2016. augusztus 23., kedd

Házasságkötés díja

A férj a házasságkötés után a) kizárólag a maga teljes nevét viseli, vagy b) a felesége családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét. A férj, illetve a feleség a házasságkötés után házassági névként családi nevüket is összekapcsolhatja, hozzáfűzve a saját utónevét. Makráné Nagy Judit, a Mogyoródi Polgármesteri Hivatal Igazgatási Ügyintézője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a külső helyszínen történő házasságkötés ezer forint plusz Áfa. A felmerülő költségeket a házasságkötés előtt rendezni kell. A legtöbb esetben postai csekken, de vannak önkormányzatok, ahol személyesen is el lehet intézni.


A csekket, vagy a szándék bejelentésekor kapjuk kézhez, vagy később postai úton kiküldik, és napon belül kell befizetni. Az Ön által megadott keretösszegben benne foglaltatik majd a profi esküvőtervezés és szervezés díja is. Az Önnek elkészített esküvői költségvetési tervezetek részletesen fognak tartalmazni minden esküvőjükre szükséges dolgot, melyet előzetesen Önök fognak meghatározni.


Hivatali helyiségen kívüli házasságkötés esetén a többletszolgáltatás díja 25. Amennyiben a házasságkötés díjfizetési kötelezettség alá esik, úgy a díjat a szándék bejelentését követő napon belül be kell fizetni az Önkormányzat részére! Ennek tényét az anyakönyvvezető felé igazolni kell! A Polgármesteri Hivatal Dísztermében történő házasságkötést a polgármester engedélyezi, díja 200. A kerületben fél éve bejelentett lakóhellyel rendelkezők esetén díjmentes.


Házasságkötés díja

Esetükben, a Díszteremben történő házasságkötés díja is 10. Ilyenkor kizárólag a törvényi részre szorítkozik az eljárás, minden külsőséget nélkülözve. Az eljárás díja , eljárási idő Az eljárás díja a honlapon, a „Konzuli díjak” résznél leírtak szerint fizetendő.


A díj annak függvénye, hogy a kérelmező hatósági bizonyítványt kérelmez, vagy konzuli tanúsítványt. Ez utóbbi egy kivonat a Személyi adat- és lakcímnyilvántartásból. A jegyzőkönyv felvétele és a házasságkötés időpontja között nem lehet több évnél, ellenkező esetben az eljárást meg kell ismételni. Nálunk lehetőség van a telefonos időpont foglalásra, de ez nem mindenhol ennyire rugalmas. Van, amikor megkülönböztetnek hivatali időn túli és belüli házasságkötéseket, a legjobban az ahány ház, annyi szokással lehet jellemezni.


A házasság megkötéséig a korábbi nyilatkozat megváltoztatható. Több uniós országot érintő házasságkötés az EU-ban. Mi a teendő abban az esetben, ha a házasság több uniós országot érint – például azért, mert Ön külföldi állampolgárral lép házasságra, vagy mert a házasságkötést követően párjával külföldre kívánnak költözni? Amennyiben a tervezett külföldi házasságkötés helye szerint illetékes anyakönyvvezetője (erre illetékes más szerve) tanúsítványt kér, az illetékes magyar konzuli tisztviselő az előbbiekben jelzett tényről igazolást adhat ki. ADJA FEL TÁVIRATÁT ONLINE, eTÁVIRATKÉNT!


Gyors - hiszen e-távirata akár („sürgős” külön szolgáltatással 4) órán belül eljuthat a címzetthez. Ennek megfelelően ettől az időponttól kezdődően sem a belföldön illetékes magyar hatóságok, sem a konzuli tisztviselők nem állíthatnak ki tanúsítványt a külföldön történő házasságkötéshez, illetőleg a bejegyzett. Igény szerinti szolgáltatás: 1. Ingyenes házassági emléklap.


Házasságkötés díja

Jön az esküvői szezon, de még a házasulandók között is sokan akadnak, akik az alapvető szabályokkal sincsenek tisztában. Miután minden iratot benyújtottak a Zivilstandsamt felé, az ellenőrzés után kapnak egy levelet és egy időpontot egy rövid beszélgetésre, a házasságkötés részleteinek megbeszélésére. Helyben ki kell fizetni a költségeket.


CHF (a levél díja , plusz a házasságkötés díja ) Ki kell tölteni nyomtatványt. Ft A fenti díjakat az Polgármesteri Hivatal házipénztárában kell befizetni. A pénztár csak szerdai napokon de. Elismerem, nem túl izgalmas téma, de fontos, ezért beszélni kell róla.


Lássuk tehát, mi mindent érdemes tudni az anyakönyvvezetőnél való bejelentkezésről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések