2016. augusztus 24., szerda

3 Hónapos baba alvásigénye

3 Hónapos baba alvásigénye

Az átlagos csecsemő mostanra már a játékok után nyúl, a fölé lógatott játékokat megfogja, a mellé letett játékokat maga mellé nyúlva próbálja megfogni. A hónapos csecsemő alvásigénye. Néhány baba hónapos korában szülei örömére már átalussza az éjszakát, azonban ez nem aranyszabály és sokan továbbra is igénylik az éjszakai etetést. Alvásigénye egyre kevesebb: a nappal általában háromszor alszik, az ébrenléti időszakok hossza pedig 2- óra. A 3-hónapos baba 5-órát marad ébren az alvások között.


3 Hónapos baba alvásigénye

Kilenc-tizenkét hónapos korra újabb csökkenést figyelhetünk meg (a kisbabák alvásigénye ilyenkor csak óra), és a napközbeni alvások száma is lecsökken, általában ilyenkor már csak két szunyókálást iktatnak be a kicsik, egyet délelőtt és egyet délután. Ezek általában egy-két órásak. Szerintem egy hónapos baba még sokat alszik, persze vannak rosszabb alvó babák is.


Az én Kislányom hónaposan átaludta az éjszakát, ez órát jelentett. Illetve emlékeim szerint napközben 2X aludt. Anna felkelt reggel 8-kor, de 10-kor már csak pillogott. Természetesen minden baba külön személyiség, így nem is lehet mindenkire érvényes szabályokat felállítani, de a program által bemutatott adatok jó támpontot szolgáltathatnak az alvási rend kialakításához. Hogyan alakítsd ki jól az alvási szokásokat?


A cikkben egy linket is találsz, amely az 1-hónapos babák alvásigényének összefoglaló táblázatához irányít. Kislányom ,hónapos és nappal csak a levegőn babakocsiban, vagy autókázás közben alszik, ezekben az esetekben addig, amíg mozgásban vagyunk (ez lehet fél óra, de akár is, ha pl. hosszabb útra megyünk). Amúgy nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt, mosolygós, közvetlen baba , mindemellett egész nap éber, dumál, izeg-mozog.


Ahogyan fejlődik a baba , aktívabbá válik ez pedig fokozott éberséggel jár. Legyünk tisztában azzal, hogy mennyi a baba alvásigénye , mennyit tud egyszerre ébren maradni: ebben a korban napközben maximum 1- órát tudnak a picik fáradság nélkül ébren maradni. Ha már órája fenn van a babó, akkor többnyire elkéstünk a lefektetéssel. Ebben a korban napközben még alvásra van szüksége, hónapos baba hónapos baba hónapos baba hónapos baba. Jó ha van egy napirend mert a baba is tudja mikor mi jön, illetve te is tudsz számolni vele.


Lányom most lesz 15-én hós, és nálunk kb így néz ki egy nap: reggel körül ébre cici, tiszta pelus és játék. A szülők tudni akarják: Mennyi ideális esetben egy hónapos kisbaba testsúlya és mekkora a testhossza? Egy baba átlagos súlya lányoknál kilogramm és a fiúknál kiló.


Az átlagos testhossz pedig lányoknál centiméter, fiúknál pedig nagyjából 6centiméter. Három hónapos baba alvásigénye. Ebben a korban három, összesen órás nappali alvással számolhatsz, vagyis tizenöt órát alszanak átlagosan a három hónapos babák. Hat hónapos baba alvásigénye. Az újszülött baba természetesen nem egyszerre alszik ennyit, hanem kisebb-nagyobb megszakításokkal.


Egy alvási szakasz az újszülötteknél -óra hosszat tart, éjszaka és nappal egyaránt. Mennyi egy hónapos baba alvásigénye és milyen lehetőségeid vannak, hogy jól aludjon a kisbabá. Mennyi egy hónapos baba alvásigénye és mit tehetsz, hogy jól aludjon a babád? Alvás 3-hónapos korban A kisbaba már felismeri, mi a különbség nappal és éjszaka között, ez pedig lehetővé teszi, hogy mostantól stabilabb alvási szokásai alakuljanak ki.


Itt az ideje a lefekvés előtti rituáléknak és a plüssmackónak! Az alvás közötti ébrenléte 2- óra hossza. Ezt az időszakot ne az ágyban töltse – ezzel is segítve neki, hogy meg tudja szokni az éjszaka és nappal közti különbséget - hanem biztonságos helyen, hordozóban.


Nekem is hós a kisfiam és mostanában (értsd napok óta :)) 10-f11kor alszik el és akkor kb délig alszik egyet, aztán ebéd következik majd utána megint alszik egy jót kint a teraszon a levegőn. Ott jobban alszik, egyhuzamban akár 5-órát is. Majd este is megyünk sétálni vele, akkor is alszik egy órásat kb. Baba alvásigénye : Mennyi alvásra van szüksége az 1-hónapos babának?


Kezdő szülők számára foglaltuk táblázatba, hogy mennyit alszanak az 1-hónapos babák nappal, illetve éjszaka. Tegyünk játékot tőle három különböző irányba (de azért ne túl messze). Ezzel is motiváljuk a kúszás megkezdésére. Kezdetben lehet a kúszás aszimmetrikus, de ha már begyorsul a mozdulat, akkor elvárjuk, hogy ellentétes kéz-láb mozdulattal haladjon. A legtöbb gyerek ebben a korban már elkezdi a mászást.


Ha nem húzza föl magát állásba, nem tarja súlyát, ha nem fog meg tárgyakat, nem figyel rájuk, mindenképpen jelezzük ezt a gyermekorvosnak. Ha hangra, kérdésre nem reagál, a suttogó vagy halk beszédre nem fordul oda, hallásvizsgálat javasolt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések