2015. július 22., szerda

Szigetvári ostromnapok

Európai Örökség” rangos kitüntetést nyerte el. Hagyományőrzők veszik ismét birtokba a szigetvári várat. Szulejmán szultán serege a szigetvári vár alá, és megkezdődött az ostrom. Ezen eseménykel állít emléket a kétnapos rendezvény. További információkat az esemény honlapján talál.


A szigetvári csata 450. A Zrínyi Napok előtt egy hónappal, az ostrom kezdetével megegyező időpontban tervezzük megrendezni. Minden jog fenntartva, tdmszigetvar. Emlékezzünk Bátor Márkóra!


Húsvét hétfőn egyebek mellett a Mátyás király igazmondó juhászának történetét feldolgozó mesejátékot nézhetik a családok. Mesés mesevár” címmel pedig interaktív foglalkozásokra invitálnak. Oszmán Birodalomba varázsolják a nézőket.


Az ostromnapok , az idén sok ostromot tartogat az érdeklődők számára, színes kavalkád várja az eseményre érkezőket, hiszen a szervezők, az idén is kitesznek magukért, s elhozzák mindenki számára a felejthetetlen. A korabeli időket idéző műsorokon kívül több koncert, többek között Karthagó, Ocho Macho, is színesíti a hétvége programját. Development began to gather speed. Today it has a population of 1000.


Az egyesület úgy véli, hogy az országszerte elhíresült Zrínyi-napok mellett a III. Válogass értékelések, képek, leírások alapján, és foglalj szállást a közelben. A rendezvénysorozat jó lehetőséget ad arra, hogy a gyermekeket már óvodáskortól bevonjuk a programokba és ismereteket szerezzenek arról, hogyan éltek, milyen ruházatot viseltek és milyen fegyvereket használtak a 16. A fesztivál fő eseménye most szombaton lesz, amikor hagyományőrző csapatok mutatják be, milyen is volt az ostrom 4évvel ezelőtt.


Szigetvári ostromnapok

Easily share your publications and get them in front of Issuu’s. Lesz emellett hagyományőrző nap, valamint megrendezésre kerül augusztusban a 3. Nándorfehérvár védőire emlékeztetett a Nándorfehérvári Diadal 562. Ostromnapok : sajtótájékoztató harangszóval.


Országos Ifjúsági Honismereti Akadémiával, melynek ünnepi megnyitója órakor kezdődik a Jurisics-vár lovagtermében. A program már július 30-án, kedden elkezdődik a 24. Július 21-én, Lope de Vega: Furfangos menyasszony című darabja kerül színre, az Éless-Szín előadásában.


Augusztus 3-án pedig kezdődnek a III. Szigetvári Gyógyfürdő - szintén nem csak a kiváló minőségű gyógy- és termálvízzel és wellness részleggel várja vendégeit, hanem változatos, szórakoztató zenés programokkal is. Weboldalunkon (hoteloroszlan.hu) folyamatosan összefoglaljuk a városi programokat.


Sok zenés, kulturális, történelmi program közül lehet. Koncertekkel és érdekes bemutatókkal készülnek a hagyományos rendezvény szervezői. ITT láthatjuk a részleteket. Kőszegen nagy értéknek számít az önkéntesség és a hagyományőrzés.


Szigetvári ostromnapok

A Barcsi Gyógyfürdő a közel ha-os területen a város tradicionális középpontjában épült fel. Szabadtéri élménymedencénkben sokféle élményelem, többek között a nagyméretű jakuzzi és sodrófolyosó található. Szigetvári diadalát az iszlám kalifa sem érte meg, hiszen a várfalak ellen tervezett végső roham előtt elhunyt. Ezt a hírt azonban vezérei eltitkolták, nehogy a már erősen megfogyatkozott sereg végképp elcsüggedjen. Horváth Márton virtusa és Pribék Lázár keserves halála… Az utolsó ostromnapok Sziget alatt, a budai pasa kudarca.


Babócsa alá indult török hadak – s velük Khádim Ali budai pasa – az ostromlott Sziget alá. Már az Ostromhétvégén is zajlik a 6. Bozsoki Zenei Fesztivál, mely kínálatának jelentős része Kőszeget is érinti. A zenei fesztivál augusztus 5-ig várja koncertjeire közönségét Kőszegen és Bozsokon.


A Mátyás-emlék is megjelenik az ostromnapok programjában, történelmi emlékülés és kiállítás témája is lesz, mondta Básthy Béla alpolgármester.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések