2015. november 10., kedd

1 Bögre hány ml

1 Bögre hány ml

A mérés mérleg nélkül is megoldható és viszonylag pontosan meghatározható, hogy egy csésze, bögre , evőkanál liszt, cukor, só, tej, stb. Ebben nyújt kis segítséget ez az oldal, ahol megtalálható, néhány, gyakran használatos alapagyag mérleg nélkül is meghatározható mennyisége. Hány dekagramm egy bögre liszt? Mekkora egy bögre egyáltalán?


1 Bögre hány ml

Válaszok erre az egyszerűnek tűnő kérdésre. Deciliter = L, Metrikus - Liter típusú mértékegység. Gyakran használják például pohár, bögre térfogatára. A kérdező azt kérdezte, hogy hány ml , illetve hány g. A ml közel van a valóságoz, evőkanál mérete válogatja.


Jó ötlet volt megosztani, főleg, hogy sok receptben találkozom én is efféle mértékegységgel, hogy egy pohár valami. De fordított számoláshoz is jól jön, amikor valaki mérleg nélkül próbál éppen boldogulni. Többnyire bizonytalanok vagyunk benne, hogy ezek a mennyiségek mégis hány dkg lisztnek, cukornak, sónak és mennyi liter (l) vagy deciliter (dl), milliliter ( ml ) folyadéknak felelnek meg. Ebben nyújt segítséget ez az oldal, ahol megismerhetők ezek a sokszor furcsa és kusza konyhai mértékegységek, rövidítések. Ezért a közkedvelt gramm-os táblázatunkat kiegészítve átdolgoztuk dkg-ra is.


Egy bögre liszt hány dkg? Kisokos átszámoláshoz - Mindenki örül, ha bögrés receptet talál: nem kell méregetni, alig kell mosogatni. Na de mi van akkor, ha nem minden hozzávaló van bögrében megadva? A sütő hőfoka - Langyos sütőn kb. A milliliter egy metrikus egységnyi térfogat, amely az ezrededik aliternek felel meg.


A mérleg többnyire akkor van a konyhaszekrény legmélyén, amikor éppen szükségünk lenne rá. Mindig bajban vagy az átváltással? Találtál egy super angol receptet, de nem tudod átváltani az alapanyagokat. Cup = bögre , azaz a bögre a mértékegység. Nem egyszerű átváltani, mert pl.


USA -ban és mást mint Kanadában. Hígítsuk : arányban. Vannak konyhai mérlegek is, amelyek több mértékegységrendszerben számolnak és vehetünk konyhafelszerelési üzletekben komplett „cup”-sorozatot is, olyat, amilyet az amerikai konyhákban is előszeretettel használnak ( cup = 2ml , ám Ausztráliában, Kanadában és Dél-Afrikában cup = 2ml ). Fordítás szükséges - Magyar. Ajánlhat fordításokat, vagy javíthat helyesírási hibákat a saját nyelvén. Az adminisztrátor felülbírálja és eldönti, hogy kirakja-e a változásokat vagy sem.


Köszönjük a segítséget! Ez ott hivatalos mértékegység, tehát ha egy receptben ezt hallo akkor a pontos 235ml -re gondolnak. A tarhonya főzésénél bögrével érdemes mérni a tarhonyát és a vizet is, és nem súlyra.


Pontos mennyiségek tekintetében az általunk használt, kb. Te is megfogadta hogy csak egy bögre kávét fogsz inni egy nap? De már rá is jöttél, hogy ez rossz döntés volt?


Nyugi, mi tudjuk a megoldást: ugyebár Te csak azt fogadtad meg, hogy egy bögrével iszol egy nap…de arról nem volt szó, hogy mekkora bögrével!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések