2018. december 5., szerda

Püspökszentlászló térkép

Püspökszentlászló térkép

Püspökszentlászló a Kelet Mecsek egyik legszebb települése. A Zengő tövében hegyekkel teljesen körülvéve helyezkedik el, ezenkívül speciális klímája is egyedivé teszi. A faluban összesen telek található, nagyrészt eredeti állapotban megőrzött parasztházakkal. A térkép nagyobb kijelzői hosszúhetényi kiemelt turisztikai partnereinket jelölik. Szépen felújított hagyományos házait többnyire hétvégi háznak, vagy a falusi turizmus céljaira használják.


Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Endre a birtokot Bertalan pécsi püspöknek adományozza. Utcakereső - Házszámszintű térkép és címkereső szolgáltatás, Budapest, Debrecen, Miskolc, Győr, Pécs, Szege Kecskemét, Nyíregyháza, Szombathely.


A lakóházas részeket északról, keletről és délről félkaréjban nagy területen elszórt szőlőpincék szegélyezik. Csak üvegkohóinak maradványai maradtak fenn a régi Pusztabányából. A legendák szerint Szent László király vadászott erre. Jobbra a Róka-hegy (4m) magasodik. A bánáti bazsarózsa talán legdúsabb termőhelyén járunk.


Vöröspart oldalában, a fiatal erdőben, de közvetlenül az út mentén is láthatunk bazsarózsa töveket. Az alábbi linkkel megtalálod a kis falunkat térképen! A többi réteg nem tartalma nem változik tőle.


Hosszúhetény: látnivaló, wellness, spa, szolgáltatás, szállás Hosszúhetényben. Ha kérdése támadt, vagy üzenni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal. Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Zarándokszállás a Mecsek egyik legszebb zugában. A Zengőalja régiót települések ennél jóval szélesebb körére szokták értelmezni.


A hegyhez népmondák, legendák, népszokások sora kötődik. Nevét a népmonda azzal. Ez a lista csak a Magyarország jelenlegi területén található várakat tartalmazza. A táblázatot a fejléc jeleire kattintva lehet sorba rendezni. Persze nem túl hosszút, de azért szerettem volna ha tartalmas lesz.


Mecsekbe mentünk kirándulni a Mecsek legmagasabb pontjához és a kilátóhoz. A térkép nézete a jobb felső sarokban lévő gombokkal módosítható: alap, műholdas és domborzati térkép beállítás kérhető. Nagyítás - kicsinyítés: A térkép bal felső részében lévő csúszka segítségével, vagy a nagyítandó felületre történő dupla kattintással.


Püspökszentlászló térkép

Területe azonban régtől fogva lakott, Dombay János régész, a pécsi múzeum egykori igazgatója kőkorszakból való eszközökre bukkant itt. Som-kerék-dűlőben, de a részletes feltárás még nem történt meg. Máriagyűd-Donji Miholjac. Hajdúhadház Cégény út, Dorogidűlő, Fényestelep, Gáborkertdűlő, Kunkert, Kutasi erdőőrház, Külső erdőőrház, Külső és belső erdészház, MÁV. Tájékoztatjuk, hogy a honlapon ún.


OpenStreetMap letöltések. OSM turistatérkép letöltés. Turistatérképek letöltése több formátumban,Garmin turistatérkép,Mapsforge turistatérkép androiTuristatutak réteg. Túramozgalmak és pecsételőhelyek letöltése GPX formátumban. Alföldi Kéktúra,Országos Kéktúra,Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra,Dél-Dunántúli Pirostúra,Balaton-felvidéki Kéktúra.


A szobrot Csukás Zoltán pécsi bádogosmester készítette Hetyey Sámuel püspök megbízásából. A zarándokok számának növekedésével egyidejűleg, az önkormányzatok részéről egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a zarándokút iránt. Magyarország leggyorsabban fejlődő nonprofit térkép -portálja, ingyenesen hozzáférhető, igényes elektronikus térképszolgáltatásokkal.


A névben vállalt turistautakon túl a teljes közúthálózat és a települések utcaszintű térképezését is végzi, és elektronikus térképek széles skáláján publikálja. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések