2016. április 5., kedd

6 Hónapos baba nyűgös

A hónapos baba hónapról-hónapra rohamos tempóban fejlődik. Egyre érdeklődőbbé válik és egyre jobban élvezi, ha emberek veszik körül. Már sokkal könnyebb kimozdulni is a babával. A baba fejlődése elérkezett abba a szakaszába, hogy kisbabád megismerkedjen új ízekkel az anyatejen kívül.


Ne ijedj meg, ha a csecsemő sír, legtöbb esetben ez normális. Lehet azért nyűgös , mert éhes, fáradt, vagy pelenkacserére vár. Hallhattunk már szülőktől a babák sírógörcseiről és más hasonló megnyílvánulásairól – ezek a baba fejlődési szakaszainak velejárói. Baba fejlődése - hónapos baba - értelmi fejlődés.


Megjelenik a “kérés” kifejezése. Természetesen még nem szavakkal, hanem a saját kis kommunikációs eszközeivel (mutogatással, egy-egy hanggal). Egy hónapos baba még nem hisztizik. Ellenben most ismeri fel, hogy amikor anya kimegy a szobából, akkor nincs vele.


Eddig azt hitte, anya mindig jelen van, most viszont rájött, hogy anya nincs mindig ott és amikor kimész, nem érzi biztonságban magát, ezért sír. Ebben nincs semmi tudatosság, ösztönből jön. A hozzátáplálás megkezdésével vezesd be azt, hogy a pépes állagú étkezések után legalább néhány korty folyadékot kínálsz a babádnak.


Naponta 1-dl folyadék adása elegendő az anyatej mellett. Ilyenkor általában már csak alkalommal alszik a pici, és ezek időtartama nem haladja meg a 3-órát összesen. Tartós melegben, fűtési szezon idején a szárazabb légterű lakásban és szükség esetén megkínálhatod kisbabád néhány kortynyi forralt vízzel, naponta 1-dl elegendő lesz. A baba igényeihez való rugalmas alkalmazkodás nem jelenti azt, hogy mindenféle napirendet el kellene vetni.


6 Hónapos baba nyűgös

Vannak olyan kisbabák, akiket másoknál jobban megnyugtat a kiszámíthatóság, az állandóság. A nyolc hónapos Benedek igen nyugodt, kiegyensúlyozott baba volt, nyugodtan elnézelődött a kiságyában vagy anyukája ölében és a babakocsiban. Anyukája azért hívott fel, mert úgy látta, Benedek viselkedése néhány napja megváltozott.


Rosszkedvű, nyűgös , semmihez sincs kedve. Az átlagos csecsemő mostanra már a játékok után nyúl, a fölé lógatott játékokat megfogja, a mellé letett játékokat maga mellé nyúlva próbálja megfogni. Mászni kezdhet, de nem halad előre. A tárgyakat már meg tudja fogni, szájához veszi, ajkával tapintja, ez is egyfajta ismerkedés.


6 Hónapos baba nyűgös

Főbb fejlődési jellemzők, orvosi és védőnői vizsgálatok hat hónapos korban. Babám hónapos és hetes. Még nem forog, sőt nem is nagyon akar semmit csinálni. A semmit, úgy értem, hogy fekszik a hátán és játszik a játékaival, keze lába jár, gügyög, mosolyog.


Ezek a babák már bőven válogathatnak az ízek között, és a puhára főtt burgonyát, almát, tököt próbálhatják önállóan enni, a kezecskéiket. A baba hónapos korára megduplázza, egyéves korára megháromszorozza a születési súlyát, majd éves korára a születési súlyának ötszörösére növekszik a testsúlya. A hossznövekedésre jellemző, hogy hároméves korra a baba megkétszerezi a születési hosszát. A baba hat hónapos koráig anyatejen vagy tápszeren kívül mást ne kapjon, azonban különleges esetekben - ha súlygyarapodása nem megfelelő és rendszeresen felébred éjszaka - az esti utolsó étkezésnek négy hónapos kortól bevezethetőek a tejpépek. Néhány baba már tud forogni, de ez még egyáltalán nem kötelező, általában 4- hónapos kor között jelenik meg.


Fele anyatej-fele tápszer amit eszik születésétől kezdve, habár egyre kevesebb már az anyatej sajnos. This video is unavailable. Hat hónapos korban megkezdhetjük az anyatejjel táplált baba hozzászoktatását a szilárd ételekhez. Az elsők közt lehetnek gyümölcsök (alma, őszibarack először), gluténmentes éltelek (rizs) vagy glutén tartalmúak (búza, rozs, zab), valamint főzelékfélék (először burgonya, amely jó sűrítő anyagnak is). Babafejlődés hétről hétre - hónapos baba fejlődése A hatodik hónaptól kezdve a kisbaba annyira kiszámíthatatlan iramban fejlődik, hogy nehéz megmondani, mi is valójában a normális.


Az apróság olyan sok információt szív magába és analizál, hogy hosszabb szakaszok múlhatnak el látható fejlődés nélkül. Az hónapos baba étrendje. Anyatej hiányában pedig a tápszerrel tudod fedezni kisbabád tápanyagszükségletét. Persze lehet ennél több is a gyarapodás, hiszen minden baba a saját tempójában fejlődik. Kövesd nyomon kisbabád fejlődését kalkulátor segítségével.


A hónapos baba etetése A hozzátáplálás. A legtöbb baba hónapos korban kezdi az új ízek kóstolását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések