2016. június 28., kedd

Egyszemélyes kft ügyvezető munkaviszony 2019

Egyszemélyes kft ügyvezető munkaviszony 2019

Egyszemélyes kft -nél a taggal, mint ügyvezetővel munkaviszony ? A társas vállalkozói jogviszony teljesen rendben van, de a 3. Az ügyvezető dolgozhat, az egyszemélyes Kft. Lehetőség van-e arra, hogy a tag az ügyvezetést munkaviszonyban lássa el, és ebben az esetben milyen jogviszonyban működhet közre személyesen, milyen járulékterhek mellett? Radics Zsuzsanna, társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.


A magyar kkv szektorban a leggyakoribb. Bt) vagy egyszemélyes Kft -k alapítása a leggyakoribb praxisunkban. Az egyszemélyes Kft -nél az alapító okirat módosításával, az ügyvezető megválasztásával és a társaság legfontosabb kérdéseiben az alapító egy személyben határoz. Az egyetlen megkötés, hogy az egyedüli tagnak írásba kell foglalnia a társasággal kapcsolatos döntéseit. Amennyiben úgy dönt, hogy mást bíz meg az ügyvezetéssel, egyedüli tagként utasítást adhat az ügyvezetőnek az általa indokoltnak vélt intézkedések és lépések megtételére.


PJE határozata - alapozva, a válaszunk: a betéti társaság nem létesíthet munkaviszonyt az üzletvezetésre egyedül jogosult egyedüli beltagjával, vagyis a Bt. Ennek alapján, amennyiben a munkáltatói jogkör. A másik fontos kérdés, hogy munkaviszony mellett a százalékos egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulékon belül nincs százalékos munkaerő-piaci járulék (de ez igaz arra nézve is, aki teljes munkaidős munkaviszonyban áll, és igaz arra is, akinek munkaideje bármilyen részmunkaidős). Ez az álláspont már akkor is élt, amikor a korábban hatályban lévő gazdasági társaságról szóló törvény (Gt.) kimondta, hogy az egyszemélyes kft. BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös munkaerőpiaci kutatásából.


Munkatársunk szívesen áll rendelkezésére. A weboldalunkon található, öt lépcsős Kft. A Polgári Törvénykönyv alapján a társaság ügyvezetését a vezető tisztségviselő – a társasággal kötött megállapodása szerint – megbízási jogviszonyban vagy munkaviszonyban láthatja el. A tag lehet-e majd munkaviszonyban az egyszemélyes kft.


Molnár Ilona szakértőnk válaszolta meg. Ennek meghatározása történhet a társasági szerződésben, alapulhat taggyűlési határozaton, de minden esetben kell írásban munkaszerződést kötni. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete április 18-ai rendkívüli ülésén járult hozzá a munkaviszony megszüntetéséhez és vonta vissza az ügyvezető igazgatói megbízást.


A gyes időtartama alatt munkát szeretne vállalni, és erre két lehetősége van: 1. Hogyan kell megállapítani az egyszemélyes kft. Az más kérdés, hogy a gyakorlatban, a többi esetben is kérik a hatóságok annak társasági szerződésben rögzítését, hogy az ügyvezető munkaviszonyban is elláthatja ezt a feladatot. Természetesen a munkaviszony most sem kötelező, az ügyvezető úgy is tevékenykedhet, hogy nem a cég alkalmazottja. Segítségedet kérném a következő kérdésben.


Van egy Kft amelyben ügyvezető vagyok, és os tag. A kft már vagy 6-éve nem végez tevékenységet csak van. A másik os tag külföldön van már régóta, és megszakadt a kapcsolat vele.


Egyszemélyes kft ügyvezető munkaviszony 2019

A január havi bevallási és fizetési határidők közeledtével – ha még nem tették volna - sürgetően indokolt áttekinteni a helyzetet, és ha lehetséges, pótolni a mulasztásokat, megtenni a szükséges intézkedéseket. Ha természetes személy az alapító, akkor rendelkezhet úgy, hogy ő lesz az egyszemélyes kft. Ha a tulajdonos munkaviszonyt létesít. Ez egy egyszemélyes Kft -ben, ahol nincs más élő ember, csak a személyesen közreműködő alapító tag, elég nehezen oldható meg. A munkaviszonyban történő ügyvezetés során tekintettel kell lenni az Mt.


Hangsúlyozni kell azt is, hogy a Ptk. Kft törvényes képviseletét az ügyvezető látja el. A társaság törvényes működésének feltétele az ügyvezetői pozíció betöltése, ezért nehezen képzelhető el, hogy ügyvezető hiányában a cég tevékenységét jogszerűen folytassa. Egy adótanácsadói feladatokat ellátó Kft. Ebben az esetben a tag „többes jogviszonyban” állónak minősül, vagyis a vezető.


A vezető tisztségviselő és a jogi személy közti viszony a felek akaratán alapszik, ezért az új Ptk. Amikor az egyik ügyvezető nyári szabadságát tölti, a másik semmihez sem adhatja a hozzájárulását önállóan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések