2018. december 21., péntek

Macis mesék óvodásoknak

Mészöly Miklós:A bánatos medve Volt egyszer egy medve, sose volt jó kedve. Dirmegett–dörmögött,mintha semmi másra nem lett volna oka,csak búslakodásra. Ha mézet nyalogatott,nem volt elég édes. Ha a nap kisütött, nem volt elég fényes.


Macis versek, mondókák: minden gyermek kedveli a macikat és bizonyára van egy pihe-puha plüssmacija is. Ezek a hatalmas, izmos, lomha medvék bizony sok bájos vers és mondóka ihletői, amikből néhányat most be is mutatunk. Köszönöm Adrienn, hogy így látod ( most már tényleg pironkodom), de ez közel sincs így. Csak épp sok verset ismerünk, no meg ha van valamilyen téma, mint jelen esetben a macis , akkor megnézem, hogy mi lellhető még fel a mi verstárunkban.


A legtöbbet én is tematikusan rendezgetem. Dehogynem - mondta a villám. De kinek hinnéd el, hogy nem történhet veled semmi baj, ha nem saját magadnak? Ha beleesel az óceánba, akkor eggyé olvadsz a testvéreiddel, és hatalmasabb leszel a leghatalmasabb viharnál is, a leghangosabb villámnál is.


Brum-brum pajtás, szépen kérem, Az óvoda-bálba jöjj el vélem! Barabás Éva: Morgó Mackó kalandjai — mese 01. A nagy erdőben kis medvebocs született. Mamija Morgónak nevezte el.


Esténként így ringatta álomba lágy mackódallal. Volt a világon egy kismalac, annak volt egy kis háza egy nagy rengeteg erdő közepén. DVD-ről - Duration: 2:10. Barna maci az erdőben, Rátalált a lépes mézre.


Beledugta orrocskáját, Ám a méhek ezt meglátták. Február 2-án kijön a medve a barlangjából, körülnéz, hogy meddig tart még a tél. Ha látja az árnyékát, mert süt a nap, visszamegy aludni, mert hosszú még a tél.


Levente Péter gyerekdalain több nemzedék nőtt fel. Az Ő műsora volt a Zsebtévé, egy óvodásoknak szóló műsor. Gryllus Vilmossal az ő nevükhöz fűződik az Égből pottyant mesék című gyerekeknek szóló sorozat. Rengeteg gyereknek és szüleiknek szerzett már boldog perceket műsoraival. Mackó brummog: irgum-burgum, Bundám rongyos, ezért morgom.


Elballagott a szabóhoz, De a szabó pénzért foltoz. A mackónak nincsen pénze, Elköltötte akácmézre. Hírek, információk medvékről. Minden, ami medve és maci.


Az oldalon lévő írások, illetve azok részletei csak a szerzők engedélyével, az oldal linkjének feltüntetésével használhatók fel vagy közölhetők máshol. Forrás helye Mesék Mesemondó Mondák Szerezte - gyűjtötte Szerkesztette Legújabb bejegyzések. Kedvenc népmesém rajzpályázat.


Fogadni mernénk, hogy nem ezt az oldalt kerested. Képek, versek, mesék , tudnivalók gyűjtése a medvékről Naplóvezetési szokások Folyamatosan könyvtárban, internet segítségével gyűjtőmunka májusban folyamatosan Szülői segítséggel 11. Színdarabok előadása Előadás a díszteremben június 4.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések