2015. február 9., hétfő

Feng shui család egészség terület

Feng shui család egészség terület

Lehet itt valamely vallási vezető, szent képe is. Feng shui tippek a családi összetartozásért, egészségért. Ez az életterület az otthonunk K-i részén helyezkedik el – fa terület. Olyan képeket tegyünk erre a területre ahol együtt van a család a barátok. Szép tájképeket vagy virág csendéleteket.


A feng shui szerint a bambusz, fenyő, szilva, barack, körtefa az egészség és hosszú élet szimbólumai. Az egészség és család területe Visszatérõ egészségügyi problémákkal küz esetleg mûtétre vár? Családunk és jó egészségünk nagy szerepet játszanak életünkben, hiszen mit ér a pénz és a siker, ha nincs kivel megosztanunk? Az épületek fekvése, a bennük található helységek elhelyezkedése hatással vannak a benne élük minden életterületére. Egészség , család életterület.


A család , mint életünk egyik alappillére külön életterülettel rendelkezik, amely egyúttal az egészség területe is. Család és egészség - Kelet Megerősítésre vár ez az életterület, ha valami baj van az egészségünkkel, ha sportolunk, ha szorosabbra kívánjuk fűzni rokoni kapcsolatainkat. Szimbólumai általában családi jelképek : a családi fotók, albumok, a csoportosan elhelyezett elefántok. A fa elem különleges tulajdonsággal bír erős, kitartó, szívós, jól tűri az élet viharait, szinte soha sem enged a betegségeknek.


Használhatunk festményeket vagy fotókat jó hatásuk nem marad el. A “csi” akkor képes megteremteni az ember jó közérzetét, ha a lakásban vagy házban nyugodtan áramolhat, és a hátsó ajtón vagy ablakon keresztül távozhat a szabadba. Olykor azonban adódhatnak olyan családi viták, nézeteltérések, melyeket a feng shui és néhány kellék segítségével könnyen megoldhatunk. Az egybeesés nem véletlen, hiszen mindenkinek a családja egészsége a legfontosabb. E két terület a Család , egészség és a Gazdagság, siker zónák.


Azt nem tudom, hogy több ezer évvel ezelőtt, amikor a művészi térrendezés kialakult, az akkori feng shui mesterek mennyire voltak tisztában az élet keletkezésével, vagy a fotoszintézis metodikájával, azt mindenesetre elmondhatom, hogy a két életterülethez. A kilenc rész összessége alkotja a Bagua térképet. A feng shui úgy tartja, hogyha a kellő helyeket, a kellő módszerekkel harmonizáljuk, erősítjük, akkor az ott élők sokkal szerencsésebbek lesznek.


A sokféle szín egyensúlyba hozza a csít. A színek kiválasztásánál a végtelen sok árnyalatból válasszuk a nekünk tetsző árnyalatot. Nemcsak az otthonunk építésénél, de a berendezésénél is érdemes figyelembe venni a feng shui alapelveit, de akkor is segítségünkre lehet az egyensúly megteremtésében, ha már megépítettük lakásunkat, házunkat. Oktatói Raymond-Lo, Lillian Too, Yap Cheng Hai, William Spear.


A hagyományos feng shui alapelveket ötvözte különféle ezoterikus, tantrikus, konfúciánus, buddhista eszmékkel, valamint népi bölcsességgel és modern pszichológiai elméletekkel. Magyar forrásokban BHS (Black Hat School) módszer, Black Sect iskola, háromajtós módszer vagy bágua-módszer néven ismert. Feng Shui tanácsadással és oktatással foglalkozik. A feng shui a kínai ősi térrendezés a kínaiaknál nemcsak a lakásművészetet, de a kertrendezést is áthatja A feng shui a kínai ősi térrendezés a kínaiaknál nemcsak a lakásművészetet, de a kertrendezést is áthatja.


Ha szeretné hogy idén problémamentes pénzügyeid és anyagi helyzeted legyen, vesd be a feng shui alábbi praktikáit. Megtehetem, mert a két terület nem egyforma ugyan, de bútorok tekintetében. Az egyes szobák, sőt, maguk a nyílászárók, a csövek, s a legapróbb alkatrészek is egy-egy testrésznek feleltethetők meg. Eleme a fa, ezért a zöld mellett a natúr barna, meleg kellemes árnyalatai is segíti ennek erősödését.


Legyen szó munkáról, pénzről, karrierről, családról vagy szerelemről, a feng shui segítségével minden életterületünket erősíthetjük, ezáltal javítva szerencsénket, esélyeinket. Velünk szembe eső első terület az emberi kapcsolatok és a karrier. Mellette jobbra a segítők és az utazás területe, balra, pedig az önművelés és a tudás területe van.


E mögött található az egészség és a család , utána pedig a gazdagság és a siker.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések