2016. április 29., péntek

Mit érez a megcsaló

Mit érez a megcsaló

Erez (pronounced ‘EH-rez’) Yoeli is a research scientist at MIT ’s Sloan School of Management, where he directs the Applied Cooperation Team. His research focuses on altruisunderstanding how it works and how to promote it. Azonban a megcsaló számára az a tudat, hogy fájdalmat okozott partnerének elég nagy motiváció lehet a megváltozásra. Caroline Madden házasságteraputa elmondása szerint a hűtlen fél általában nem veszi észre, milyen elkeseredett a férje vagy a felesége – többnyire csak azt gondolják, biztosan csak dühös. Alapvetően nem szoktunk azon gondolkozni, hogy mit érez a másik fél, mindenki a saját szenvedéseire koncentrál.


Mit érez a megcsaló

Ez a megcsaló fél részéről a hatalmas bűntudat miatt történik, el kell tolnia magától a másik érzéseit, a szerető nézőpontját, és a társáét is. A válasz a feltett kérdésekre összességében az, hogy minden, amit most érez és gondol, teljesen normális. Számomra teljesen mindegy, hogy mit érez , vagy mi hiányzik neki a kapcsolatból. Még nem csaltak meg (legalábbis nem tudok róla), és még én sem tettem senkivel: tisztelem a barátnőim.


Sok kapcsolatom volt, de mindíg tisztán zártam őket, sosem aláztam meg senkit. Beszélgettem a párommal erről és mondtam neki,hogy ne legyen naiv és próbálja meg magának beismerni mit is szeretne a másik Tőle mert elég egyértelműen írta le. Nem tudja a párom mit érez ,de most szeretné ezt megélni és addig időt kér Tőlem. Vannak Nekem ezzel az egésszel kételyeim. Később már csak akkor horgad fel a vágy, amikor lepedő közelben vagyunk.


De mit érez a nő, amikor a férfi eltolja a simogató kezét, amikor minden csábítás hiábavaló, amikor a férfinak „fáj a feje”, „túl fáradt”, vagy „drágám ma ne erőltessük, nem vagyok abban az állapotban”. Végre itt a hidegebb idő, nem kell azon izgulni, hogy két perc alatt összeizzadjuk a nagy gonddal megkomponált frizuránkat – vagy mégse, hiszen hiába nincs negyven fok árnyékban, lassan muszáj sapkát húzni, ami ugyanúgy tönkreteszi az ember haját, ha nem vigyáz. Mit érez a páro ha megcsalod? Kevés olyan vérfagyasztó információ van egy párkapcsolatban, ami ha kiderül, annyira megsemmisítően hat, hogy a legtöbb esetben lőttek a kapcsolatnak.


Egy kínos, de sajnos nagyon gyakori jelenségről szeretnék ma megosztani veletek néhány gondolatot, és a közreműködéseteket szeretném kérni. Except for papers, external publications, and where otherwise note the content on this website is licensed under a Creative Commons Attribution 4. International license (CC BY ). Many of the MIT Sloan faculty and senior lecturers are engaged in collaborative interdisciplinary research and teaching that is critical to the tranformation of healthcare delivery and health management systems. Már nem érdekli semmi, nem érdekli, mit érez a másik, önző módon, viharos szenvedéllyel ugrik bele a külső szenvedélykapcsolatba, érzelmileg még inkább távolodik, mert jelenleg valaki más ragyogtatja. Talpig nehéz-e a hűség?


Bebújtathatnak-e minket a hűség súlyosan nehéz vasgúnyájába? Ezért is visel meg annyira, ha olyan kapcsolatban találod maga ahol a párod nem feltétlenül akarja elkötelezni magát, vagy szimplán nem tudo mit érez igazán irántad. Eddig szó sem volt arról, hogy a megcsaló megbánta a bûnét, és netán még könyörög is a megbocsátásért.


A legtöbb csapodár ember nem szokta megbánni, amit tesz, sõt tojik rá, mit gondolnak róla mások, vagy hogy mit érez az, akit megcsal. Nem szabad úgy dolgozni, hogy az ember nyomasztja magát, még akkor sem ha egy hozzám hasonló lelkialkatnál ez alapbeállítás. A pár másik tagját Kovács Lehel alakítja, akinek szintén ez lesz az első komolyabb filmes főszerepe. Melyik tisztességesebb?


Ha valaki a párja előtt felvállalja, hogy szeretője van és párjára bízza a döntést, hogy ezt el tudja-e fogadni? Vagy az, ha eltitkolja előtte azért, hogy meg ne bántsa és ezért össze-vissza hazudozik neki a hollétéről? This is one of over 2courses on OCW. Find materials for this course in the pages linked along the left. Mivel egy jó párkapcsolat alapja a bizalom, nem nehéz kitalálni, mekkora rombolást visz véghez egy félrelépés.


De vajon elég-e, ha csak annyit mon sajnálom. A megcsaló is érez bűnbánatot – állítja Zoli. Sok dologban mi, a színészek sem értünk egyet. Például abban, hogy bizonyos dolgokban hol húzzuk meg az erkölcsi határt.


Az, hogy nincs erkölcs, csak mi találtuk ki, az csak magyarázkodás. A kérdés csak az, hogy pontosan meddig. Néha azt kívánom, hogy oda, abba a nyárba, amikor megismertem. Választottam volna a másik lányt.


Néha csak addig a pontig repülnék, amikor tudtam, hogy baj lesz. Akkor és ott kellett volna leülni, és addig nem engedni felkelni az asztaltól, amíg el nem mondja, mit érez. Ez olyan dolog, hogy tudni fogod majd ott abban a pillanatban, hogy mit kell csinálni.


Majd te azt megérze hogy mit hol és hogyan. A lényeg, hogy engedd el magad és ahelyett, hogy azon gondolkodsz, mit rontasz el, inkább élvezd a csókot, hisz az első csók, csak egyszer adatik meg. The MIT Sloan Initiative for Health Systems Innovation (HSI) identifies high-quality, cost effective health systems as essential to individual and societal wellbeing.


HSI plays a pivotal role in the transformation of health care systems through industry-based research. Ezért élik meg a megcsalt személyek azt, hogy a párjuk részéről elmúlt a szerelem. S ha a „megcsaló ” partner valamilyen módon bizonyítani tudja, hogy csak a nemi vágyát elégítette ki, érzések nem játszottak szerepet a megcsalásban, akkor a párkapcsolat egyensúlya könnyen helyre billen.


A pszichológus szempontjából megcsalás az, amit a páciens annak érez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések