2016. április 14., csütörtök

Egyházi énekek szövege

Véleménye a(z) Egyházi zenék előadóról: Majdnem elfelejtettem, tehát: virtuális plébánia-hittanterem-esküvői énekek. A kotta nem pontos, nem az eredeti ének szerinti, mert a ha veled vagyok nem így van. Nem találtam még kottaszerkesztő programot, amivel átírhattam volna ezt a pár hangot. Régi magyar költők tára XVII. Takarékosságból az énektárnak nem minden elemét vettük föl.


Néhány új éneket is elhagytunk, ha terjesztésüket nem kívánjuk szorgalmazni. Sok az énekek közül habár nagyon szép, de nehezen énekelhető csak az énekeskönyvben lévő kotta után. A CD-k segítségével ezek az énekek meghallgathatók és könnyebben tanulhatók. Várom az 5-ik CD megjelenését, hogy így teljes legyen a gyûjtemény. Azért, mert hajt belülről valami, hogy megosszam az éneklés örömét másokkal is, azért, mert hiszem, hogy az ének valamiképpen tényleg égi jó.


Abban is bizonyos vagyok, hogy mi, magyarok ebből az égi jóból gyönyörűséges népdalainkon, archaikus népi imáinkon, egyházi énekeinken keresztül többet is kaptunk másoknál. Az egyházi énekek annyiféle típusra oszthatók, ahány vallási felekezet van, amely templomaiban énekkel emeli az ájtatosságot. Az ilyen énekek többféle kisebb csoportokba rendeződnek, így: korál, zsoltár, antifóna, miseének, litánia, liturgia, dicséretek stb. Az itt összegyűjtött énekek , versek, és történetek Isten dícséretére, imádására szolgálnak.


Az ének és zene szolgálata már az Ószövetségtől kezdve az Újszövetségen keresztül az Istentiszteletek elmaradhatatlan része volt, és ezekre a szolgálatokra ma is igen nagy szükség van. Az oldalon egyszólamú és kísérettel ellátott énekek találhatóak pdf. Hálásan veszünk minden régi éneket, amelyet szívesen feltöltünk oldalunkra.


Mária- énekek Társulati Rózsafüzér-ének. Szövege latinul: Salve, Regina, Mater misericordiae, vita, dulcedo, et spes nostra, salve. Ad te clamamus exsules filii Hevae, ad te suspiramus, gementes et flentes in hac lacrimarum valle. A karácsonyi énekek egyik különleges műfaja az angol kórusoktól hallható „carol”-ok. Resonet in laudibus, In dulci jubilo stb.


A TextPro egy templomi énekszöveg vetítő rendszer. Az ára töredéke a más hasonló rendszerekének! A nagy és drága rendszerek tudásával megegyező tulajdonságok! Karácsonyi énekek Hasonlóan a Kedvenc Nótákhoz itt sem valamilyen fennkölt rendezési elv szerint válogattunk, hanem a nekünk valami miatt kedves énekeket próbáltuk összeszedni. Hymns and Children’s Songs, Hungarian.


Salt Lake City, Utah, USA. The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. This collection is out of print. Húsvéti énekek Húsvét napjára 2. A hívők mind együtt voltak, És könnyezték a nagy holtat.


Egyházi énekek szövege

Közöttük, ím, egyszer Megjelent a Mester, Alle, alleluja! Egy angyal ült fényben ottan, S szólt hozzájuk meghatottan: Nincs már itt, feltámadt, Múljék el a bánat, Alle, alleluja! Jézus szent feltámadása Annak legfőbb. Hozzászólások eddig: 106.


A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet. Imádság - Egyházi énekeink Nagyböjti és nagyheti énekek. Hasznos leírás, hogy miként nyomtassuk ki a diaképeket. Illetve egy üres diaoldal az új énekek számára.


Egyházi énekek szövege

Letöltehető fájl(ok): 1_sztvvagy. Kovács István egy kis Sopron megyei község tanítója volt, és feltehetően maga írta a verset, és festette az énekeskönyv 339. Szent Istvánt és Imrét ábrázoló képet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések