2015. február 17., kedd

Apa gyerek kapcsolat válás után

Apa gyerek kapcsolat válás után

Mivel a gyerek mindkét szülőjéhez lojális, nem a másik elutasítása miatt viselkedik így, hanem a jelen lévő szülőt nem akarja elhagyni, ezt éli meg ennyire kínzó módon. A kapcsolattartás után átállásra van szükség. Nem azért rosszkedvű a gyereke mert nem volt jó a másik szülőnél.


Tanulja meg kezelni a válás , és a válás következményei miatt keletkező. Téged továbbra is mindketten szeretünk, de innentől kezdve megváltoznak a dolgok. Pólya Bella gyermekpszichológus segít „okosan” válni, hogy a gyerek a lehető legkevésbé szenvedjen a családja széthullásától. Több szülő is beszámolt azonban arról, hogy az idő múlásával megváltozik a gyerek , mégsem fogadja olyan jól az új párt. A cseremodell viszont esélyt ad arra, hogy a gyerekek a válás után ne veszítsék el az édesapjukat, ami elengedhetetlen az egészséges lelki fejlődés szempontjából.


Persze sokakban felmerül a kérdés: el tudják látni ezt a feladatot az apák? Ezek után nem kell csodálkozni, ha felnőttként ugyanazokat a hibákat fogja elkövetni, amiket a kritizált apa annak idején. Az anya a szidalmaival a kislányának is árt, hiszen negatív férfiképet alakít ki benne, ami szintén programmá válhat, és meghatározhatja lánya jövőbeli szerelmi életének, párkapcsolatainak. Az Apák az Igazságért Egyesület fontosnak tartja, hogy egy helyre gyűjtse össze mindazon szakirodalmat, mely segítséget nyújthat az apa -gyermek kapcsolatok működései elvének megismeréséhez a válás , a válás utáni kapcsolattartások, a szülői viták hatásainak megismeréséhez, ezek következményeihez. Válóper után nem lenne túl célravezető, hogy egy gyerek ne láthassa többet a tőle külön élő szülőjét, ezért neki láthatási joga van a különélő szülője felé.


Ez persze fordítva is igaz, a különélő szülőnek láthatási joga van, tehát kapcsolatot tarthat a gyermekével a válóper után is. A válás néha évtizedekig tart. Még akkor is, ha papír van róla, már egy év után. A volt feleség, férj nem tudja elengedni a haragot, a csalódást.


Ki szenvedi meg legjobban? Igen a gyerek , de Önök is. Meg nem beszélt problémák. Ha a kapcsolat nem működött, ott a felszín alatt már jó ideje voltak elrejtett aknák. Pszichológusként úgy gondolom, hogy akkor tud jól működni egy apa - gyerek kapcsolat , valamint az anyával való kapcsolattartás, ha az anyai és apai szerepek nem határolódnak el élesen egymástól.


Apa gyerek kapcsolat válás után

Fontosnak tartom, hogy az apát az apai szeretet vezérelje, továbbá legyen türelmes, toleráns, nem pedig fenyegető és tekintélyelvű. Mikor valaki túl van egy váláson, az egyidejűleg jelenti egy kapcsolat befejezését a volt partnerrel, nem ritkán beleértve vagyonmegosztási és gyermekelhelyezési vitákat is és a hosszú lelki folyamatot, melynek során az ember végleg. Az egyik legócskább és legkárosabb válás utáni fegyver a gyerkőc szülő ellen hangolása. Nem kell sok hozzá, szegénynek úgyis választania kell, kit hibáztat és kinek ad igazat, és már csak a túlélőösztön miatt is azt fogja választani, akivel él, aki többet gondoskodik róla. Hogyan tudod építeni az apa - gyerek kapcsolatot?


Milyen szempontból kritikus az első háromév az apa és a gyermek kapcsolata szempontjából? Apák napja után Apák hete a Hogyan mondjam el neked oldalon. A barátnőm mindig is azt mondta, a gyerek soha nem lehet bosszú eszköze. Szeretné, ha jó apa - gyerek kapcsolat alakulna ki közöttük, ezért nem ragaszkodott a két hetente történő láthatáshoz.


Apa gyerek kapcsolat válás után

Ha ő akarta, bármikor elvihette a kicsit. Sokszor ment és sokat vitte. Aztán az első év leteltével már kevesebbet. Mely esetben tudom érvényesíteni a továbbiakban a családi adókedvezményt a válás után , a feleségem a közös felügyeletet szeretné, még papíron sem menne bele a nálam való.


Amikor a párommal megismerkedtünk, még házas volt, de a kapcsolat az ex-feleségével már sokkal régebben megromlott. Igazából nem miattam döntöttek úgy, hogy elválnak. Három gyerek van, és nekünk áprilisban érkezik az elsõ. Nem szabad elfeledkezni arról sem, amikor még együtt voltunk, és jó volt, erről érdemes mesélni, beszélgetni.


Minél frissebb a válás , ez annál fájdalmasabb lehet a szülők számára, de a gyerek szempontjából fontos lenne, hogy így gondolkodjanak, hogy a gyerek tudja, a kapcsolat alapja a kölcsönös szeretet volt. Válás után családi adókedvezmény? Elnézést,ha butaságot kérdezek,de nem vagyok otthon ezekben a dolgokban.


Mert most ő veszi igénybe. Gyermek láthatás: kinek és mennyi joga van hozzá? Ez a cikk több mint napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak és nem a hatályos joganyagot tartalmazzák!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések