2018. december 6., csütörtök

Spontán terhesség 50 felett

Szülés felett – lehetséges? Az, hogy a nők egyre későbbi életkorban vállalnak gyereket, mára megszokott tendenciává vált. Vannak azonban extrém esetek: amikor valaki éves kor felett szül kisbabát. Ennek a hazánkban igen ritka jelenségnek jártunk utána.


Spontán terhesség 50 felett

Az év felett vállalt terhesség egyik legvalószínűbb kockázata a terhességi cukorbetegség, mely során átmenetileg megemelkedik a vércukorszint, ez azonban a szülés után általában magától rendeződik. A vércukorszint pontos szabályozása szinte minden esetben elengedhetetlen egy kései terhesség alatt. Sajnálom, hogy eredménytelen a próbálkozás. Ha nem érzed magad öregnek és szeretnétek kisbabát, akkor nem vagy öreg és lesz is még babád.


Azért a helyzet nem tragikus, a legtöbb nő simán és természetes úton képes teherbe esni és egészséges babát szülni évesen. Negyven felett keveseknek adatik meg, hogy természetes úton essenek teherbe. Magyarországon ma még extrémnek tűnik, ha egy év körüli nő szül. Az ő esetükben kiemelten fontos a biológiai alkalmasság kérdése. Speciális terhesgondozást kíván, és nagyobb szakmai.


Van még a szülni felett fórum, lehet hogy össze kellene kapcsolni a kettőt, mert a lényeg ugyanaz, nem csak a terhesség a cél, hanem a szülés, és ami után jön! Csak türelmesen várjál, ne is gondolj rá, az idő meg fogja adni a választ! A harmincas életévek elején elkezd csökkenni a megtermékenyíthetőség, évente 3--kal csökken a teherbeesés esélye, igazán drámai esés a negyvenes évek után figyelhető meg. Nagyon szorítok nektek! Mi is a Szegedre jártunk a dokinőhöz, aki mindig mondta, hogy tessék próbálkozni, mert sosem lehet tudni… és igaza lett.


A változókorban az esély még kisebb, éves kor körül a spontán terhesség ugyan elenyésző ritkaság, de mégsem kizárt. Gidai János szülész-nőgyógyász és Kékesi Anna biológus, akiket a műsorvezetők a feletti gyermekvállalás kockázatai. Spontán terhesség után. A múlt év decemberi sikertelen spontán terhesség után, hónap szünet következett, majd mentünk a Kaáliba, márciusban fogamzásgátló szedés és áprilisban indult a lombik, ami a 3. A két csoport sok mindenben különbözik, elsőként például a lelki tényezők tekintetében.


Terhesség év felett ! Próbálkozóknak és tapasztaltaknak fórum, 4vélemény és hozzászólás. Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. Sokan gondolják, hogy a fogamzásgátlás éves kor felett már gyakorlatilag felesleges, de ez egy hatalmas tévhit!


A teherbeesés valószínűsége harminc éves korig viszonylag állandó, utána azonban rohamosan csökken, negyven éves korra a siker valószínűsége már csak egytizede a húszéves korinak. Elvileg igen, gyakorlatilag nagyon nem valószínű, hogy sikerül. Az életkor szerepe a fogantatásban Női oldal A fogantatás esélyei. Amíg van vérzés, védekezni érdemes, ha nem akar gyereket valaki, de ilyen korban spontán teherbeesni, pláne első gyerekkel, nagyon ritkaságszámba megy. A kutatás során mintegy 4ezer nő adatait vizsgálták.


Akik 3 sőt év felett vállalják az első gyermeküket (vagy akár nem az elsőt), gyakran kell megküzdeniük a negatív statisztikákkal, horror történetekkel, előítéletekkel. Ott van a réme a teherbeesés nehézségeinek, a termékenységi problémáknak, a plusz vizsgálatoknak, a nagy (?) kockázatoknak. A szakértők szerint éves kor felett már nagyon csekély egy nő esélye arra, hogy saját petesejtjei megtermékenyítésével eshessen teherbe. Mivel a kor előre haladtával kevesebb petesejt termelődik, a kromoszómaproblémák, és így a spontán vetélés és a születési rendellenességek kockázata is nő.


Nem vitás, hogy év felett már nagyobb az esély a kromoszóma-rendellenességekre, de vannak olyan szűrővizsgálatok, amelyekkel ezeket ki lehet szűrni. Bokor szerint bátran kijelenthető, hogy negyven felett is biztonsággal kihordható a terhesség , ha a kismama megkapja a korszerű terhesgondozást. Az Amerikai Betegségmegelőzési Szolgálat szerint: Minden évnél idősebb nő 1-évente vegyen részt mammográfiás szűrésen klinikai emlővizsgálattal kiegészítve, vagy anélkül.


Spontán terhesség 50 felett

A terhesség első hetében a vetélés kockázata viszonylag magas, sokan ezért nem is jelentik be korábban tágabb környezetüknek a babavárást. A magzat elvesztése komoly trauma mind az anya, mind az apa számára, akik tudni szeretnék az okokat. A terhesség hossza általában az utolsó menstruációs ciklustól számított 2nap vagy hét, a legtöbb szülés a terhesség 37.


A terhesség valójában a megtermékenyüléssel kezdődik, de leggyakrabban az utolsó vérzés első napjától számítják. Hát ha az anya felett van, az már húzós. Annyi, hogy az életkor előrehaladtával megnő bizonyos rendellenességek, mint pl. Down-kór kockázata, gyakoribb a spontán vetélés, gyakoribb a koraszülés, fejlődési rendellenességek aránya, de minderre vannak szűrővizsgálatok.


Ezeknek mintegy fele még azelőtt megszaka mielőtt a magzat a méhbe ágyazódna, a beágyazódott embrióknak pedig további -a nem éri meg a születést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések