2019. február 25., hétfő

Tatai öreg tó korcsolya

A város fő nevezetessége a 14. Zsigmond vár, amely az Öreg- tó partján található. A tó vizisportokra is alkalmas halastó, szabadidő eltöltési lehetőségekkel, sétahajó járattal.


Tatai öreg tó korcsolya

A tó neve eredetileg nem a korára utalt, hanem tekintélyes méretére – ma már persze tényleg azért hívjuk így, mert igencsak régen, még a honfoglalás előtt, a római korban hozták létre. Az Öreg- tó ugyanis mesterséges állóvíz, keletkezése jóval a magyarok kárpát-medencei bejövetele előttre datálható. A Kőkúti iskola udvarában található ez az aranyos 15xméteres, mondhatni „kispályás“, sátorral fedett műjégpálya. A tatai Öreg- tó az enyhe téli időjárás miatt sokszor nem fagyott be eléggé, ezért épült fel ez a műjégpálya. Vigalom, karnevál, sokadalom,Sport - IV.


Kerékpáros szezon van, pattanjunk bringára! Az egész családnak ajánljuk nem túl hosszú, ám annál szebb túránkat, amely a tatai Öreg- tó körül vezet minket végig. Gyermekekkel is könnyen teljesíthető tókerülő túra a tatai Öreg- tó körül.


Befagyott már a tatai Öreg- tó vagy a Cseke? A héten állandóan mínuszokat mondanak erre, van rá esély, hogy csütörtök-péntek környékén már rá lehet menni? Persze nem a forrásoknál, hanem a szélén, ahol le van takarítva a hó is.


Az Öreg- tó medrét, így a jégfelületet is a vízen éjszakázó vízimadarak védelmében 15:óra után el kell hagyni! A Cseke- tó esetében a tó nyugati részén, a zsilipektől minél távolabb, a parthoz közel javasoljuk a jégen tartózkodást. A rendezvény fő attrakciója az országban egyedülálló, 4méteres húzóhálóval történő látványhalászat.


Tatai öreg tó korcsolya

Ha azonban nekiállsz, és korcsolya -, sí-, tenisz-, stb. Az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ február 1-jén nyílik Tatán, az Öreg - tó partján az egykori kajakház helyén. A központ létrehozásánál az volt a cél, hogy egy turisztikai szolgáltatási pont legyen. Télen az Omszki- tó a szabadidős tevékenységek tárházát nyújtja, amennyiben a jég olyannyira megkeményedik, hogy biztonságosan rá lehet menni. Get around quicker and with more fun in our range of skate shoes, scooters, roller skates, skateboards etc.


Buy in-store or online today! Szerencset említve valószínűleg mindenkinek a csokoládé jut először az eszébe. Reggel 6:45-től sötétedésig izgalmas a tó. November 10-től webkamera is működni fog, azon keresztül tájékozódhat a tó madárforgalmáról. Forrás: a rendezvény honlapja.


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK! Idén is az Öreg -tavon került volna sor a rendezvényre, de a január végén jött hirtelen felmelegedés miatt megolvadt a tó jege – meséli két ügyességi verseny levezénylése között Horváth Zoltán főszervező. Hozzájárulok, hogy a Central Digitális Média Kft. A meleget egy kis zivatar frissítette fel, de futásra újra nyárvégi kánikulában kellett, a kilométeres távon kimagaslót nyújtani. Igazi ünnep ez minden természetbarát számára.


További infókat a jégpályáról ITT találtok. Illetve hogyha tartósan megmarad a hideg téli időjárás, akkor a tatai Öreg - tó is be szokott fagyni, így ott is tudtok korcsolyázni! Legnevezetesebb a tatai öreg tó , 6holdnyi területével. Tatai Vadlúd Sokadalom. Ugyanitt van a Cseke- tó és még néhány apróbb tavacska.


Tatai öreg tó korcsolya

Ezeken kívül alig van helység, melynek határában kisebb-nagyobb tó nem találtatnék, melyeknek nagy része forrásokból táplálkozva, kifolyásaik mentén malmokat hajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések