2015. július 31., péntek

14 Hónapos baba súlya

A hónapos baba mozgásfejlődése. Születési súlya nagyjából a háromszorosára nő, aktivitása a pedig fellegekben jár. Stabilan közlekedik a lakásban, segítség nélkül, leül, guggol, hajolgatni próbál, lépcsőzik, sokat esik, de ezt többnyire lazán kezelve azonnal fel is pattan és folytatja a dolgát. Persze vannak ettől eltérő esetek is, mivel attól is függ, hogy mekkora a baba felfedező kedve, milyen a testsúlya, és előfordulhat az is, hogy valami rossz élmény érte, ezért nem próbálkozik utána egy ideig a járással. Egy táblázat a kislányok három éves korig várható súlygyarapodásáról, a kisfiúk táblázatának a párja.


Ismétlés: ha ilyesmit nézel, mindig tartsd észben, hogy a gyerekek nem egyforma méretekkel születnek, nem egyforma termetű szülőktől, és nem is egyformán fejlődnek. Magától felmegy a lépcsőn, de lefelé még segítségre van szüksége. Egyedül megmossa és megtörli a kezét, szinte teljesen egyedül vetkőzik, bár a gombokkal még nem boldogul. A fogyás az első 3-napban figyelhető meg.


Baba fejlődése - hónapos baba - értelmi fejlődés. A hónapos baba hallgat a nevére és szóbeli tiltásunkra tevékenységét abbahagyja. Szívesen pakol kisebb tárgyakat nagyobb edényekbe. Ha megkérjük rá, akkor pá-pá-t int búcsúzáskor.


Olvasd el, hogyan alakul a baba fejlődése, a hetedik hónapban! Hasznos információk szülőknek a gyermekneveléshez. Ha ilyesmit nézel, mindig tartsd észben, hogy a gyerekek nem egyforma méretekkel születnek, nem egyforma termetű szülőktől, és nem is egyformán fejlődnek. Kiszámolhatod a baba jelenlegi súlyát.


Itt is lehetnek eltérések, hiszen a babák méretei is különböznek. Az adatok csak informatív jellegűek. Ezek egy esetleges “kapaszkodók” lehetnek, de semmiképpen sem kőbe vésett számítások. Minden baba más-és más. A hónapos csecsemő táplálása Ebben a hónapban a továbbra is az anyatej a legjobb táplálék a baba számára, mivel egy egészséges csecsemő tápanyag- és folyadékigényét teljes mértékben kielégíti.


14 Hónapos baba súlya

Ha azonban a szopatás vagy az anyatej mennyisége problémát okoz, akkor a jól megválasztott tápszer jelenti a megoldást. Néhány baba már tud forogni, de ez még egyáltalán nem kötelező, általában 4-hónapos kor között jelenik meg. Kisbabánk fejlődése során számos kérdés vetődhet fel bennünk, ezekre szeretnénk szakértő választ adni. A leírtak általános útmutatásként értendők. Ma egy helyettes védőnő volt, és azt mondta, hogy ez már közel egy éves baba méretei.


Elolvasva a kicsi étrendjét (az összetétel szempontjából), az egy hónapos baba étrendjének felel meg, leszámítva a kiflit, kenyeret. A középső alsó fogak mellett megjelenik még 2-felső fog is. A baba már tíz hónapos.


14 Hónapos baba súlya

Nem kell aggódno ha késik a megjelenésük. De ha tíz hónapos korig nem jelent meg egy foga sem, kérhetsz tanácsot egy szakorvostól. Mekkora a hetes magzat?


A súly kalkulátor segítségével meg tudod nézni, hogy mennyi a baba ideális súlynövekedése. Ilyenkor kapja az MMR oltást, ami három betegség ellen véd: kanyaró, mumpsz és rubeola, és mivel az oltás ezek gyengített változatait tartalmazza, előfordulhat, hogy az eddigiekhez képest jobban megviseli a gyereket. Nekem kislányom van,hétfőn volt hónapos ! Hétfőn mérték,67cm és 770kg,eszik mindent,már tápszeres és mégis csak ennyi a súlya.


A fog áttörését megelőző 2-napon a baba nyugtalan, fokozottan nyáladzik, éjszaka felriadhat és hőemelkedése is lehet, a fogínyen egy kis gyulladt udvar képződik és egy kékes-átlátszó hólyag jelenik meg. Természetesen genetikai tényezők befolyásolják, hogy egy baba dundibb, vagy vékonyabb, így a számításban is szereplő adatok is tájékoztató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések