2019. február 21., csütörtök

Ó betűs szavak

Ó betűs szavak

KerekMese Iratkozz fel. A(z) „Magyar szavak listája” kategóriába tartozó lapok. A következő lap található a kategóriában, összesen lapból. Lexikon O betűvel kezdődő szavak listája. Milyen ó és milyen ő áll a szavak végén?


Folytasd a sort, ameddig lehet: bőr, csőr, Győr, …. Keress példát rövid o-t tartalmazó szavakra! Különösen hosszú szavak. A magyar nyelvben a különösen hosszú szavak két csoportra oszthatók: némelyeket csak a rekord kedvéért ötlenek ki, és jóformán értelmetlenek, míg mások valamivel rövidebbek ugyan, de értelmesen beilleszthetők mondatokba. UÚÜ betűvel kezdődő szavak – szojelentese.


Sulinet TudásbázisAz u, ú, ü, ű a szavakban és a szavak … című meséből az ü- betűs és az ű- betűs szavakat! Magánhangzóink: o – ó 1. Húzd alá kék vonallal a rövi pirossal a hosszú ó -kat! Meglátta a róka a bokorból.


Szerette volna megszerezni a sajtot. Ezért elkezdett hízelegni a holló-nak: – De szép madár vagy te holló! Ragyogó, csillogó a tollad! Vajon olyan szép a hangod is, mint te magad?


Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. A magánhangzó hosszú változatát tartalmazó. Most keresett szavak kaddis, interperszonális, konszummáci ó , norma. Csak magánhangzót tartalmazó szavak. Tudnátok o, ó betűs szavakat írni?


Ó betűs szavak

Egyik osztálytársammal elkeztünk egy csak o, ó betűs szavakból álló történetet mesét írni, e betűset már irtunk. Armand szerette a négy betűs szavakat. Ha Corinne-t jellemezte a liba volt a négy betűs szó.


Ha tetteit kellett indokolni, akkor a csak volt a négy betűs szó. Ha az élet értelmét kérdezték volna tőle, akkor azt mondta volna a pénz. Ha barátnőről volt szó, arra is van remek négy betűs szava.


Ó betűs szavak

A szógenerátor egy online alkalmazás, amely véletlenszerű betűláncból alkot szavakat. Súgóként szolgálhat az olyan játékok esetében, mint a Szó Piknik - Rakj össze, Szó foci vagy a scrabble. A Á betűvel kezdődő szavak. A szavak eszerint lehetnek mély, magas és vegyes hangrendűek is.


Egy szó hangrendje attól függ, hogy milyen magánhangzók szerepelnek benne. Mondanátok Ó betűvel kezdődő állatot? D - Válaszok a kérdésre. Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. Saját megfejtés ajánlása: Ha szeretné hogy egy általad ismert megfejtés, amit az oldal még nem tartalmaz, bekerüljön az adatbázisba, írd be a megfejtést és a meghatározást az alábbi mezőkbe, és nyomd meg a Beküldés gombot!


Ellentétes jelentésű szavak - kicsit más megközelítésben Az ellentétes jelentésű szavak tanításához formabontó módon használható ez a vers. Először ismerkedjenek meg a verssel a gyerekek, mint egésszel és így értelmezzék, elemezzék! A szavak a bennük levő magánhangzók alapján e három csoportba sorolhatók.


A vegyes hangrendű szavakban bármely mély magánhangzó előfordulhat, a magas magánhanzók közül azonban csak az e, é, i, í hang.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések