2015. november 2., hétfő

6 Hónapos baba fejlesztése

6 Hónapos baba fejlesztése

A hónapos baba hónapról-hónapra rohamos tempóban fejlődik. Egyre érdeklődőbbé válik és egyre jobban élvezi, ha emberek veszik körül. Már sokkal könnyebb kimozdulni is a babával. A baba fejlődése elérkezett abba a szakaszába, hogy kisbabád megismerkedjen új ízekkel az anyatejen kívül. Mászni kezdhet, de nem halad előre.


A tárgyakat már meg tudja fogni, szájához veszi, ajkával tapintja, ez is egyfajta ismerkedés. Baba Baba fejlődése, fejlesztése. Babafejlődés hétről hétre - hónapos baba fejlődése:.


Miután a baba így vagy úgy elindul – elkezd kúszni, mászni, bútorokba kapaszkodva lépegetni – az egész lakás játék-térré válik. Igyekezzünk baba -biztossá alakítani a lakást, de hagyjunk meg a kicsinek egy-két fiókot, és polcot, amikben szabadon pakolhat. A második félévben a játék akkor jó, ha történik vele valami, amikor a baba manipulálja. Gondoljunk a régi, dobozból kiugró paprikajancsira. Felhúztuk = csináltunk valamit, előugrott = történt valami.


Kibújnak a felső középső metszőfogak (éves korig) és ez alsó szélsők (hónapos korig). A fog áttörését megelőző 2-napon a baba nyugtalan, fokozottan nyáladzik, éjszaka felriadhat és hőemelkedése is lehet, a fogínyen egy kis gyulladt udvar képződik és egy kékes-átlátszó hólyag jelenik meg. A hónapos baba fejlesztése : játék és tanulás. Próbálj létrehozni egy izgalmas játszóteret a babádnak, építs párnák és takarók segítségével akadályokat, amelyek körül csúszkálhat és mászkálhat. Amellett, hogy segíti a baba fejlődését, ez erősíteni fogja az izmait, felfedezésre is bátorítja.


Milyen tünetek, jelek esetén fordulj orvoshoz? A különböző játékok során tanul a baba és gyakorolja a már megtanultakat, ezért nem mindegy, hogy mit játszunk vele. Hat hónapos korban az arcunk, a hangunk az, ami a legjobban elbűvöli. Kérdés esetén forduljon újra szakemberhez, neurológushoz, konduktorhoz.


Most nem fogtam vissza magam és ahol volt, ott megtettem a megjegyzésemet. Iveszics Tünde védőnő baba mama tanácsadó oldala! A szülők tudni akarják: Mennyi ideális esetben egy hónapos kisbaba testsúlya és mekkora a testhossza? Egy baba átlagos súlya lányoknál kilogramm és a fiúknál ,kiló. Az átlagos testhossz pedig lányoknál centiméter, fiúknál pedig nagyjából 6centiméter.


Most, hogy a baba hosszabb ideig ébren van a nap folyamán, zenélj neki. A zenének jelentős fejlesztő hatása van. Ne korlátozd maga lehet (majdnem) bármilyen zene (popzene is, nem csak komoly- és gyermekzene), és figyeld a baba reakcióit. A baba a korábban megkedvelt fogni-, rázni-, ütögetni- és rágcsálnivalókkal most is szívesen játszik, újabb és újabb aspektusokból megvizsgálva őket.


Három hónapos kortól babatornáztatót tehetünk a fekvő baba fölé. A kezéből kiesett tárgyakat a szemével tudja követni Ajánlott játékok: - hordozható játékok - különféle hangokat kibocsátó, élénk színekkel tarkított és világító játékok - barátságos arcú játékok - kézben tartott csörgők vagy játékok egy karikán hónapos baba Mindkét kezét egyszerre. Az 5- hónapos baba , ha felültetik, hosszú perceken át elnézegeti közvetlen (kb. méteres körzeten belüli) környezetét, játékait, saját testrészeit, és megkeresi a szemével a tőle távolabb eső dolgokat is, néha utána nyúl olyasminek is, amit már nem tud elérni. Egyes babák egyáltalán nem strapálják magukat ezen a téren, inkább kivárnak, a fürgébbek már hónaposan átfordulnak.


Mindegy, hogy hányszor fordult már át a baba , hogy rendszeresen csinálja, vagy csak 1-alkalommal fordul át, ha egyszer meg tudja csinálni, akkor azt már. Kialakulnak az ismételt szótagok, elkezdődnek a hosszabb gagyogások („bababa, mamama, papapa”). Kérését mutogatással, vagy egy-egy hanggal fejezi ki. Ti szülők, tudtok abban segíteni, hogy gyermeketek testileg és lelkileg megfelelően fejlődjön. Babaúszás és babamasszázs oktatóként, megfigyeltem, hogy a rendszeresen masszírozott babák és a rendszeresen babaúszásra járó gyermekek sokkal nyitottabbá és barátságosabbá válnak, valamint általában gördülékenyen és jól fejlődnek szellemileg, testileg és lelkileg.


A csecsemő, és persze később a kisgyermekkori nevelés legfontosabb területe is, a gondozás. A pici babát még direkt módon nem lehet nevelni, hanem mindent a gondozási műveletek alatt fog elsajátítani. Tovább folytatjuk a kisgyermek fejlődésének felfedezését hónapos korig.


Ami nem üvegből van, így nem törhet el. Ha megpillantja saját magát a tükörben, még nem fogja tudni, hogy az ott ő. Még nincs énképe, de a babával jókat beszélget majd. Csodálkozva figyeli maj ahogy a baba pont vele egyszerre gügyög.


Mozgásfejlődés hónapos korban. A gyermek már ügyesen áll négykézláb. Ez az oltás védi a tuberkolózis ellen a babákat.


Az én drága kislányom hónapos , és már nagy ügyesen használja a szavakat. Abban tud valaki segíteni, hogy mondjuk hónapos kortól hová érdemes vinni a picit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések