2016. augusztus 26., péntek

Abaújszántó templom

A görögkatolikus templom 19. A harang eredeti, füles koronája mind a. Abaújszántó Római Katolikus Plébánia. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen. Az abaújszántói római katolikus templom gótikus korban és stílusban épült.


A templom kriptájában nyukszik Thury Farkas Pál. Helyén valaha fából készült templom állt, mely a tatárjárás idején leégett. A mai templom építését a XII—XIII. Honlappal kapcsolatos kérdések: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Berendezése, míves főoltára, szószéke és keresztelőkútja szintén copfstílusú. Gúlasisakos tornya a főhomlokzat előtt áll. A megye északi részén fekszik, Edelénytől 3 Tornanádaskától kilométer távolságra, a Szalonnai-hegységben. The Hungarians settled down in the area around the Conquest of Hungary. E korban pincéje átmenetileg templomként is szolgált.


Abaújszántó templom

Helytörténeti Gyűjteménynek. Kalocsay Kálmán eszperantista emlékszobája és Jászai Pál történetíró. Karcsa is a village in Borsod-Abaúj-Zemplén county, Hungary, which dates back to the time of the Hungarian settlement (late 9th century). Belvárosi Szent Anna- templom (szervita templom ), Budapest V. Mindent megteszünk az adatok pontossága érdekében, azonban így is előfordulhatnak eltérések! Biztos információért kérjük érdeklődj a konkrét plébánián!


Műemlék Borsod-Abaúj-Zemplén megye Cím Koordináták Stílus Törzsszám Megjegyzés Kép Református templom Abaújalpár: Petőfi Sándor utca 9. Az értelmiségi, melynek egy része betelepedő, az általános iskolában, a helyi Mezőgazdasági Szakképző Intézetben, valamint, a Polgármesteri Hivatal alkalmazásában tevékenykedik. A betegek ellátását két orvos és egy fogorvos végzi. A panorámák megtekintéséhez kattintson a képre!


Abaújszántó templom

Click on the picture to see the panoramas! Az egér bal gombját lenyomva tartva és mozgatva forgathatja, a jobb gombot lenyomva és mozgatva, vagy az egér görgőt tekerve nagyíthatja a képet. Az még vita tárgya, hogy az építés, vagy a 15. Részben átalakítva a XVIII. A homlokzaton ma is láthatóak a gótikus ablakkeretek és kőfaragványok.


Bizonyára te is sokat gondolkoztál már rajta, hogy hol mondanád ki legszívesebben azt az örökké boldogító IGEN-t. A lakóhelyedhez közel keresel házasságkötő termet, vagy egy kis vidéki falu templomában fogadnál örök hűséget? Az új épület barokk stílusban újjáépül. A benne lévő szószék és úrasztal, valamint a teljes berendezés ugyan ennek a stílusnak a jegyeit hordozza.


A környék egyetlen evangélikus temploma. A képeslap alsó sarkain enyhe, minimális törés. Kérem, licitálás előtt nézze a korrekt fotókat és azokat tekintse elsődleges jellemzésnek!


Válogass értékelések, képek, leírások alapján, és foglalj szállást a közelben. A római katolikus templom a román kori alapjaival, az erődtemplomokra jellemző fallal, illetve a gótika jellegzetes formáival, elemeivel. Református templom szintén a gótika jegyében épült fel, a görög katolikus templom neobarokk stílusban, az evangélikus templom copf építészet hagyományait követte.


Abaújszántó templom

Minden közeli házban rendes lakók vannak. Mindez körülvéve erdőkkel, friss levegővel, bio – termelőkkel, méhesekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések