2018. december 20., csütörtök

M4 es autópálya átadása

M4 es autópálya átadása

M- es autópálya kilométeres, a Ferihegyi repülőtér és Üllő közötti szakaszát, amely Vecsést és Üllőt elkerülve a 4- es főúthoz vezet. A 2xsávos, kilométer hosszú út utolsó két kilométerén 2xsávos főúti szakaszon közlekedhetnek az autósok. Az M- es autópálya munkálatai a legkritikusabbak. Már vizsgálja a kartellgyanút az M- es autópálya ügyében a GVH.


M4 es autópálya átadása

A projekt részeként új aluljáró épül, valamint Ceglédnél egy meglévő töltőállomást komplex pihenővé alakítanak át. Folyamatosan épülnek az M- es gyorsforgalmi út egyes szakaszai a főváros és a Nagykerekinél lévő határátkelő között. Az eszetlen úthálózatfejlesztés legjellemzőbb példája az M- es autópálya ügye. Most már nyugodtan kijelenthető, hogy sosem fog elkészülni. Az új autópálya -szakaszokon épültek különleges műtárgyak.


Ilyen például az M70- es Korongi hídja, az M8-as Pentele hídja, az M7- es Kőröshegyi völgyhídja, vagy a fővárosi körgyűrű Megyeri hídja. Az autópályák és autóutak nevében az M betű jelentése Magyar. M: a valóság sokkal durvább, mint amit tudni lehetett. Sokszor önmagával is ellentmondásba keveredett eddig az M- es autópálya építkezésének leállítása miatt magyarázkodó kormány. Jávor Benedek rákérdezett az illetékes EU-s szervnél a részletekre, és az EP-s képviselő szerint a válasz sokkoló.


A két szakasz az év végéig ingyenes. A kivitelezési munkák haladnak Üllő és Abony között. A km- es szakasz átadása ősszel várható. Ismeretlen még az időpont, hogy mikor folytatódik az Mépítése Törökszentmiklósig.


Onnan még km Püspökladány. Tájékoztató az M- es útról. Debrecen és Hajdú-Bihar megye hírei.


A mai napon Monor Város Polgármesteri Hivatal Tanácstermében Pogácsás Tibor, Czerván György és Földi László országgyűlési képviselő urak sajtótájékoztatót tartottak az Mgyorsforgalmi út Üllő és Albertirsa közötti szakaszának építésével kapcsolatos legújabb fejlemények ismertetésére. Az átadás előtti utolsó simításokat végzik az M- es autópálya Berettyóújfalu – országhatár közötti szakasz első üteménél – számolt be honlapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A még hiányzó részeken folyamatban vannak a pályaszerkezet-építés befejező. A Duna Aszfalt és a Hódút elkészült az M35-ös 481- es főút és Berettyóújfalu közötti 1kilométeres szakaszával. Emellett átadták az M- es autópálya a város közelében fekvő leágazásait és a 47- es főutat összekötő és kilométeres pályaszakaszokat is.


Tervekben van az M2- es meghosszabbítása a Vác – Rétság – Nagyoroszi – Hont útvonalon az országhatárig, ahol a szlovák R3-as autóúthoz csatlakozna. Csaknem negyvenöt kilométeren, két fázisban épül az M- es gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd között összesen milliárd forintért, amelynek ma tették le az alapkövét. A beruházásnak köszönhetően erősödik a térség gazdasági potenciálja, javul Tápióság településeinek. A vasúti projektek közül a Kelenföld-Pusztaszabolcs vonalon és a Budapest-Hatvan vonalon zajlanak jelentős fejlesztések.


Az e-matrica-rendszerben az Mautóút (4. számú autóút jelzés) Vecsés–Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út közötti szakasza díjmentes. Ez a szakasz azonban nem tévesztendő össze az M- es autóút M0-son keresztül haladó szakaszával, amely érinti a Liszt Ferenc repülőtérre vezető utat is! Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Berettyóújfaluban, az M35-ös autópálya befejező, és az M- es. A tervek szerint nem autópálya , hanem négysávos autóút épül. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere az MTI szerint közölte, hogy az M- es Szolnok és Budapest közötti szakaszán szeptemberben várható a terület átadása.


Autópálya M(ungarisch für ,Autobahn M‘) ist eine im Bau bzw. Planung befindliche Autobahn in Ungarn. Sie ist Teilstrecke der Europastraßen und 79.


M4 es autópálya átadása

Nach ihrer kompletten Fertigstellung verläuft sie in West-Ost-Richtung von der Hauptstadt Budapest zur rumänischen Grenze und schließt dort an die Anach Bukarest an. Die ersten Kilometer verlaufen im Stadtgebiet von Budapest. NIF) kommunikációs vezetője, egy helyszíni. NIF) az M- es Üllő-Cegléd közötti szakaszának nyertes kivitelezőit, az Üllő-Albertirsa kilométeres szakaszt a Duna Aszfalt Kft. A fejlesztés keretében egy különszintű csomópont létesül az Mautópálya és a Hajdúszovát-Derecskével összekötő kereszteződésben.


Colas Közlekedésépítési Kft. Míg Mikepércsnél egyszerű, Derecskénél komplex pihenőhely kerül majd kialakításra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések