2017. július 20., csütörtök

Alacsony vérnyomásra gyümölcs

A köztudatban szinte csak a magas vérnyomás veszélyei élnek, pedig az alacsony vérnyomás ugyanúgy okozhat problémákat. Főleg a fiatal, magas, vékony lányokat érinti, és rossz hír, hogy ez később könnyen magas értékekbe csaphat át. A B12-vitaminban és folsavban gazdag ételek segíthetnek megelőzni a vérszegénység kialakulását, ami alacsony vérnyomáshoz vezethet. Ilyenek például a máj, a vörös húsok, a pisztráng, a tonhal, a joghurt, a sajtok, a zabkása, valamint a spenót, a spárga, a zöldborsó, az avokádó és a brokkoli.


Alacsony vérnyomásra gyümölcs

Ha az alacsony vérnyomás panaszt okoz, mindenképpen érdemes kivizsgáltatni, hiszen a hasonló tünetek mögött számos ok meghúzódhat. Ilyen lehet például egy rosszul összeállított diéta, a hosszúra nyúlt ágyban fekvés, bizonyos gyógyszerek, fertőzések. Alacsony vérnyomásról akkor beszélhetünk, ha méréskor a felső érték nem éri el a 1Hgmm-t.


Ez oly mértékben nem káros, mint a magas vérnyomás, azonban, ha a tünetek sűrűn jelentkeznek, valamint zavarnak életvitelünkben, nem árt mégis felkeresnünk kezelőorvosunkat, de bizonyos életmód-változtatással mi magunk is. Az alacsony vérnyomás gyakran jár együtt szédüléssel. Fontos, hogy megismerd tested reakcióját a vérnyomásod mértékére, ezért lehetőleg gyakran mér hogy mikor mennyi vérnyomást produkálsz. Ha szédülni kezdesz, akkor minél előbb ülj le, előzd meg az ájulást. Ha tudsz feküdj le hanyatt, hogy a vér a fejedbe mehessen.


A Mindmegette összeállítása azoknak is hasznos információkkal szolgál, akiknek magas és akiknek alacsony a vérnyomása. Fontos tudni, milyen gyógyszereket sze esetleg ezek kombinációja okozhatja-e panaszait. Társbetegségei is hajlamosíthatják alacsony vérnyomásra.


Ezután a részletes vizsgálat következik, ahol tapintással, hallgatózással, kopogtatással szerez az orvos általános benyomást a páciensről. Fá­radt­ság, szé­dü­lés, hi­deg vég­ta­gok, ál­lan­dó ásí­to­zás, gyen­ge kon­cen­t­rá­ció – no­ha az ala­csony vér­nyo­más nem ve­szé­lyes, a tü­ne­tei kel­le­met­le­nek. Ferrum phoshporicum D(a Schüssler-féle biokémiában Nr.


Alacsony vérnyomásra gyümölcs

3-ként ismert), ha a hipotónia fertőzéses megbetegedés következében állt elő, vagy emiatt rosszabbodott. A magas vérnyomás (vagyis a hipertónia) a legelterjetebb szív-érrendszeri betegség. Az emelkedett vérnyomás panaszmentesen, észrevételenül is okozhat szervkárosodást.


A sok gyümölcs és zöldség fogyasztása alacsony vérnyomásúaknál is fontos, de ezt már szinte említeni sem kell. Segíthet, ha rendszeresen veszel hideg-meleg zuhanyt, és olykor szaunázni is menj el, természetesen csak mértékkel. Súlyos bajt jelezhet a kábultság Nem csak a magas, az alacsony vérnyomásra is oda kell figyelni.


A szédülés, kábultság, látászavar pajzsmirigy és mellékvese problémákat, vagy épp mérgezést jelezhet, de okozhatja egyszerűen egy gyógyszer is. Mikor alacsony a vérnyomás? Korábban a klinikusok és kutatók is úgy gondolták, hogy az általános alacsony vérnyomás nem terjed át az agyra.


A legfrissebb vizsgálati eredmények azonban azt igazolták, hogy ilyenkor az agyi vérátáramlás is alacsonyabb a betegeknél, ezáltal kialakul az agyi működések csökkenése. Ugyanakkor a krónikus (idült) alacsony vérnyomás (hipotónia) is számos szövődmény előidézője lehet. Be kell avatkozni, ha levertség, fáradékonyság, aluszékonyság, fejfájás, szédülés vagy más panasz társul hozzá.


Nem kell összekeverni a tartósan alacsony vérnyomást azzal, ha az illetőnél például helyzetváltozatás miatt lép fel vérnyomásesés. Ha ugyanis fekvés után felállunk, a mért nyugalmi értékhez képest a szisztolés vérnyomás legalább Hgmm-rel, a per érték vagy úgynevezett diasztolés vérnyomás minimum Hgmm-rel alacsonyabb lesz. A sport kedvezően hat a vérnyomásra. Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy alacsony vérnyomással nem szabad sportolni, éppen ellenkezőleg: a rendszeres mozgásnak nagyon jótékony hatása van a szív- és érrendszerre, illetve a vérnyomásunkra. A zöldségekben, gyümölcsökben, alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, tengeri halban bővelkedő étrend javasolt a vérnyomás csökkentése érdekében.


A magnézium, a kálium és a kalcium fogyasztása is segít a vérnyomás csökkentésében. Van gyógyír az alacsony vérnyomásra ? Ha magas leviszi,ha alacsony akkor pedig fel,azaz optimalizálja a vérnyomást. Persze nem egyik napról a másikra. Napi két csészényit kell meginni. Este hidegen beáztatni,majd reggel felforralni és langyosan inni.


Gyógyszertárban és herbáriában kapható. Nagyon hatásos és mellékhatások nélküli. Húsa fehér, lédús, íze az ananászhoz hasonló.


Az illóolajok közül a borsmenta, erdei fenyő, rozmaring 1-cseppje valamilyen bázisolajba (pl. jojobaolaj, szőlőmagolaj) keverve és a tarkóra kenve alkalmazható naponta 1-alkalommal. Vannak olyan tünetek, melyek az alacsony vérnyomásra utalhatnak? Mit kell tennie, ha alacsony a vércukorszintje?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések