2016. augusztus 2., kedd

A házasság szentsége kötött össze titeket

KÉPESLAP - HOZZÁSZÓLÁSOK: db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA. A szentség által a házasság fölbonthatatlansága új és mélyebb értelmet nyer. Nehéznek, sőt lehetetlennek tűnhet egész életen át egy emberi személyhez kötődni.


A házasság szentsége kötött össze titeket

Ugyanakkor nagyon fontos hirdetni az. Bokrostól szálljon az áldás a fejedre, Gyászba borult homály ne jöjjön egedre. Napjaid teljenek s múljanak kedvedre, Az ég gondot viseljen becses személyedre!


Isten bizonyos dolgokat azért tilt, másokat azért parancsol, hogy a házastársakat boldoggá és egymás iránt hűségessé tegye. Csak akkor érvényes azonban a templomban kötött házasság, ha a felek Isten terve szerint kötnek házasságot, azaz eldöntötték, hogy életüket visszavonhatatlan megegyezésükkel, felbonthatatlan szerelmükkel és hűségükkel feltétel nélkül összekötik, s szeretetük természetes gyümölcseként nyitottak a gyermek. Salt Lake Templomban, és ezzel ők voltak az első pár, akiket ott abban az évben összepecsételtek. A bibliai házasság legfőbb elveit R. Tiltó akadályok alatt azokat értjük, amelyek jelenléte a házasságot tilossá teszi, de annak érvényét nem érinti. Az ily házasság tehát, bár bűnös módon jött létre, de azért érvényes, felbonthatatlan házasság.


Az életszentségre vezető út fontos állomása a vasárnapi mise, ami-kor az egész közösség imára gyűl össze , hogy meghallgassa Is-ten szavát, s közösen vegyen részt az eucharisztikus áldozatban. Házastársak és családok, emlékezzetek rá, milyen áron „váltottak meg” titeket ! Ezt a csodálatra méltó igazságot emberileg nehéz meghallani és megélni. Hiszen a házasfelek tudatában vannak a még előttük álló hosszú éveknek és életerejüknek.


S ez a tudat, ha csökken a szeretet ereje, súlyosabbá teszi az — immár lényegesen hosszabb — „életre kötött ” házasság terhét, és növeli a válásra való ösztönzést. Az igazi szeretet nem is tűr időbeli korlátozást, nem hátrál meg a nehézségek előtt, szívesen vállal erőfeszítést, lemondást, önmagunk teljes odaadását. Nehéz út ez, amelyen járnotok kell, mert mindig magasabbra kell emelkednetek, önmagatok fölé. A szentség ajándék a házastársak megszentelésére és üdvösségére, és mivel kölcsönösen egymáshoz tartoznak, a szentségi jel révén valóban megjelenítik Krisztus és az Egyház kapcsolatát. A katolikus tanítás szerint a házasságnak három célja van: a gyermekek, a házastársak egymás iránti szeretete és segítése és a nemi vágy természetes kielégítése.


A házasság szentsége kötött össze titeket

Nem csak meghív, hanem részesít az Egyház küldetéséből és felelősségéből is. A házasság elsődleges célja gyermekek nemzése. Néhány bibliafordítás az idézett helyen szereplő „égni” kifejezést a nemi kívánságokkal köti össze , ami nagyon félrevezető. Elveszi a házasság értékét, ha valaki ezt tekinti megoldásnak, mert szexuális indulatain nem tud uralkodni.


Ez a megoldás alacsony erkölcsi szintre utal, amit Pál biztosan nem támogatott volna. Az öszszejövetel fõ témája a Család évében a házasság szentsége és a keresztény házasságra való készület volt. A pedagógusok össze tudják itt ezeket egyeztetni, és a. A lényeg a felek akarata a házasságkötésre. Ez az akarat létrejöhet még akkor is, ha felek a szülők szándékait figyelembevéve kötnek házasságot. Ha ilyen akaratukat a keresztények nyilvánosan (a megfelelő liturgikus keretek között) kinyilvánítják, akkor létrejön a házasság szentsége.


Az összejövetel témája a Család Évében a házasság szentsége és a keresztény házasságra való készület volt. Az együttélés házasság nélkül elfogadhatatlan az Istennek. A pornográfiát és a nők tárgyként való kihasználását ugyancsak elutasítja Isten.


A találkozó spanyol nyelven, kérdés-felelet formájában zajlott le a Szentatya és a résztvevők között. A mozgalom néhány tagja által feltett kérdésekre válaszolva Ferenc pápa megállapította: a házasságot soha nem támadták annyira mint napjainkban. Segít benneteket abban, hogy hűségesek maradjatok az Istennek és egymásnak tett ígérethez.


A boldogabb családokért! A Magyar Katolikus Püspöki Kar körlevele a hívekhez és minden. Talál-e az egyház lehetőséget arra, hogy a megszentelt szexuális szeretetet az azonos nemű kapcsolatokra is kiterjessze?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések