2019. március 27., szerda

Méhegészségügyi zárlat 2018

Veszprém megyében a szaklap szeptemberi számának lapzártáját követően újabb települések kerültek zárlat alá. Get without the ads. Skip trial month free. This video is unavailable.


Weboldalainkon cookie-k használatával biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményt tudjuk nyújtani látogatóinknak. A weboldal használatával Ön engedélyezi és elfogadja, hogy a rendszer cookie-kat helyezzen el a készülékére, valamint nyugtázza, hogy elolvasta és egyetért az adatvédelmi tájékoztatóban leírtakkal. Kapospula község hivatalos honlapja. Sorszám Hónap Pénztári kifizetés napja 1. Halas és Környéke Méhészeti Egyesület, Kiskunhalas. A halasi méhészközösség története.


Feladatai közé tartozik, hogy körzetében minden évben egyszer, június és szeptember között ellenőrizze a méhcsaládokat. A zárlat alatt álló területre méheket bevinni tilos! Méhegészségügyi zárlat feloldása.


Méhegészségügyi zárlat 2018

Letöltve alkalommal. A szaktanácsadói hálózat információi alapján a cikkünkben felsorolt települések érintettek nyúlós költésrothadás miatti egészségügyi zárlattal. Kunfehértón a Bács-Kiskun Megyei Gyermekhorgász Viadal és Ötpróba Vetélkedőt. Borsos Méhészet Kecskemét Kecskemét határában van egy kisház, abban lakik egy méhész, a felesége, és két kislány, Zs. Méheink mézet készítenek, ez életünk méze.


Bejcgyertyános ötszáz feletti lakosú, soros beépítésű, szalagtelkes község, amelynek egyes részein a halmaz településmódra utaló módon is helyezkednek el házai. Méhcsaládokat a zárlat alatt álló területre bevinni tilos! A települési zárlat alatt álló valamennyi méhészet méhcsaládját, függetlenül az elóírt éves vizsgálattól nyúlós költésrothadás szempontjából - meg kell vizsgálni a méhegészségügyi felelósnek, hatósági állatorvos irányítása mellett! A községi zárlat addig tart, míg egyetlen méhészet is helyi zárlat alatt áll (a megbetegedés jelentkezése után kedvező esetben legkorábban nap múlva oldható fel a helyi zárlat ). A Méhészek Fejér Megyei Egyesülete február 23-án (szombaton) rendezi a XXXI. A községi zárlat alatt álló valamennyi méhészet méhcsaládját nyúló költésrothadás szempontjából a méhegészségügyi felelósnek kell megvizsgálni.


Méhegészségügyi zárlat 2018

A betegséget megszüntté kell nyilvánítani, ha már sem helyi, sem községi zárlat nem áll fenn. Indokolt esetben a járási hivatal a megyei kormányhivatal hozzájárulásával ismételt vizsgálat lefolytatását rendelheti el. A községi zárlatot akkor kell feloldani, ha a zárlat alatt álló területen már egy hely sem áll a betegség miatt helyi zárlat alatt. A megbízott méhegészségügyi felelősökről nyilvántartást kell vezetni, amely tartalmazza a méhegészségügyi felelős nevét, lakcímét és azon település(ek) nevét, ahol a feladatát ellátja.


A méhegészségügyi felelős munkáját a hatósági állatorvos - a kerületi főállatorvos felügyelete mellett - irányítja. Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl. Talán ismert Albert Einstein eme állítólagos mondása, azonban e kinyilatkoztatás igazságtartalmával nehéz lenne vitába szállni, mivel tény, hogy a mezőgazdasági kultúrák legalább -a valamilyen szinten függ a beporzó rovarok tevékenységétől –, legyen szó magányosan élő. Az orosházi méhészek szerint a betegség ritkán fordul elő a környéken.


Drahota Róbert az orosházi körzet méhegészségügyi felelőse elmondta, hogy ebben az időszakban nem okoz hátrányt a méhészek számára a zárlat , hiszen már nincs vándorlás, a rovarokat már beterelték a kaptárakba. Mindenkinek, akit érdekel egy méhészet kialakítása és alapvető teendői (a telepítésre alkalmas hely kiválasztása, a méhcsaládok méhegészségügyi állapotának megítélése, a méhek szaporítása), s aki gazdaságosan és biztonságosan – a humánegészségügyi és méhegészségügyi előírások betartásával. A vándorméhészkedés azt jelenti, hogy a méhész egyik helyről a másikra költözteti méheit, telephelyet vált évente többször is. A méhcsaládok szállításához különféle eszközöket, teherautót vagy autóvontatást használ, zárt szerelvényen vagy utánfutón helyezi el a családokat.


A vizsgálat során a mézelő méhek fertőző betegségeinek a tüneteit kell keresni. Vándoroltatás során a méhek csak olyan helyre telepíthetők, amely nem áll községi zárlat alatt. A méhész az állatorvosi igazolást a vándoroltatás során köteles mindig magánál tartani és ellenőrzés esetén bemutatni.


Méhegészségügyi zárlat 2018

Szeretettel hívjuk a gyermeküket egyedül nevelő szülőket egy hiánypótló, ingyenes támogató tréningre, Bácsalmásra. Hónapok óta érvényes volt már zárlat Vas megyében, sokáig a megyeszékhely körül, aztán a Kőszeg-hegyalján tapasztalták az úgynevezett nyúlós költésrothadás betegséget a méhkaptárakban, ilyenkor megelőző intézkedésként nem lehet kivinni a méheket a zárlat alá vont területekről. Feloldották a méhegészségügyi községi zárlatot, ami a várost, valamint Érsekcsanád és Szeremle egy részét is érintette április végétől. Smoothie mixert érhetnek a Tündérszépeknek adott szívek A járási élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi.


A következő hónapban szerintem egy oldalra sem fog elférni, ha így haladunk. Ma is hívott egy Tolna megyei méhegészségügyi felelős, hogy körzetében egy méhészetben család volt nyúlós,(a 120-ból) és közel család már elpusztult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések