2017. május 4., csütörtök

Tatai öreg tó webkamera

Tepliczky István élő webkamerája Tata - É közelében. Viharos napokat élt át a horvát tengerpart. Q-System Hungary Kft élő webkamerája Tata közelében. Tata, Öreg - tó - Webkamera. Főlap Akcios ujság Webkamerák Élő Adás Radi.


Kísérjék figyelemmel a tó vízimadár életét a teljes szezonban! A webkamera képe a főoldal jobb oldali sávjában található) A munkában a partnerünk Filmdzsungel Stúdió. A tatai Öreg - tó , a völgyzárógát vízfelőli kőtámfala és az öt zsilip a Magyar Állam tulajdona, kezelője és üzemeltetője az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.


This webcam is currently assigned to racamera. Talán az egész kontinensen nincs még egy olyan hely, mint a tatai Öreg - tó , ahol a félénk madaraknak ismert vadludak a város szívében, szinte testközelből láthatóak. Gyülekezőjük már szeptemberben megkezdődött, és az immár a 18.


Tatai Vadlúd Sokadalomra csúcsosodik ki. Get Webkamera With Fast and Free Shipping on eBay. Looking For Webkamera ? We Have Almost Everything on eBay. Képek, élőképek városokról, az országról.


A tó tehát tényleg idős, de az öreg arra is utal, hogy nagy, hisz ezt a jelzőt korábban nagy kiterjedésű természeti képződmények, vagy épületek leírására is használták ( Öreg -hegy, Öreg -templom stb). A tatai vár tövénél található mesterséges tó ,amelynek eredete a középkorig nyúlik vissza. A tatai Öreg - tó medrébe érkező több tízezernyi vadludat az állatok zavarása nélkül bárki figyelemmel kísérheti az interneten egy webkamera segítésével - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Ma már a város csaknemteljesen körbeveszi.


Nagyrészt nyíltvizű élőhely, a part mentén csakkevés nádas található. Legnagyobb mélysége m. Halászat, turizmus (csónakázás és horgászat) a legfontosabb emberi tevékenységek. A tatai Öreg - tó eddig is az ország egyik legintenzívebben megfigyelt vadlúd gyülekezőhelyének számított, de a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület egy olyan technikai újítást kezdeményezett, amellyel a megfigyelési lehetőségek tárháza jelentősül bővül.


Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti. A vetési lúd térségünk igazi nevezetessége, hiszen ez a lúdfaj tette nemzetközi jelentőségűvé a tatai Öreg -tavat. A tó a vetési lúd egyik legfontosabb Kárpát-medencei telelőhelyének számít. A vetési lúdnak több alfaja él a Földön, nálunk gyakori az Anser fabalis rossicus.


A napelemmel működő kamera a tómeder azon részére került, ahol nem zavarja az állatokat, ám ahonnan a madarak mozgása jól nyomon követhető. A skandináviai és szib. Komárom-Esztergom megyében (és azon belül elsősorban Tata városában) a vadludak megfigyelésére évtizedek óta különös figyelem irányul.


Aki eljön vadludat figyelni, nemcsak a madárvonulás lenyűgöző jelenségének lehet tanúja, de egy történelmi kisváros barokk hangulatát is élvezheti. A Zsigmond által emelt négyzetes alaprajzú, négy saroktornyos, belső udvaros várnak ma csak déli szárnya, illetve a többi részének. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület szervezésében november 30-án szombaton rendezik a 19. Amitől e látványosság azonban Európa-szerte egyedülálló, azaz, hogy az Öreg - tó az egyetlen olyan madár-pihenőhely, amelyet egy város szinte teljesen körülvesz.


Tekintsen bele az Öreg - tó életébe – Elindult a ludas webkamera ! Nem is akármilyen város! Nincsenek hozzászólások A tatai Öreg - tó vadlúd mozgalmát közvetítő webkameránk működik. A látogatóikat sok ezer vadlúd reggeli kirepülésének és esti behúzásának látványa, állatbemutatók, természetismereti programok és játszóház várja. A balkonláda tulajdonosa pedig különleges élményben részesül: egy szép sólyomféle mindennapjait követheti a reggeli kávézás közben. A pesti után Budán is beindult egy vércse- webkamera ami a Magyar Madártani Egyesület önkénteseinek is nagy segítség a megfigyelésben.


A városban több helyen is költ még e faj. A jelenleg tesztüzemmódban működő rendszert hamarosan a nagyközönség is kipróbálhatja. Mint írják, a tatai Öreg - tó Európa egyik legjelentősebb vadlúd gyülekezőhelye, ám a sok ezernyi madár többsége, vagy mindegyike a szilveszteri tűzijátékok hatására hosszú évek óta elmenekült ezen az éjszakán, és sokszor hetekig is eltartott, mire visszamerészkedtek, de már jóval kisebb számban.


A tundrák üzenetét hozó vadludak és más vízimadarak tízezrei. Vízmérce Vízfolyás Szelvény (fkm) Időpont Vízállás (cm) A-alvíz (Denkpáli megcsapoló műtárgy) Hullámtéri vízpótló csatorna: 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések