2016. április 21., csütörtök

3 Hónapos baba súlygyarapodása

A hónapos baba teste már kiegyenesedett, gerince is hosszabbá és egyenesebbé vált. A baba fejlődő és egyre inkább erősödő nyakizmai lehetővé teszik, hogy a fejét a testével egy vonalban tartsa, ügyesen megemeli a fejét, és egyre tovább tudja tartani hasonfekvés közben. Az első hónapokban a kizárólag szoptatott csecsemők gyorsabban gyarapodhatnak, olykor már -hónapos korra megduplázhatják születési súlyukat, majd ezt követően gyarapodásuk lassabb lehet. A hónapos korában a baba már hosszasan megfigyeli az őt körülvevő tárgyakat és személyeket, a mozgó dolgokat tekintetével követi, fejét pedig a zaj irányába fordítja. A szülők és ismerősök hangjára vidáman mosolyog, és még mindig az emberek arca a legérdekesebb látnivaló számára.


A hónapos csecsemő arckifejezései bővültek, már nem csak visszamosolyog, hanem – főként a szeretteire – spontán mosolyog. Szemével folyamatosan követi a körülötte lévőket, az előtte mozgó tárgyakat és a pasztellszíneket azonban még nehezen veszi észre. Folyamatosan ismerkedik környezetével.


Egy táblázat a kislányok három éves korig várható súlygyarapodásáról. Ha ilyesmit nézel, mindig tartsd észben, hogy a gyerekek nem egyforma méretekkel születnek, nem egyforma termetű szülőktől, és nem is egyformán fejlődnek. Természetesen genetikai tényezők befolyásolják, hogy egy baba dundibb , vagy vékonyabb, így a számításban is szereplő adatok is tájékoztató jellegűek. Gyakori, hogy -hónapos kor körül 1-hétig egyáltalán nem hízik a baba , különösen igaz ez a nyurgább, mozgékonyabb gyerekekre, de azután behozza az elmaradást.


Gyerek és baba súlykalkulátor - baba súlygyarapodása éves korig A baba illetve kisgyermek testsúlya több dologtól is függ. Nyilvánvalóan szerepet játszanak a szülőktől örökölt tulajdonságok, de fontos befolyásoló tényező a táplálkozás, illetve a gyerek növekedésével, a rendszeres mozgás mennyisége. Kisbabánk fejlődése során számos kérdés vetődhet fel bennünk, ezekre szeretnénk szakértő választ adni. A leírtak általános útmutatásként értendők.


A fogyás az első -napban figyelhető meg. A babák súlygyarapodása – Mikor aggódjunk és mikor ne? Szoptatási nehézségek: az anyatej hiányától a mellgyulladásig Amikor az édesanya attól fél, hogy a babája éhezik, ördögi kör kezdődik: rendszeres súlymérésekbe kezd - kétnaponta, naponta, naponta többször, végül minden etetés előtt és után.


A csecsemő három-négy hónapos kora körül gyakori, hogy 1-hétre teljesen stagnál a súlygyarapodása. Ennek az oka nem ismert, de mivel nagy általánosságban ez megtörténik az egészséges csecsemőknél, így nem kell aggódni emiatt. Ismétlés: ha ilyesmit nézel, mindig tartsd észben, hogy a gyerekek nem egyforma méretekkel születnek, nem egyforma termetű szülőktől, és nem is egyformán fejlődnek.


A hízása üteme teljesen megfelelő, hónapos kortól lassul a baba hízása, hónapos kortól pedig még inkább lassul és kevésbé rendszeressé válik. Kezeivel ütő mozdulatokat végez, amikor meg akar fogni tárgyakat. A játékokat gyakran csukott ököllel érinti, fogása sokszor célt téveszt.


Csecsemő súlygyarapodása - táblázat alapján számított súly növekedése, 1-hónapos korig. Közvetlen a születés után, nagyobb a fejlődés, utána ez a folyamat lelassul. Baba fejlődése - hónapos baba - értelmi fejlődés.


Már nemcsak visszamosolyog, ha kedvesen közelítünk hozzá, de spontán is mosoly jelenik meg az arcán. A kezébe tett tárgyra rápillant. Tekintetével követi a mozgó tárgyakat, főleg az élénk színűeket. I BEAT LOGAN PAUL at the CHALLENGER GAMES RACE! Worlds Fastest r).


3 Hónapos baba súlygyarapodása

A szülők tudni akarják: Mennyi ideális esetben egy hónapos kisbaba testsúlya és mekkora a testhossza? Egy baba átlagos súlya lányoknál kilogramm és a fiúknál kiló. Az átlagos testhossz pedig lányoknál centiméter, fiúknál pedig nagyjából 6centiméter. Megjelenik a “kérés” kifejezése.


Természetesen még nem szavakkal, hanem a saját kis kommunikációs eszközeivel (mutogatással, egy-egy hanggal). A hónapos baba már felénk fordul, ha beszélünk hozzá, felismer minket, örül nekünk. Ebben az időszakban a csecsemő már egyre összetettebb és bonyolultabb mozdulatokra képes – hasra fordul és vissza, illetve a kúszás első próbálkozásai a megmutatkoznak. A tükrös játék: tartsd egy nagyobb tükör elé csecsemődet és vágj vicces arcokat, adj ki hangokat. Figyeld meg, hogy reagál a pici – még az is lehet, hogy utánozni próbálja majd.


3 Hónapos baba súlygyarapodása

Ez az oltás védi a tuberkolózis ellen a babákat. A hónapos baba súlygyarapodása és hosszfejlődése A kilencedik hónaptól a baba megközelítőleg 2grammal gyarapszik havonta. Ha első gyermekeddel vagy otthon, akkor ez újszerű érzés, hiszen eddig még nem volt olyan személy az életedben, akiért ennyit kellett volna aggódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések