2019. április 12., péntek

Válás gyerekkel

Válás gyerekkel

Téged továbbra is mindketten szeretünk, de innentől kezdve megváltoznak a dolgok. Pólya Bella gyermekpszichológus segít „okosan” válni, hogy a gyerek a lehető legkevésbé szenvedjen a családja széthullásától. A legfrissebb hírekért, videókért, cikkekért látogasson el az atv. A gyereknek akkor beszéljünk a válásról, ha tényleg megszületett a döntés róla. Használhatjuk például ezeket a szavakat: “Úgy alakult a kapcsolatunk, hogy nem tudunk egymással élni férj és feleségként.


Szomorúak vagyunk, de téged továbbra is szeretünk. A gyerekeink viszont , ha akarjuk, ha nem, a válás után is összekötnek minket. Számukra mi továbbra is mindketten egyformán fontosak maradunk.


Ezért bármennyire nehéz is, kulcsfontosságú a békés együttműködés. Vállalom, hogy a válás teljes ideje alatt (és persze utána is) a tőlem telhető legteljesebb támogatást nyújtom a gyerekemnek. Vigyázok rá, hogy mindvégig gyerek maradhasson a válás ideje alatt is.


Milyen konkrét mondatokat érdemes használni a gyerekkel való kommunikáció során? Mivel tarthatjuk fenn számára a biztonság képét válás alatt és után? Meg kell-e ijednünk, ha dühössé, agresszívvá válik, esetleg sokat sír?


Többfrontos támadást indított bíróságon, rendőrségen, gyámügyön, meg ahol csak lehetséges, ráadásul ingyen mindenhol” - mi kell a nőnek, ha már a tekintélyes méretű férfiasság, a nagy ház és az kocsi sem elég? Végső soron a gyerek számára teljesen mindegy, hogy milyen okok vezettek el a különválásig. A család a közös képpel azt szeretné bizonyítani, a válás után is lehet jó kapcsolat a szülők között. A párterápia eredménye: válunk!


Válás gyerekkel

Nem is oly ritka jelenség, hogy a terápiára érkező pár férfi tagjának az az első kérdése, hogy milyen sikerarányszámokról tudok beszámolni. A sérelmek feldolgozásához használd az EFT-t. Hogyan kommunikáljuk a gyerekkel a válást? Ezért nagyon fontos, mikor és hogyan mondják meg a szülők a gyereknek, hogy úgy döntöttek, elválnak. Náluk is, mint a szülőknél, vérmérséklettől függ, mikor képesek szembenézni a ténnyel, hogy ez az állapot már végleges, a szülei soha többé nem lesznek együtt.


A válás szülőt, gyereket is érinti. Második tárgyalás Ha van kiskorú gyermek és közös megegyezéssel akarnak elválni, akkor a Bíróság kitűzi a második tárgyalás időpontját, ami általában hónappal az első tárgyalást követően van. Személyiségtípusok a párkapcsolatban Vannak olyan pszichoszomatikus betegségek (lélek által generált, testi tüneteket kiváltó betegségcsoport), amelyekben jellemzően egy-egy személyiségítpushoz tartozóak betegednek meg.


A gyerekek még nagyon kicsik (éves, éves, hónapos), a harmadik kicsi nem tervezett volt. Minden kapcsolattartás alkalmával azzal szembesül, hogy valakit ott kell hagynia azért, hogy a számára ugyanolyan fontos másikkal legyen, majd néhány nap múlva ugyanezt kell átélnie, csak a másik féltől kell elbúcsúznia. Válás menete közös megegyezéssel – 4. Mi zajlik le a gyerek lelkében a válás alatt? Szolgálhatja a gyerek érdekét a szülők szakítása?


Decemberi válás , decemberi válóper oka – rohanás, stressz, szex hiánya! Sok nő elmondja a személyes válás konzultációinkon , hogy egész évben összegyült antipátia, szex hiánya, érzelmi elhidegülés feszültsége. Mi tartozik a gyerekre és mi nem? A gyerekek nem a válásban vagy a válás miatt sérülnek érzelmileg, lelkileg, hanem ahogyan a szülők viselkednek egymással és persze a gyerekkel. Elválni valakitől az egyik legfájdalmasabb dolog az ember életében.


Válás gyerekkel

Beszéled meg a gyerekkel , hogy ő mit szeretne, de alapvetően semmit nem kell úgy csinálnod ahogy ők kérik, abban az időben, amikor nálad van. Kifejezetten visszás a te időszakodra tervezniük más programot, de ha így tettek és veled nem egyeztették és befizették, akkor így jártak. A legkevesebb gyermeket az elvált apák nevelik. A lelki gyógyulás akkor a leghatékonyabb, ha a válás után magunkra és a gyermekünkre is szánunk elég időt.


A Tűzbiztos házasság (Fireproof) egy olyan film, amit mindenkinek érdemes végignéznie, aki válás előtt áll, akinek a kapcsolata olyannyira tönkrement a párjával, hogy úgy tűnik, nincs más út, mint a válás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések