2016. június 1., szerda

7 Hónapos baba fejlesztése

A baba hónapos korában már egyre több időt tölt mozgással, így a bevitt energia jelentős részét lemozogja. Persze lehet ennél több is a gyarapodás, hiszen minden baba a saját tempójában fejlődik. Kisbabánk fejlődése során számos kérdés vetődhet fel bennünk, ezekre szeretnénk szakértő választ adni. A leírtak általános útmutatásként értendők.


Baba Baba fejlődése, fejlesztése. A hason fekvésből is felülhet. Felváltva hajtja be a térdét, táncol, váltogatja lábait.


Esetleg képes felállni úgy, hogy valamiben megkapaszkodik (bútor, járóka stb.). Használni kezdi ujjait, ki tudja. Minden érdekli, mindent meg akar fogni, mindennel csapkodni akar, de azonnal, mindenhova kúszik-mászik, és természetesen minden azonnal a szájában köt ki. A hónapos csöppség igazi kis felfedező. A fogzás már javában tart, sokaknak már az alsó két kicsi fogacska ki is bújt, de a többi is szorgalmasan készülődik előbújni.


Miután a baba így vagy úgy elindul – elkezd kúszni, mászni, bútorokba kapaszkodva lépegetni – az egész lakás játék-térré válik. Igyekezzünk baba -biztossá alakítani a lakást, de hagyjunk meg a kicsinek egy-két fiókot, és polcot, amikben szabadon pakolhat. Négykézlábra áll, de kúszásban folytatja a haladást. A hónapos baba számára továbbra is nagyon fontos a testkontaktus, ezért vedd gyakran ölbe és énekelj, mondókázz neki! Az ölbeli játékok alkalmasak egy kis babatornára is!


Az érintés az egyik leghatékonyabb eszköz, hogy kommunikálj kisbabáddal, tanulj olyan mondókákat, ahol meg is érintheted őt. A babamasszázs és a babatorna elkezdését hónapos kortól javasolják, de kipróbálhatjuk hamarabb is, hogy tetszik a picinek. Először csak felöltözve simogassuk, és fokozatosan térjünk át a. Könyökével először hátra, majd előre tolja magát, ebből alakul ki a kúszás. A tárgyak igazi megfogása (radiális jellegű fogás) csak a 7. Babafejlődés hétről hétre - hónapos baba fejlődése:. Ha a baba megszokta, ekkor még mindig lehet a babamasszázst alkalmazni, valamint a tornáztatást esti fürdés előtt vagy után.


Kúszva a lakásban hosszabb távot megtesz. Két hónapos is azt jelenti, hogy a baba lassan növekszik, és ez a fejlesztés jele. Sokszor segítettél már nekem,most is nagyon nagy szükségem van a tanácsodra. Kisfiam hónapos és még szót sem mond.


Mindössze a dádá szót mondogatja,ês ha mi mondjuk neki akkor ismételgeti utánunk de ennyi. Nagyon aggódom hogy mi lehet vel,vagy esetleg ez normális dolog. Van forma rakosgató játéke,azt használja,hall is minket,ezenkívűl a karikákat is sorba. Ebben a korban legfontosabb a játék, mert fejleszt, tanulni lehet belőle. Ugyanakkor ne legyen sok minden előtte, mert nem tudja értékelni, kapkod és nem alakul ki az elmélyült játszási folyamat, pedig az alapokat itt kell lerakni.


7 Hónapos baba fejlesztése

Sokszor elég egy színes kendő, olyan jól elbújhat vele a baba , a játékos kéz is. A szülők tudni akarják: Mennyi ideális esetben egy hónapos kisbaba testsúlya és mekkora a testhossza? Egy baba átlagos súlya lányoknál kilogramm és a fiúknál kiló.


Az átlagos testhossz pedig lányoknál centiméter, fiúknál pedig nagyjából 6centiméter.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések