy igen nagy kópé volt - javította ki a Kisfiú. Ezek a kedves pársoros mondókák könnyen megtanulhatók, szinte a gyerekek fülébe kúsznak, és mindamellett megismerkedhetnek a mondókákban szereplő állatok néhány tulajdonságával és rájuk jellemző tevékenységükkel. Az első mese : a meséről. A kedvenceink annyit lopnak, amennyit csak akarnak.


A kis herceg egy nagyon kedves mese , amely egy kisfiúról, a rókáról és a rózsáról szól. A világűrben sok-sok bolygó létezik, ezek közül az egyiken él a kis herceg. Gyönyörűséges kert volt a kastélya körül, s a kertben állt egy almafa, amely csupa aranyalmát termett.


Mikor eljött az érés ideje, este megszámlálták rajta a gyümölcsöt, de másnap reggelre egy hiányzott belőle. Blair Irwin Hozzászólás Valamikor régen egy gyönyörű nő érkezett a császár palotájához, akit Tamamo no Mae-nak hívtak. Hogyan lett a kis nyusziból gyönyörű pillangó?


Mese a rókáról

Ebben az erdőben lakott sok-sok mindenki, békességben, fűből, fából, nádból, szeretetből épített házakban. Mindegyik ház között a legnagyobb az erdő. Történt egyszer nagyon régen, ment a róka erdőszélen.


Járt a szeme ide - oda, éhes volt nagyon a koma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések