2017. május 24., szerda

Budapest kerületek polgármesterei 2019

A budapesti kerületek megválasztott polgármesterei. Mauthausenbe hurcolták. Budapest főpolgármesterévé választották. Ki Óbuda, Újpest, vagy épp Terézváros új ellenzéki polgármestere?


Van, aki a szolgálati autót adja le elsőként, más wc-ket nyit, vagy kézimeccsen végez kezdődobást. Fővárosi Közgyűlés részben újraszabályozta a városrészek nevét és területét, aminek folytán egyes városrészeket megszüntettek. Országos Társadalombiztosító Intézet (OTI) elnöke lett.


The aim of the summit is to create an exclusive, high-level forum for the region’s top leaders. A kompenzációs listánál a kerületi polgármesterjelöltekre leadott szavazatokat veszik figyelembe (a mandátumot nem kapó jelöltek szavazatait adják össze, amennyiben a párt a kerületek legalább felében – – tudott jelöltet állítani), majd d’Hondt-módszerrel osztják ki a mandátumokat. Budavárnak, Krisztinavárosnak, Vízivárosnak, a Tabánnak és a Naphegynek honlapja. Néhány bevehetetlennek hitt kerületben is megnyerte a polgármester-választást az ellenzék, és nemcsak a kerületi vezetők zömét adják, de többségbe kerültek a fővárosi közgyűlésben is.


Budapest kerületek polgármesterei 2019

A Belvárosban – a belpesti kerületek közül egyedüliként – viszont nem jött össze az ellenzéki áttörés, marad polgármester az százalékot szerző fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter, az MSZP-s Tüttő Kata megszorongatni sem igazán tudta, és a testületi többség is a kormányoldalé. Az új térképen fokozatosan bővülő szolgáltatásokkal igyekszünk minél egyszerűbbé tenni az utcák, üzletek, szolgáltatások és termékek felkutatását. Miközben a nyilvánosság előtt megy a harc az ellenzéki oldalon a főpolgármester-jelöltségért, a háttérben már javában zajlanak az egyeztetések, informális beszélgetések és puhatolózások a fővárosi kerületek polgármesteri és egyéni képviselői posztjaiért indulókról. Ezek még semmiképpen sem tekinthetők.


A fővárosi kerületek felében van jó esélye az ellenzéknek az önkormányzati választáson haszanz politika március 26. Egyelőre sokismeretlenes matek, de van már pár támpont, ami alapján esélyeket lehet latolgatni az őszi önkormányzati választásokra a fővárosi kerületekben és a megyei jogú városokban. S valóban: a korábban jobbra húzó kerületek új ellenzéki polgármesterei nélkül a kormánnyal szemben álló erőknek nem lenne most többsége a fővárosi közgyűlésben. Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár adatai alapján a harmadik legbiztonságosabb budai kerület, a bűnelkövetések tekintetében az egyes budapesti kerületek között.


Budapest kerületek polgármesterei 2019

A robbanótestek hatástalanítását Debrődi Péter százados, a Magyar Honvédség tűzszerésze végezte el a helyszínen. A művelet idején a mobil vezetési pontra látogattak a kiürítésben érintett kerületek polgármesterei is, Pokorni Zoltán a XII. A két politikus úgy számol, hogy a kerületek kétharmada nyerhető, még olyanok is, amelyeket mindenki Fidesz-bázisnak tart – ilyen például az I. Karácsony szerint azonban a fővárosi választásnak nem a különböző önkormányzati posztok megszerzése adja a lényegét, hanem az önkormányzatiság megmentése. Az infografika a megyei jogú városok és megyeszékhelyek megválasztott polgármestereit mutatja, a színek azt jelölik, hogy kormánypárti, ellenzéki, vagy független jelölt győzött e. Tilos a Blikk bármely fotóját, írott anyagát részben vagy egészében, illetve átdolgozva átvenni.


A baj ott van, hogy karigerinek van esélye a főpolgármesterségre, ha az összes többi ellenzéki jelölt visszalép mert Bp szavazói többségében komcsik. Normális városban -ot sem kapna. Szamoán és Mauritiuson, a Duna túlpartján viszont a Hollandiában és Új-Zélandon tapasztalhatóan hosszú életben bízhatnak az ott élők. A KSH szakemberei hároméves intervallumonként adták meg az adatokat, hogy az esetleges kilengéseket.


A Menedzser Fórum számításai szerint a fővárosi kerületek polgármesterei legalább a megyei jogú városok vezetőivel megegyező bruttó 9ezer 2forintos havi bért kapnak, de ez nem egységes, többnyire ennél magasabb volt a fizetésük. Wintermantel Zsolt bruttó 1. A Fidesz-KDNP leköszönő budapesti kerületi polgármesterei jelentős pénzügyi többlettel, összesen mintegy milliárd forinttal adták át az önkormányzatokat az utódaiknak - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A külső kerületek többségében maradtak a kormánypártok jelöltjei, illetve az V. Mindez azt is jelenti, hogy a fővárosi közgyűlés képviselőjéből ellenzéki lesz, ami kényelmes többséget biztosít Karácsony Gergelynek.


A kerületek közül egyedül a XIV. Az előnytelen szerződéseket még mindig nem mondta fel, a felelősség elől pedig menekül. On milliót érő elektromos sportkocsit, egy Tesla Roadstert küldött a X. Autómentes Hétvége villanyautós felvonulására, de a csodajárgány nem ért oda egy közúti baleset miatt. A tegnapi eredmények alapján a budapesti kerületek jórészében nagyon is verhetőnek tűnik a Fidesz erdelyip POLITIKA május 27.


Budapest kerületek polgármesterei 2019

Emiatt módosítani kellene a közigazgatási határokat, ami parlamenti döntést igényel, és akár helyi népszavazásra is szükség lenne ennek érdekében. Az új Fővárosi Közgyűlésben csak akkor kap majd többséget egy előterjesztés, ha a képviselők többsége mellett annyi kerület polgármestere is megszavazza, amennyi együttesen a főváros teljes lakosságszámának több mint felét kiteszi: ez az úgynevezett kettős többség elve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések