2019. április 3., szerda

Tartós szeretői viszony

Sajnos a hosszú ideig tartó szeretői viszony napról napra tovább rombolja az amúgy is ingatag önbecsülését. A netes társkeresés képbe kerülésével, amely ma már nagyon sok tartós szeretői kapcsolatot alapoz meg, aztán főleg nem beszélhetünk arról, hogy az érzelmi motiváció megelőzné a cselekvést. Nem hiszem, hogy egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy ha szeretői viszony alakul ki egy párkapcsolatban, akkor az rosszat hoz. Ha a pár arra használja az arcul csapó élményt, hogy észbe kapjon, és egy új esélyt látva még szebb és figyelmesebb fejezetet kezdjenek meg, akkor mondhatjuk, hogy jól jöttek ki a dologból. Mi a titka annak, hogy léteznek évtizedeken át kitartó szeretői kapcsolatok?


Miért nem válik el, aki már több éve szerelmes a szeretőjébe, és miért nem költözik vele össze? Lehet, hogy a szeretői kapcsolat sokkal alkalmasabb a szerelem ébren tartására, mint a hagyományos együttélés? Bár a szeretői viszony nem a párkapcsolat ideális formája, még nem bűn. Sokan ugyanis nem a meglévő párkapcsolatuk mellett tartanak szeretőt, hanem az alkalmi viszonyok teszik ki az egész magánéletüket.


Viszont a szeretői viszony kialakítása menekülés céljából sosem tartós és végleges megoldást kínáló. Vagy kiderül az affér a házastárs számára és ezzel a lendülettel lesz vége a viszonynak, vagy egyszerűen kifárad a dolog, felőrli a résztvevőket a titkolózás, a közös jövőkép hiánya. Az őrületig tud fokozódni az a vívódás, ami kíséri a félrelépés vagy szeretői viszony egész folyamatát. A szeretői kapcsolat szakaszai. Vonzalom kialakulása egy harmadik fél felé.


Vívódás arról, hogy engedjen-e ennek a vonzalomnak? Ne legyen bűntudatotok, ha vállaljátok a kapcsolatot, később a csalá barátok támogatására is számíthattok. Ne feledjétek, a szeretői viszony egyfajta “demo” változat, amelyben mindenki a jobb arcát mutatja. Egymás megismerésével mélyül a kapcsolat, csalódhattok akár vagy jutalmatok a tartós kapcsolat boldogsága lehet. Attól, hogy a korábban hűtlen fél kilép a tartós viszonyából alapvetően megváltozik (és ettől gyakran fel is bomlik) a szeretői viszony.


A kapcsolat a szemükben inkább egy lehetőség arra, hogy kipróbálhassák azt az életet, amit egyébként nem akarnak „teljes munkaidőben” élni. Ezért sok esetben olyan partnereket választanak szeretői státuszra, akivel egyébként soha nem terveznének közös életet. Társkereső coachként rengeteg történetet hallok és kapok e-mailben. Ugye hát akkor erről (4) nem beszélünk. Mindenképp legyen titok, hogy ez titok, nem derülhet ki, ezt elrejtjük.


Van egy férfi, aki félrekacsintana, tartós szeretői viszonyba lépne egy hölggyel. Keresgél, regisztrál, levelet ír, próbálja csiszolgatni profilját, hátha megtetszik valakinek. Szeretem a fair játékot és én bizony rákérdeztem az ő válasza nem nem cserélt le tartós „ szeretői ” kapcsolatot akar sűrű találkozásokkal.


Mégis úgy éreztem a kis jelekből hogy valami nem olyan de lehet sose volt olyan csak megszédített ahogy viselkedett ahogy az együttlétek alatt bánt velem. A jó párkapcsolat tanulható! Bár a legtöbb esetben tisztában vagyunk azzal, hogy mérgező kapcsolatban vagyunk a szüleinkkel, rokonainkkal, kollégáinkkal, főnökünkkel, mégsem tudunk kiszakadni belőle. Vagy az illető még reménykedik abban, hogy a kapcsolatot valamivel meg lehet menteni. Például egy viszonnyal.


Tartós szeretői viszony

Aka akinek megy a Szabó Lőrinc stílus, és akár rekord hosszúsággal, nyolc-tíz-tizenöt évig is képes fenntartani a házassága, tartós párkapcsolata mellett egy szeretői kapcsolatot is. Rengeteg nő él szeretői viszonyban. Sokan, akik belemennek egy-egy ilyen játékba, azzal védekeznek, hogy nem lehet meghátrálni a fellobbanó szerelem, egy nő és férfi közötti végzetszerű találkozás elől.


Mind az alkalmi hűtlenségnek, mind a tartós szeretői kapcsolatnak különféle magyarázatai lehetnek. Gyakran a párkapcsolat súlyos problémái okozzák, ám a kép ennél sokkal árnyaltabb. A közhiedelemmel ellentétben a félrelépések jelentős része nem csupán szexuális jellegű. Hozzá kell tenni, hogy a szeretői viszony jóval kevesebb energiabefektetéssel tartható fenn, mint egy valós kapcsolat, sőt, a titkos viszony éppen a kalandossága miatt jellemezhető jóval intenzívebbnek és intimebbnek, mint a normál, felvállalt kapcsolatok. Nagyon sok szeretői viszony hullik szét azzal egy időben, ahogyan a megcsalt házasság is a váláshoz közeledik.


Tartós szeretői viszony

Tényleg csak szétrobbantani akarta a szerető azt a házasságot? Természetesen nem így végződik minden viszony , de meglepően erősen tartja magát a statisztika. Hosszú távon nem működőképes kapcsolat. Ilyen lehet egy futó kaland vagy egy szeretői viszony. Nagy intimitás és elköteleződés figyelhető meg ezekben a kapcsolatokban.


Annyira baromira fontos ez, hogy akivel “automatikusan működik”, az AKAR Valamit Tőle TEHÁT nem marad. A tartós nem ez, hanem a tartós az, hogy ha sz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések