2016. június 17., péntek

Daganatos megbetegedések száma magyarországon ksh

Daganatos megbetegedések száma magyarországon ksh

A rákot egyre terjedő világjárványnak kell felfognunk, és „…nincs olyan ország vagy nemzeti tudós társaság, amely a küzdelmet egyedül vehetné fel ellene”, mondta John Seffrin, az Amerikai Rák Társaság elnöke. Statisztikai Szemlében szereplő elemzésből (), amelyben Wéber András, a KSH főtanácsosa számszerűsítette a dohányzás. A statisztikák jól mutatják, hogy a munkában és a családban is aktív középkorú, 40–éves nők körében például a daganatos megbetegedések okozzák a legtöbb halált. Sullivan-módszer, rövidített halandósági táblák). A szív- és érrendszeri megbetegedések jellemzően év felett végzetesek, és idősebb embernél valahogy könnyebben fogadja el a társadalom ezt a tényt.


Daganatos megbetegedések száma magyarországon ksh

KSH saját számításokat publikált. A daganatos megbetegedések egyharmada megelőzhető lenne, legtöbbet pedig mi magunk tehetünk saját egészségünkért. Ha a teljes táblázatot szeretnéd látni, kattints a KSH oldalára. Egyre több a daganatos betegségek száma A KSH idei statisztikai adatai alapján sajnos ismét csökken a magyarok várható élettartama. A daganatos betegségekben elhunytak közel fele év alatti, ami lesújtó, hiszen az elmúlt év során közel -kal nőtt a daganatos megbetegedések okozta halál esetek száma itthon, míg külföldön folyamatosan csökken ez a szám.


A következőkben azt a ráktípust vesszük sorra, amely idehaza a leggyakrabban fordul elő. Sajnos ez a probléma a kiskorúakat is érinti, a KSH adatai szerint a 0-évesek körében az agydaganat és a fehérvérűség a leggyakrabban előforduló és halált okozó rákos megbetegedés volt az elmúlt években. Ijesztő az a tény, hogy a daganatos megbetegedések száma emelkedett, és egyre több ember haláláért felelősek.


Magyarország “legnépszerűbb” daganatos megbetegedése a béldaganat. Megjelentek a KSH magyarországi fő halálokokat összegző. Ezeket az adatokat a KSH honlapjáról van lehetőségünk letölteni. A Tolna megyei adatok követik az országos tendenciát. Igaz, a KSH adatai mutatják meg valójában az ellátási igényeket: ennyi betegnek ugyanis biztosan szüksége van onkológiai ellátásra.


A rákbetegségek mindmáig erôsen stigmatizáló hatásúak. A leggyakoribb és a legpusztítóbb daganat még mindig a tüdőrák. Az EU-ban évente millió ember kerül kórházba daganatos betegség miatt. Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége, sokkal ritkábban férfiakban is előfordul.


N EMZETI R ÁKELLENES P ROGRAM ( VITAIRAT) TARTALOMJEGYZÉK ÖSSZEFOGLALÓ I. Az életünk is múlhat azon, hogy hol lakunk, miközben egyre több lesz a daganatos megbetegedések száma. Ez még akkor is aggasztó jelenség, ha tudjuk, hogy ehhez a változáshoz hozzájárulhatott a mielőbbi felismerésre irányuló vizsgálati módszerek fejlődése, és a statisztika pontosabbá válása is. A fekete vonalról pedig az olvasható le, hogy a daganatos megbetegedések száma növekvő pályán van.


A lenti ábrán látszik, hogy a XXI. A cikk, megjelenésekor elérhető aktuális adatokat tartalmaz és azok alapján készült. Közel -kal nőtt a magyar nők körében a humán papillóma vírus (HPV) okozta rákos megbetegedések száma , és -kal több halálos áldozatot szed évente a fertőzés, mint korábban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal ( KSH ) adataiból. A rosszindulatú daganatos megbetegedések hazánkban a halálozások második leggyakrabban előforduló oka.


Az újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos megbetegedések száma az ezret is meghaladja évente. A rákszövet jellegzetes képet mutat a mikroszkóp alatt. Ezek a jellegzetességek: nagyszámú, osztódásban lévő sejt, méretükben és formájukban változó sejtmagok, méretükben és formájukban változó sejtek, a sejt karakterének megváltozása, a szokványos szövetszerveződés felbomlása, valamint a tumor elmosódó határa.


Hajdú-Biharban sem jobb a helyzet. A légcső, hörgő és tüdő rosszindulatú daganatai, továbbá a vastag- és végbéldaganatok okozta halálozás vonatkozásában is a világelsők között vagyunk a Központi Statisztikai Hivatal ( KSH ) adatai szerint. Harmadával nőhet világszerte a rákos megbetegedések száma az elkövetkező másfél évtizedben, és hasonló arányban emelkedhet a daganatos betegségek okozta halálesetek száma is. GYTK KÖTELEZŐ ADATOK Az alábbi oldalakon található adatok közül a félkövér kiemeléssel rendelkezők a szóbeli vizsgán kötelező jellegűek, ezek nem tudása elégtelent eredményez.


Daganatos megbetegedések száma magyarországon ksh

A fiatalabb korosztályban vezető haláloknak számítanak a külső okok, az öngyilkosság és a baleset. A középkorúakat aggasztó mértékben fenyegeti a rákos megbetegedések réme.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések