2017. július 12., szerda

A házasság

Van-e egyáltalán létjogosultsága a házasság intézményének a 21. Hevesi Krisztina, Köves Dvora, Somogyi Zoltán és. A ház fontos – bár láthatatlan – része az alap. Az építkezés alapozással kezdődik. A ház sorsa főleg az alap minőségétől függ.


Gondolkozz ezen, mielőtt tovább olvasod! A kölcsönös „megértés”? Valamiféle alku vagy szerződés? Hogyan köttetett az első házasság ? Mit érthetett meg az első férfi és nő a házassági kötelékkel kapcsolatban?


Lásd a képet a cikk elején. A HÁZASSÁG a mindennapi élet része. Ha áttekintjük a történetét, és megvizsgáljuk a célját, megfelelően fogunk. Miután egy pár házasságot köt, örömüket lelhetik abban, hogy kielégítik egymás természetes szexuális szükségleteit (Példabeszédek 5:18). A házasság akkor lesz erős, ha Jehova is része annak.


A házasság

Míg a hollywoodi párok egymás után szakítanak és válnak el, addig Tom Hanks és Rita Wilson már több mint éve élnek boldog házasságban. Sok mindenen átmentek már együtt, és ahogy ők mondják, a szerelmük ettől csak még erősebb lett. Akkor tehát mitől lesz házasság a házasság Isten szemében? Talán a következő alapelvek segíthetnek az eligazodásban: 1) A jegyespárnak igyekeznie kell eleget tenni az állami hatóságok elvárásainak, feltéve hogy azok ésszerűek, és nem ütköznek a Biblia tanításával. A legjobb idő a házasságodon dolgozni a házasság előtt van, ami azt jelenti, hogy ugyanolyan tudatosnak kell lenned a szerelemben is, mint amilyen tudatos a munkádban vagy.


A családalapítás arról szól, hogy tudatosan döntesz arról, kit és mit akarsz, ahelyett, hogy próbálod helyrehozni vagy elütni az időt azzal, aki. Igeversek, mint például az Korinthus 7:a házasság előtti szexuális kapcsolatot erkölcstelennek tartják. Ha a szexuális érintkezés azt jelentené, hogy a párra ezután házasként tekinthetünk, akkor nem tarthatnánk erkölcstelennek, hiszen a pár a szexuális érintkezés pillanatában házassá válna. Mit tanácsolt Pál a házassággal kapcsolatban? A fentiek után legfontosabb annak a felismerése, hogy az esküvő egy közös út eleje és nem a vége: a pár kimondja, hogy „mostantól együtt szeretnénk fejlődni és egyre jobban alkalmazkodni egymáshoz”.


A házasság

De ha valaki pusztán azért köt házasságot, hogy kielégítse ezeket a. Isten azt mondta, hogy „legyen megbecsült a házasság ”, tehát maradjatok hűségesek egymáshoz. Sok apróság mellett becsempésztem a nászajándék közé egy kis saját kezűleg készített csecsebecsét. A zeneszerző szóról szóra akarta megzenésíteni Gogol Háztűznéző című vígjátékát , ezzel az irodalmi opera egyik korai példáját hozván létre, de az első felvonás megkomponálása után végül felhagyott tervével. Ezért elmondhatjuk, hogy a házasság Istentől származik.


De a házasságban nem lehet elrejteni. Tudod egy házasság nem rejt érzelmeket, érzés csak akkor jön, ha te beletesze ez csak formalitás, nincs romantikája, csak az együttélés alakja, formája! Hát a romantika, az is rajtad múlik, hogy e szép kapcsolat szép hosszúra nyúlik, vagy csak összekötve élitek a létet, okozva a szívnek bántó vaksötétet. A zsidó esküvői szertartás ezt a kapcsolatot tükrözi. A törvény és a hagyomány értelmében ezzel a szertartással jön létre az új család.


A házasság

A terhesség és az új életért való felelősségvállalás pedig ugyancsak könnyebb egy elkötelezett kapcsolatban, főleg ott, ahol már közös családi fészek van. Szerintem minden a házasság mellett szól. Ha pedig így van, akkor a tétel nem csak logikus, hanem működőképes is.


Ha a házasság az alakiságok megtartásával létrejött, akkor vizsgálható, hogy valamely érvénytelenséget eredményező ok hiányában érvényesnek lehet-e a házasságot tekinteni. A szentség által a házasság fölbonthatatlansága új és mélyebb értelmet nyer. Nehéznek, sőt lehetetlennek tűnhet egész életen át egy emberi személyhez kötődni. Ugyanakkor nagyon fontos hirdetni az.


Ha ettől el kívánnak térni, ezt a perben be kell jelenteni, ha pedig ez nem történik meg a perben, akkor házasság megszűnése után az anyakönyvvezetőnek ez bejelenthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések