2017. május 16., kedd

Egészséges táplálkozás

Nyolc egészséges élelmiszer trend. Az egészséges táplálkozás folyamatosan fejlődik, állandóan új trendek jelennek meg. Idén például igen népszerűvé váltak a célzott diéták, amelyek például a jobb alvást, a gyulladáscsökkentést vagy éppen a hangulatjavítást célozzák. A médiából és reklámokból dől a sok hazugság az egészséges táplálkozás kapcsán, te pedig tényként fogadsz el sok mindent, amit csak hallasz.


Kérlek ne érts félre, nem a te hibá nagyon meggyőzően csinálják. Ahhoz, hogy a sejtjeid egészségesek maradjanak, az egészséges táplálkozás elengedhetetlen. A receptekkel pénzt spórolsz meg Amellett, hogy egészségesen táplálkozol, pénzt spórolsz meg , mert a receptek arra inspirálnak, hogy inkább otthon főzz magadnak valami finomat , mint rendelj valami drágát egy étteremben vagy az. Egészséges táplálkozás fogalma Sokan egészséges ételek fogyasztását értik alatta. Az „ egészséges étel” nem megfelelő kifejezés, hiszen a forgalomban lévő élelmiszerek mindegyike egészségesnek tekinthető.


Viszont vannak olyan ételek, italok, amelyek fogyasztása gyakrabban, másoké jóval ritkábban ajánlott. Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség egyes élelmiszercsoportok kizárására az étrendből. E folyamatban több tényező is fontos szerepet játszik. Táplálkozás „Ételed legyen orvosságo és orvosságod legyen ételed.


Egészséges táplálkozás

Hippokratész A táplálkozás nem élvezeti. A táplálkozás az ember és állat egyik jelentős életjelensége, amely során a szervezet a megfelelő és egészséges működéshez táplálékot vesz fel, amit vérhálózat útján juttat el a sejtekhez. Táplálékainknak sok fajtája van (járulékos, fűtő stb.). Egészséges életmó egészséges táplálkozás Az egészség megőrzése egy kémiai társadalomban Az vagy, amit megeszel! Ma már egyre többen felismerik, hogy egészségi állapotuk, fizikai kondíciójuk, életminőségük, hangulatuk nagyban függ az elfogyasztott ételek minőségétől.


A nagyivóknál, különösen ha egyúttal erős dohányosok is, rendkívül magas a szájüregi-, gége- és nyelőcsőrák fellépésének kockázata. Mivel az egészséges táplálkozás mellett is bőven kerülnek káros anyagok a szervezetünkbe, ne feledkezzünk meg a rendszeres és alapos méregtelenítésről sem. Szervezetünk több mint százaléka víz, amely minden alapvető fiziológiai és biokémiai folyamat aktív részvevője.


Miért fontos az egészséges táplálkozás ? Az egészség része, hogy jól érezd magad Ne legyél beteg Nagyra nőj és izmos legyél Legyen erőd játszani Jól fogjon az agyad tanuláskor AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS AZ AKTÍV, EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD EGYIK LEGFONTOSABB RÉSZE. Változatosság Napi 4-étkezés Nincs tiltott táplálék, csak kerülendő mennyiség Gabonafélék Húsok, halak Zöldség és gyümölcs Tej és tejtermék Kevesebb zsír fogyasztása Kevesebb só használata Édesség Ásványi anyagok, vitaminok. Pillanatok alatt elkészülnek!


A tavasz és a nyár a friss, színes saláták szezonja. Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) az egészséget a következőképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség hiánya”. ELKÉSZÍTÉS A banánt megpucoljuk, a citrom héját lereszeljük, és a fél citrom levét kifacsarjuk.


Egy nagy tálban összekeverjük a villával pürésített banánt, a citromhéjat, a citromlevet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a mézet, a vajat, a fahéj vagy a vaníliarúd kikapart belsejét és a szódabikarbónát. Elöregedő társadalmunk – ahogy a fenti diagram is hűen tükrözi – egész egyszerűen nincs tisztában az egészséges táplálkozás fontosságával, és számukra az egyetlen megoldást a tűzoltás, azaz a gyógyszeres kezelés jelenti. Magánkórház és a magán-egészségügyi fekvőbeteg-ellátás csúcstechnológiája a Medicover Kórház: minőségi ellátás és kényelem.


A nyugodt körülmények között történő elfogyasztás szintén nagyon fontos. Egyedülálló kérdéses ingyenes tesztünk segítségével te is felmérhete hogy hányadán állsz az egészséges táplálkozás témakörével. Egy olyan vízszűrő berendezést ajánlunk figyelmükbe, mellyel nagy tisztaságú vizet kapunk.


Egészséges táplálkozás

A teszt elvégzése csak pár perc. A berendezés olcsó, csak egyszer kell megvenni, és ami a lényeg: az üzemeltetése is nagyon olcsó, szinte fillérekben sem fejezhető ki egy liter tiszta víz ára! Minden fogyókúra során elengedhetetlen a helyes táplálkozás : ha nem megfelelően étkezünk, akkor nem fognak leolvadni rólunk a kilók.


Ezenkívül a helyes étkezés nemcsak a súlycsökkenést segíti, hanem megőrzi az egészséget, javítja az életkedvet, lassítja az öregedést és növeli a teljesítőképességet is. Első lépésként tisztázzuk le mit is jelent az „ egészséges táplálkozás ” fogalma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések